Vitamin C: Το hero συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα και για τα μαλλιά σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Vitamin C: Το hero συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα και για τα μαλλιά σου

H βιταμίνη C είναι ένας υπερ-ήρωας που ωφελεί το σώμα μας από την κορυφή ως τα νύχια και ναι, αυτό περιλαμβάνει και τα μαλλιά μας. Διάβασε και θα καταλάβεις.

H βιταμίνη C είναι ένα powerhouse ευεργετικών ιδιοτήτων. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή, να την προστατεύσει από τον ήλιο και το οξειδωτικό στρες και να «σβήσει» τις κηλίδες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι τη λατρεύουμε. Σήμερα όμως θα σου μιλήσουμε για μία ακόμη ιδιότητα, η οποία θα σε κάνει να την αγαπήσεις ακόμα περισσότερο.

Η βιταμίνη C, βλέπεις, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται και τα μαλλιά σου. Με το haircare να μοιάζει ολοένα και περισσότερο με το skincare, η βιταμίνη C αρχίζει να παίρνει τη θέση που της αρμόζει και εκεί. Ας δούμε όμως, τι μπορεί να κάνει για τα μαλλιά σου η βιταμίνη C.

1654601487590-166136117-image002.jpg

Να τους χαρίσει εκτυφλωτική λάμψη

Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, όταν τα λέπια της τρίχας (ιδιαίτερα στα βαμμένα μαλλιά) χαλαρώνουν, τότε τα μαλλιά δείχνουν πιο θαμπά, πιο άτονα και υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια χρώματος καθώς και πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Η βιταμίνη C είναι όξινη, έχει δηλαδή χαμηλό pH. Αυτό το χαμηλό pH βοηθά στη λείανση και τη σύσφιξη των λεπιών της τρίχας, πράγμα που –με τη σειρά του- κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά στο σύνολό τους.

Να τους χαρίσει βαθιά ενυδάτωση

Εκτός από πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C είναι επίσης υγροσκοπικό συστατικό. Αυτό σημαίνει ότι προσελκύει και δεσμεύει το νερό, κλειδώνοντας την υγρασία στα μαλλιά για περισσότερη ώρα. Όπως αντιλαμβάνεσαι, αυτό την κάνει ιδανική για μαλλιά που έχουν ανάγκη από επιπλέον υγρασία και ενυδάτωση αλλά και για κάθε τύπο μαλλιών. Όπως έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για τη συνολική μας υγεία, και αυτό -ασφαλώς-περιλαμβάνει και τα μαλλιά.

image003.jpg

Να τα δυναμώσει σημαντικά

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για τη δημιουργία κολλαγόνου, της σημαντικής πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την καλή εμφάνιση της επιδερμίδας αλλά και για δυνατά, υγιή μαλλιά. Ακόμα, δεδομένου ότι η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τις πρωτεΐνες των μαλλιών. Κάπως έτσι, η βιταμίνη C βοηθά τα μαλλιά να γίνουν πιο δυνατά και να μην σπάνε τόσο εύκολα, όση κατάχρηση και αν κάνουμε με το βούρτσισμα, τα λαστιχάκια ή και τα εργαλεία styling.

Ξέρουμε όμως τι αναρωτιέσαι: Πώς θα εκμεταλλευτούμε στο maximum τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C για τα μαλλιά μας; Οι καθημερινές πορτοκαλάδες και τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένας τρόπος αλλά υπάρχει και ένας ακόμα, πιο απολαυστικός και με πιο άμεσα αποτελέσματα. Καλωσόρισε στην καθημερινή σου ρουτίνα την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης μαλλιών με βιταμίνη C: Garnier, Fructis Vitamin & Strength!

1655209861989-848754480-garnier_final.jpg

Είναι η σειρά που θα γίνει το καθημερινό… δυναμωτικό πρωινό για τα μαλλιά σου. Τα τρία προϊόντα της σειράς είναι εμπλουτισμένα με ένα superduo συστατικών, με superfruits φυσικής προέλευσης και ενεργά συστατικά, κλεισμένα σε απόλυτα vegan συνθέσεις. Αναλυτικότερα, οι συνθέσεις των προϊόντων Garnier, Fructis Vitamin & Strength περιέχουν εκχύλισμα από σανγκουίνι (φρούτο με υψηλή συγκέντρωση βιταμινών) αλλά και ένα σύμπλεγμα πολυβιταμινών, με βιταμίνη C και βιοτίνη, που δυναμώνει τη τρίχα, από τη ρίζα ως και τις άκρες. Το αποτέλεσμα; 10 φορές πιο δυνατά μαλλιά και 96% μείωση στο σπάσιμο της τρίχας από το βούρτσισμα!

image005.jpg

Garnier, Fructis Vitamin & Strength Σαμπουάν και Conditioner

Ένα σαμπουάν και ένα conditioner, για καθημερινή χρήση, που δυναμώνει τα αδύναμα μαλλιά με τάση να σπάνε. Από το πρώτο κιόλας λούσιμο θα παρατηρήσεις την απαλότητα, τη λάμψη, αλλά και την ευκολία στο ξεμπέρδεμα όταν θα έρθει η ώρα του brushing. Όσο για τη μυρωδιά τους… θα σε ξετρελάνει!

image006.png

Garnier, Fructis Vitamin & Strength Ορός Ενδυνάμωσης

Το μυστικό σου κατά της τριχόπτωσης λόγω σπασίματος. Ένας πρωτοποριακός ορός που φέρνει τις αρχές του skincare στο haircare. Τον χρησιμοποιείς καθημερινά σαν μέρος της ρουτίνας σου. Τι κάνει για εσένα; Ενδυναμώνει τα μαλλιά με αποτέλεσμα να σώζεις έως και 1.000 τρίχες τον μήνα! Απλά βάζεις 4-5 σταγόνες στη ρίζα (σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά), κάνεις απαλό μασάζ έως τις άκρες και συνεχίζεις με το συνηθισμένο σου styling.

image007.png

Ανακεφαλαιώνοντας, η βιταμίνη C είναι η υπερ-τροφή που μπορεί να κάνει θαύματα και για τα μαλλιά σου, και η Garnier δημιούργησε την απόλυτη, ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης που θα φέρουν όλες της τις ιδιότητες στο μπάνιο σου. Μήπως ήρθε η ώρα να φροντίσεις και για το… πρωινό των μαλλιών σου;