Caudalie Beauty Elixir: Ένα mist με δεκάδες χρήσεις και το πιο star studded fan club του κόσμου

Caudalie Beauty Elixir: Ένα mist με δεκάδες χρήσεις και το πιο star studded fan club του κόσμου

Το Beauty Elixir της Caudalie είναι ένα mist προσώπου που, εδώ και 25 χρόνια, δεν υπόσχεται τίποτα αλλά κάνει τα πάντα. Γι’ αυτό το λατρεύουν οι διασημότερες celebrities, οι πιο καταξιωμένοι makeup artists αλλά και οι beauties ανα τον κόσμο. Ώρα να μάθεις το γιατί…

Έχοντας περάσει μία 15ετία στον κόσμο του beauty, των περιοδικών και -πλέον- των sites, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχω δοκιμάσει εκατοντάδες, πιθανότατα χιλιάδες προϊόντα. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά μου, να δοκιμάζω, να τεστάρω και στη συνέχεια να σου γραφώ για τις νέες αφίξεις του κόσμου της ομορφιάς. Σήμερα ωστόσο, δεν θέλω να σου μιλήσω για τις τελευταίες τεχνολογίες και τα προϊόντα που μόλις έφτασαν στα ράφια. Θέλω να σου μιλήσω για ένα κλασικό προϊόν, που έκανε την εμφάνισή του στην αγορά πριν ακόμα εγώ αποφασίσω ότι δεν θέλω να περάσω στη διπλωματική ακαδημία, αλλά να γίνω beauty. Είναι το Beauty Elixir της Caudalie και το προϊόν που αγοράζω -σχεδόν εμμονικά- εδώ και χρόνια.

IMG_5479.jpg

Τo Beauty Elixir της Caudalie είναι ουσιαστικά ένα face mist, αλλά για εμένα (και πολλές celebrities) είναι και πολλά περισσότερα. Το εμπνεύστηκε η Mathilde Thomas το 1997, και δανείστηκε στοιχεία από το «ελιξίριο νεότητας», το οποίο χρησιμοποιούσε η βασίλισσα της Ουγγαρίας Ισαβέλλα, τον 16ο αιώνα. Η βασίλισσα Ισαβέλλα βλέπεις, γοήτευσε τον βασιλιά της Πολωνίας, έναν άνδρα 35 χρόνια νεότερο από εκείνη, χάρη στη νεανική και λαμπερή επιδερμίδα της, και το μυστικό ήταν αυτό το γεμάτο φυτικά εκχυλίσματα ελιξίριο. Η Caudalie και η Mathilde λοιπόν, δημιούργησαν το δικό τους ελιξίριο πριν 25 χρόνια και έκτοτε, έχει γίνει το απόλυτο must have για celebrities, makeup artists και beauties σε όλο τον κόσμο. Τι περιέχει όμως και τι κάνει αυτό το mist, θα αναρωτιέσαι…

Το Beauty Elixir της Caudalie, περιέχει εκχύλισμα σταφυλιού, αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου και αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου (μεταξύ άλλων) και είναι ό, τι πιο δροσερό έχεις ψεκάσει ποτέ στο πρόσωπό σου. Θέλω να ξεχάσεις τα «παραδοσιακά» sprays που περιέχουν μόνο νερό. Το Beauty Elixir δεν έχει καμία σχέση με αυτά γιατί δεν δροσίζει απλά την επιδερμίδα, με ένα ψέκασμα της χαρίζει πραγματική λάμψη, λειαίνει τις γραμμές και τις ρυτίδες, βελτιώνει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων (θα σου πω περισσότερα παρακάτω) και «ξυπνά» τις αισθήσεις αλλά και την επιδερμίδα ταυτόχρονα. Το καταλαβαίνεις άλλωστε από την μυρωδιά. Δεν έχει υπάρξει μία φορά που να το ψεκάσω, χωρίς κάποιος να σχολιάσει το βοτανικό, αναζωογονητικό άρωμά του.

caudalie-beauty-elixir-100ml-presentation-1.jpeg

Αν νομίζεις ότι κάνει μόνο αυτά όμως, guess again. Το Beauty Elixir μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δεκάδες τρόπους. Αφενός, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δροσίσεις το πρόσωπό σου μέσα στην ημέρα. Μπορείς όμως και να φιξάρεις με αυτό το μακιγιάζ σου. Η φόρμουλά του όχι μόνο δεν χαλά το μακιγιάζ, αλλά το αναδεικνύει και το «κλειδώνει» στο πρόσωπό σου. Προσωπικά, το ψεκάζω και ΠΡΙΝ περάσω τη βάση στο πρόσωπό μου, για λίγη extra φρεσκάδα, και γιατί πραγματικά κάνει θαύματα για τις λεπτές γραμμές και τους πόρους. Είναι ακόμα και τέλειο για την προετοιμασία του προσώπου πριν το skincare, και δεν το λέω εγώ μόνο, αλλά και πολλές A-list celebrities, των οποίων την επιδερμίδα ζηλεύουμε.

Η Kourtney Kardashian έχει δείξει πώς χρησιμοποιεί το δικό της Beauty Elixir στο video που είδες παραπάνω. Το ψεκάζει πριν περάσει στα προϊόντα skincare, και έχοντας κάνει το ίδιο, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι κάνει διαφορά. Η Liv Tyler έχει πει σε συνέντευξή της ότι το Beauty Elixir «είναι το πιο αγαπημένο της πράγμα σε όλο τον κόσμο». Η Rosie Huntington Whiteley ορκίζεται στο όνομά του (έχει υπάρξει και ambassador του brand), και η fabulous Victoria Beckham το έχει πάντοτε μαζί της. Η Cara Delevinge το χρησιμοποιεί πριν το μακιγιάζ και η Karlie Kloss το αγοράζει σε τεράστιες ποσότητες όποτε βρεθεί στο Παρίσι. Η λίστα με τις celebrities που το λατρεύουν είναι τεράστια αλλά θα επιστρέψω στην δική μου αγάπη για αυτό.

Όχι, δεν συγκρίνω τον εαυτό και την επιδερμίδα μου με τις power women που έχουν αξιοζήλευτα πρόσωπα. Το γεγονός όμως ότι, ως Beauty Director, το αγοράζω φανατικά, τελειώνω ένα μπουκάλι κάθε δύο εβδομάδες (ναι, κάνω κατάχρηση) και ότι το κατατάσσω στο top 3 των αγαπημένων μου προϊόντων λέει πολλά. Ακόμα περισσότερα όμως, ίσως να λέει το γεγονός ότι, είναι ένα από τα δύο προϊόντα που βρίσκεται σε κάθε backstage των εβδομάδων μόδας. Το έχω δει στα kits όλων των makeup artists backstage στο Παρίσι, έχω δει να το ψεκάζουν στα μοντέλα και να κάνουν μασάζ, έχω γίνει μάρτυρας και στην αγάπη που του έχουν οι celebrities όταν -μπροστά μου- η Bella Hadid το έβγαλε από την τσάντα της και το ψέκασε όσο περίμενε τον οδηγό της έξω από το show του οίκου Lanvin.

1655732014808-825046404-caudalie_287454140_153968757182130_4965705101966523284_n.jpeg

Είναι ένα spray που δεν υπόσχεται μαγικά αλλά τα κάνει! Δροσίζει, σετάρει, φρεσκάρει, αναζωογονεί και μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει νεανική και δροσερή, ακόμα και μετά από επικά καλοκαιρινά hangovers. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πριν τον ύπνο για να χαλαρώσεις, σε πτήσεις για να μην αφυδατωθεί η επιδερμίδα σου. Μπορείς να βρέξεις με αυτό το beauty blender σου, για πιο λαμπερό μακιγιάζ, ή απλά να το έχεις στο γραφείο, ώστε να κάνεις περισσότερη υπομονή περιμένοντας να έρθουν οι διακοπές.

Και επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσεις, όχι, το Beauty Elixir σου, καθώς περιέχει 100% φυσικά αιθέρια έλαια, δεν είναι ιδανικό για την παραλία. Είναι αυτό που θα ψεκάσεις πριν βάλεις το αντηλιακό σου στο σπίτι, και η πρώτη σου κίνηση μετά την ηλιοθεραπεία, πριν παραγγείλεις το πρώτο κοκτέιλ στο beach bar, για να παρακολουθήσεις το ηλιοβασίλεμα. Και να μην ξεχάσω, κυκλοφορεί σε ανανεωμένη, πιο colorful συσκευασία

vvv.png

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, σου προτείνω να σπεύσεις σε ένα φαρμακείο ή να μπεις online στο αγαπημένο σου e-pharmacy και να το αποκτήσεις. Θα γίνει το ένα προϊόν που δεν θα αφήσεις από τα χέρια σου όλο το καλοκαίρι, είμαι βέβαιη. Τόσο βέβαιη μάλιστα, που περιμένω τα σχόλιά σου, ή το δικό σου «μανιφέστο» αγάπης στο c.chroni@dpg.gr