Bakuchiol: Το hero συστατικό που κάνει τα κύτταρα να συμπεριφέρονται σαν νεότερα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Bakuchiol: Το hero συστατικό που κάνει τα κύτταρα να συμπεριφέρονται σαν νεότερα

Το Bakuchiol είναι το νέο skincare συστατικό που κλέβει την παράσταση στην περιποίηση και η ολοκαίνουργια σειρά της NIVEA, Cellular Lift Expert, είναι αυτή που το εκμεταλλεύεται για να μας χαρίσει την επιδερμίδα που ονειρευόμαστε.

Η λέξη Bakuchiol (μπακούτσιολ) πιθανότατα να σου είναι άγνωστη και δικαιολογημένα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καθαρό, ενεργό συστατικό το οποίο έχει προκαλέσει αίσθηση στον κόσμο του skincare και αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική.

Γιατί; Διότι το Bakuchiol είναι η φυτική εναλλακτική λύση αντί της ρετινόλης. Ναι, πολύ καλά διάβασες. Το Bakuchiol είναι ένα φυτικό συστατικό (εκχυλίζεται από σπόρους φυτών που προέρχονται από την Ασία), το οποίο προσφέρει τα ίδια οφέλη με τη ρετινόλη. Από την καταπολέμηση των ρυτίδων και την ανακούφιση της ακμής μέχρι το σβήσιμο των κηλίδων, το Bakuchiol στέκεται στο ύψος των περιστάσεων τόσο καλά όσο η ρετινόλη -και το κάνει μάλιστα με τρόπο πολύ πιο ήπιο.

image002.png

Ενώ η ρετινόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και αντιδράσεις στην επιδερμίδα, το bakuchiol προσφέρει όλα τα οφέλη της με τον πιο ήπιο και ασφαλή τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πρόσφατα, μάλιστα, οι επιστήμονες στα εργαστήρια της NIVEA, διαπίστωσαν ότι το Bakuchiol, διεγείρει σημαντικά τη δραστηριότητα των κυττάρων του δέρματος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι, η νέα σειρά περιποίησης της NIVEA Cellular Expert Lift, περιέχει αυτό το συστατικό και όχι μόνο.

Η σύνθεση των προϊόντων της σειράς NIVEA Cellular Expert Lift περιέχει bakuchiol, αλλά και δύο τύπους υαλουρονικού οξέος. Γιατί δύο διαφορετικούς τύπους; Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να έχει διαφορετικά μοριακά βάρη. Στα εργαστήρια της NIVEA ανακάλυψαν ότι ο συνδυασμός των διαφορετικών μεγεθών μορίων λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Η NIVEA Cellular Expert Lift λοιπόν, περιέχει τόσο μακρο-υαλουρονικό οξύ που διασφαλίζει την εντατική ενυδάτωση της επιφάνειας του δέρματος, όσο και μικρο-υαλουρονικό οξύ, που διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα (είναι 40 φορές μικρότερο) και γεμίζει τις ρυτίδες από μέσα.

image003.png

Συνδυαστικά, το bakuchiol και οι δύο τύποι υαλουρονικού οξέος μπορεί να μη γυρίζουν τον χρόνο πίσω, αλλά κάνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας μας να συμπεριφέρονται σαν νεότερα -και αυτό είναι το απόλυτο win. Οι συνθέσεις των προϊόντων της NIVEA Cellular Expert Lift, διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, συνεργάζονται μαζί της με τον πιο φυσικό τρόπο, και έτσι προσφέρουν ένα αποτέλεσμα πιο νεανικό, πιο λείο, πιο λαμπερό και φρέσκο. Η σειρά αποτελείται από 3 προϊόντα: Μία κρέμα ημέρας, μία κρέμα νύχτας και μία απολαυστική sheet mask που έχουμε λατρέψει.

NIVEA Cellular Expert Lift Κρέμα Ημέρας SPF 30

image004.png

Η μεταξένια φόρμουλα της κρέμας ημέρας ενισχύει το κολλαγόνο και επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα του προσώπου. Πιο συγκεκριμένα, το καθαρό Bakuchiol ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου των κυττάρων κατά +48% σε μόλις 4 ώρες, ενώ το μακρο και μικρο υαλουρονικό οξύ, ενυδατώνουν εντατικά και λειαίνουν την επιφάνεια της επιδερμίδας. Φυσικά, η φόρμουλα περιλαμβάνει δείκτη προστασίας SPF 30 για φροντίδα και παράλληλη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

NIVEA Cellular Expert Lift Κρέμα Νύχτας

image005.png

Μία πλούσια, πολυτελής κρέμα νύχτας, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να υποστηρίζει τους φυσικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης της επιδερμίδας και να συμβάλλει στην ανανέωσή της κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το δέρμα είναι πιο δεκτικό. Η φόρμουλά του, που περιέχει Bakuchiol, μακρο και μικρο υαλουρονικό οξύ, μοιάζει με «βάλσαμο» και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου ενώ παράλληλα ενυδατώνει σε βάθος, ώστε η επιδερμίδα να δείχνει εμφανέστατα πιο ανανεωμένη και φρέσκια κάθε πρωί.

NIVEA Cellular Expert Lift Sheet Mask

image006.png

Μία απολαυστική, υφασμάτινη μάσκα, η οποία έρχεται να ολοκληρώσει τη Cellular Expert Lift ρουτίνα περιποίησης. Η φόρμουλά της είναι ενισχυμένη με δραστικό ορό, ο οποίος ενισχύει το κολλαγόνο, αναδιαμορφώνει το περίγραμμα, γεμίζει τις ρυτίδες και λειαίνει την επιδερμίδα, χάρη στο καθαρό Bakuchiol και τη δύναμη των μίκρο και μάκρο υαλουρονικών οξέων. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις 1-2 φορές την εβδομάδα και σε μόλις 10 λεπτά, να δεις την επιδερμίδα σου να δείχνει σαφέστατα πιο νεανική και φρέσκια.

Αναζήτησε τη νέα σειρά NIVEA Cellular Expert Lift στα καταστήματα και άσε τη δύναμη του Bakuchiol να βοηθήσει την επιδερμίδα σου να νιώσει νεότερη.