Hello September: Tips και προϊόντα για να προσαρμόσεις το skincare σου στη νέα σεζόν

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Hello September: Tips και προϊόντα για να προσαρμόσεις το skincare σου στη νέα σεζόν
Matteo Valle/IMAXTREE.COM

Εξακολουθούμε να μην λέμε «Καλό Φθινόπωρο» όμως πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για την φθινοπωρινή περιποίηση, και αυτό θα κάνουμε σήμερα. Διάβασε τι πρέπει να αλλάξεις στη ρουτίνα περιποίησής σου για να έχεις υπέροχη επιδερμίδα και όλο τον χειμώνα.

Μόλις χθες καλωσορίσαμε τον Σεπτέμβριο, και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πώς φτάσαμε -ανεπίσημα- στο φθινόπωρο. Σαν χθες μου φαίνεται που σου έγραφα για μαύρισμα και αντηλιακά… Μην μπερδεύεσαι, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Το αντηλιακό είναι προϊόν για όλο τον χρόνο. Μπορεί λοιπόν να μην λέμε «Καλό Φθινόπωρο» ακόμα (don’t you dare!), αλλά η αλήθεια είναι ότι η μεταβατική περίοδος προς τον χειμώνα ξεκίνησε.

Biagiotti-bbt-F16-028.jpeg

Πρέπει επομένως να ξεκινήσουμε να μιλάμε για περιποίηση. Η κάθε εποχή βλέπεις, φέρνει μαζί της άλλες συνθήκες και το δέρμα μας την βιώνει διαφορετικά. Μιας λοιπόν που ο καιρός θα αλλάξει, πρέπει να αλλάξουμε και εμείς τη ρουτίνα μας, προκειμένου να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να ανταπεξέλθει και να δείχνει όσο καλύτερη γίνεται. Μην δυσανασχετείς, τα ήξερες αυτά, δεν είναι εντελώς καινούργια νέα που μοιραζόμαστε μαζί σου.

Murad-HC-bbt-F19-001.jpeg

Αυτό που θα μοιραστούμε μαζί σου, είναι όλα τα tips αλλά και τα προϊόντα που πρέπει να αλλάξεις ή να προσθέσεις στο skincare routine σου, για να βοηθήσεις την επιδερμίδα (και την αυτοπεποίθησή) σου. Συνέχισε να scrollάρεις και θα τα μάθεις όλα.

Άσε το gel και πιάσε την κρέμα

Το δέρμα σου αλλάζει μαζί με τον καιρό, και είναι καλύτερα να του φέρεσαι απαλά και με αγάπη. Γι’ αυτό μία κρέμα καθαρισμού είναι τέλεια για αυτή την περίοδο, ναι ακόμα και αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα. Η κρέμα, σε αντίθεση με το τζελ, αφαιρεί πιο απαλά τους ρύπους και το μακιγιάζ (και τη λιπαρότητα ε!), ενώ παράλληλα βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της. Παρακάτω θα βρεις αγαπημένα μας, κρεμώδη προϊόντα καθαρισμού που σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Ανέβασε τα επίπεδα ενυδάτωσης

Όλο το καλοκαίρι, η επιδερμίδα σου υπέφερε με τη θάλασσα και το αλάτι. Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να τη βοηθήσεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις με έναν ορό με υαλουρονικό οξύ (που είναι καλό να έχεις πάντα στο νεσεσέρ σου), αλλά βρίσκουμε ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μία μάσκα ύπνου. Η μάσκα ύπνου θα δουλέψει εντατικά όσο εσύ κοιμάσαι και παρακάτω θα βρεις τις αγαπημένες μας, που θα σου χαρίσουν ενυδατωμένη επιδερμίδα, χωρίς λιπαρότητα το πρωί.

Συνέχισε να φοράς αντηλιακό

Αυτό το κομμάτι θα μπορούσε να έχει γίνει τόσο μεγάλο, που μπορεί να θύμιζε το Μπεν Χουρ, αλλά δεν θα σε βομβαρδίσουμε με κάποιο κήρυγμα σήμερα. Πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αντί λοιπόν να σου αναρτήσουμε για εκατομμυριοστή φορά τους λόγους, θα σου δείξουμε παρακάτω τα αντηλιακά που μοιάζουν σα να μη φοράς τίποτα, και θα σου πούμε ότι πρέπει να τα βάζεις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Φρόντισε τις πανάδες σου

Οι πανάδες εμφανίζονται μετά το καλοκαίρι, ακόμα και αν έχουμε προσέξει πάρα πολύ. Είναι κρίμα και άδικο, αλλά είναι και η πραγματικότητα. Γι’ αυτό πρέπει να προσθέσεις στην ρουτίνα σου έναν ορό περιποίησης που να αντιμετωπίζει τις πανάδες, και τους καλύτερους (και πιο αποτελεσματικούς), θα τους βρεις στην παρακάτω gallery.

Προσοχή με την απολέπιση

Το δέρμα σου την χρειάζεται αλλά όχι έντονα. Η απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε περεταίρω αφυδάτωση, και να ακυρώσει την σκληρή σου προσπάθεια. Γι’ αυτό πρέπει να προτιμήσεις έναν ήπιο απολεπιστικό ορό, ή μία ήπια απολεπιστική λοσιόν και να τη χρησιμοποιείς με φειδώ. Παρακάτω έχουμε 2 ορούς και 2 λοσιόν απολέπισης που είναι πολύ φιλικοί προς την επιδερμίδα.