Νιασιναμίδη: Το hero συστατικό-σύμμαχος ενάντια στις κηλίδες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Νιασιναμίδη: Το hero συστατικό-σύμμαχος ενάντια στις κηλίδες

Οι κηλίδες της επιδερμίδας είναι το θέμα που απασχολεί το 1/3 των γυναικών, και η Νιασιναμίδη είναι το συστατικό που δρα αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή τους. Διάβασε τι μπορεί να κάνει για εσένα και μάθε για έναν πανίσχυρο ορό με 10% Νιασιναμίδη, με την υπογραφή της La Roche-Posay.

Κηλίδες, πανάδες… Οι μελαγχρωματικές διαταραχές έχουν πολλά ονόματα και οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνισή τους είναι αρκετοί. Ωστόσο, όλες αναφέρονται στην ίδια αντίδραση της επιδερμίδας: Την υπερπαραγωγή μελανίνης. Αυτή η υπερπαραγωγή μελανίνης, και τα σημάδια που αφήνει πίσω της, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία και την ποιότητα ζωής μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε σε τι οφείλονται οι μελαγχρωματικές διαταραχές και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από περεταίρω φθορές.

Fact: Το 65% των ασθενών με μέλασμα αναφέρουν ότι αισθάνονται αμηχανία και ντρέπονται για τις κηλίδες στην επιδερμίδα τους, ενώ το 52% αυτών δείχνουν σημάδια κατάθλιψης. (Kagha K. Et Al. Melasma’s Impact On Quality Of Life)

Τι είναι υπερμελάγχρωση;

Η Δρ. Μαριτίνα Ρόππα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, εξηγεί: «Η υπερμελάγχρωση του δέρματος με την μορφή καφέ κηλίδων, κηλίδων γήρατος, μελάσματος, σημαδιών ακμής, μετατραυματικών κηλίδων (μετά από κάποιο τραύμα) είναι πολύ συχνή και οφείλεται στην υπερπαραγωγή μελανίνης, η οποία μεταναστεύει στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος. Οι υπερμελαγχρώσεις αφορούν κυρίως άτομα με σκούρο χρώμα δέρματος, ασθενείς που λαμβάνουν κάποια ορμονοθεραπεία (κυρίως γυναίκες) και πυροδοτούνται με την έκθεση στην UV ακτινοβολία, χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία».

Fact: Η μελανίνη παράγεται από κύτταρα που ονομάζονται «μελανοκύτταρα», μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως «μελανογένεση».

01_l.jpg

Τι προκαλεί την υπερπαραγωγή μελανίνης;

Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, ωστόσο ο κοινός παρονομαστής σε όλες είναι η ηλιακή ακτινοβολία. Οι ακτίνες UV, όταν φτάνουν στην επιδερμίδα μας, προκαλούν τη διέγερση της μελανογένεσης, προκειμένου να μπορέσει η επιδερμίδα να προστατευτεί. Αν υπάρχει λοιπόν κληρονομικότητα ή ορμονικές διαταραχές, αν λαμβάνουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή ή αν το δέρμα μας επουλώνεται από κάποιο χτύπημα, μπορεί εύκολα να προκληθεί συσσώρευση των μελανοκυττάρων στην επιδερμίδα -και κατά συνέπεια κηλίδες.

02_l.jpg

Πώς αντιμετωπίζεται η υπερμελάγχρωση;

Η Δρ. Μαριτίνα Ρόππα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, τονίζει: «O δερματολόγος είναι ο σύμμαχός σου στη μάχη κατά των δυσχρωμιών. Αφού διερευνηθούν τα αίτια της υπερμελάγχρωσης, στοχεύουμε στα εξής: α) Στην αντιμετώπιση της φλεγμονής αν υπάρχει, β) στη ρύθμιση της παραγωγή μελανίνης, γ) στη διαδικασία μεταφοράς μελανίνης από τα μελανοκύτταρα. Στη διάθεσή μας, πλέον, έχουμε τον ορό Νιασιαμίδης, η οποία αποτελεί ένα καινοτόμο συστατικό με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα ενάντια στις δυσχρωμίες σύμφωνα με κλινικές μελέτες».

03_l.jpg

Η La Roche-Posay, η Νο1 μάρκα φροντίδας του δέρματος που συνιστούν οι δερματολόγοι παγκοσμίως, έρχεται σήμερα να μας χαρίσει το απόλυτο προϊόν-σύμμαχο, με τη δύναμη της Νιασιναμίδης. Ο ορός Pure Niacinamide 10 Serum είναι ο πρώτος ορός με καθαρή Νιασιναμίδη, σε συγκέντρωση 10%, η οποία σπάει τον φαύλο κύκλο της υπερμελάγχρωσης. Με καθημερινή χρήση και χάρη στις ιδιότητες της Νιασιναμίδης, ο Pure Niacinamide 10 Serum διορθώνει τις κηλίδες που προέρχονται από μικροφλεγμονές και προλαμβάνει την επανεμφάνισή τους. Τι είναι όμως η Νιασιναμίδη;

Νιασιναμίδη

Η Νιασιναμίδη είναι ένα από τα κορυφαία, ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στην υπερμελάγχρωση. Πρόκειται για μία μορφή Βιταμίνης Β3, γνωστή και ως Νικοτιναμίδιο.

Fact: Η Νιασιναμίδη είναι μία από τις ουσίες που υπάρχει εκ φύσεως στον οργανισμό μας.

04_l.jpg

Η δράση της στην επιδερμίδα δεν περιορίζεται στην αντιμετώπιση των κηλίδων, αλλά στη βελτίωση των διεσταλμένων πόρων, στην ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού, όπως και στην ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι μιλάμε για ένα hero συστατικό, και διόλου τυχαίο το ότι η La Roche-Posay βάσισε τη σύνθεση του νέου, πανίσχυρου ορού της επάνω σε αυτό.

Ο ορός Pure Niacinamide 10 Serum

Η δράση του Pure Niacinamide 10 Serum ενάντια στις κηλίδες είναι τριπλή. Αρχικά, αποτρέπει τη μεταφορά της μελανίνης στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Έπειτα, βοηθά στη μείωση των μικροφλεγμονών και της υπερμελάγχρωσης. Τέλος, βελτιώνοντας τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού, περιορίζει την απώλεια υγρασίας από την επιδερμίδα.

05_l.jpg

Η σύνθεση του Pure Niacinamide 10 Serum, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με καταξιωμένους δερματολόγους, με έμπνευση από το Kligman’s Trio, μια αναγνωρισμένη ιατρική θεραπεία ενάντια στην υπερμελάγχρωση. Εκτός λοιπόν από τη Νιασιναμίδη, ο ορός Pure Niacinamide 10 Serum, περιέχει 3 ακόμα ενεργά συστατικά που δρουν αποδεδειγμένα, και αποτελεσματικά ενάντια στις κηλίδες.

Fact: Η ιδέα του Dr. Kligman ήταν να συνδυάσει τρία ενεργά συστατικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης, εξ’ ου και το όνομα Klingman’s Trio.

1664891425275-45732469-Untitled.jpg

Πώς χρησιμοποιείται;

Ο Pure Niacinamide 10 Serum, είναι κατάλληλος για κάθε τόνο και τύπο επιδερμίδας -ακόμα και για ευαίσθητες-, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί σε συνδυασμό με αντηλιακή προστασία SPF30 ή περισσότερο, αλλά και βράδυ. Τοποθέτησε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, κάνε απαλό μασάζ και συνέχισε με την καθημερινή σου κρέμα και το αντηλιακό σου αν είναι πρωί.

07_l.jpg

Ανακεφαλαιώνοντας, ο ορός Pure Niacinamide 10 Serum, είναι η απάντηση στο πρόβλημα των κηλίδων, άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα, γιατί «σπάει» τον φαύλο κύκλο της υπερμελάγχρωσης. Αποτρέποντας τη μελανίνη από το να φτάσει στην επιφάνεια της επιδερμίδας, σταματά τη δημιουργία των κηλίδων στην αρχή τους, και δρα ενάντια στις ήδη υπάρχουσες κηλίδες. Μάλιστα, τα πρώτα ορατά αποτελέσματα ενάντια στις κηλίδες παρατηρούνται μετά από μόλις μία εβδομάδα χρήσης1, ενώ μετά από 4 εβδομάδες2, η συνολική βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας είναι εντυπωσιακή.

Για ακόμα μία φορά λοιπόν, η La Roche-Posay καινοτομεί και μας παρέχει αποτελεσματικές λύσεις που βελτιώνουν το δέρμα, αλλά και την ποιότητα ζωής μας. Αναζήτησε τον Pure Niacinamide 10 Serum στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και e-pharmacy και για να παραμένεις ενημερωμένη, κάνε like στον επίσημο λογαριασμό La Roche-Posay στο Facebook.

  1. Κλινική αξιολόγηση σε 96 γυναίκες &
  2. σε 48 γυναίκες, 2 εφαρμογές την ημέρα, για 4 εβδομάδες