Βαφές μαλλιών: Πόσο βλαβερές είναι για την υγεία και ποιες είναι οι επιλογές μας

Βαφές μαλλιών: Πόσο βλαβερές είναι για την υγεία και ποιες είναι οι επιλογές μας

Ρωτήσαμε τους ειδικούς και έχουμε απαντήσεις

Σαν κορίτσι που βάφει τα μαλλιά του εδώ και πολλά χρόνια και έχει υπομείνει το agonizing ντεκαπάζ στο κεφάλι του πολλές φορές, οφείλω να δηλώσω φαν της βαφής. Δεν θεωρώ πως η βαφή μένει στο κεφάλι αρκετή ώρα για να προκαλέσει κάποια βλάβη αλλά δέχομαι την ανησυχία που έχουν πολλά κορίτσια για τη συνεχόμενη χρήση της βαφής και για την εισπνοή της αμμωνίας. Γι᾽αυτό αποφάσισα να ρωτήσω τους ειδικούς: Είναι τελικά η βαφή μαλλιών βλαβερή για την υγεία;

French Balayage για ομοιόμορφο φυσικό χρώμα στα μαλλιά σας!

Η βαφή έχει μέσα της χημικά. Όχι τόσα όσα είχε στο παρελθόν ευτυχώς, αλλά έχει κάποια. Τώρα, κανένα χημικό δεν είναι καλό για την υγεία αυτό είναι δεδομένο. Πόσο κακό μπορεί όμως να κάνει μία βαφή κάθε μήνα. Η απάντηση είναι: Μηδαμινό. Βλέπεις, τα χημικά μπορούν να γίνουν επικίνδυνα όταν τα βάζουμε επάνω μας παρατεταμένα για πολλές ημέρες. Επίσης, γίνονται επικίνδυνα στα χέρια ανθρώπων που δεν ξέρουν τι κάνουν.

pexels-cottonbro-3993312.jpg

Συνεπώς, οι επαγγελματική βαφή που σου κάνει ο κομμωτής σου είναι ασφαλής. Αυτό που πρέπει όμως να προσέχεις είναι οι αλλεργίες! Τα τεστ αλλεργίας των βαφών δεν δημιουργήθηκαν για να χάνεις το χρόνο σου. Η αλλεργία στη βαφή είναι κάτι που μπορεί να προκύψει χωρίς προειδοποίηση και ακόμα και αν βάφεις τα μαλλιά σου τακτικά. Συνεπώς, το τεστ της αλλεργίας είναι απόλυτο must.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του χρώματος: Μία κουβέντα με τον Νικόλα Βιλλιώτη

Τώρα… όσον αφορά την αμμωνία στη βαφή, οι colorist βάφουν τις πελάτισσές τους ακόμα και στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης τους και εισπνέουν τετραπλάσια ποσότητα βαφής συνεπώς αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι κάτι το βλαβερό εκτός και αν έχεις ιδιαίτερη ευαισθησία ή αλλεργία. Οι γιατροί μάλιστα δεν απαγορεύουν τη βαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης so there you go.

Αν ωστόσο ακόμα έχεις άγχος και επιφυλάξεις σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ! Δεν υπάρχει λόγος να εκτίθεσαι σε χημικά ενώ δεν χρειάζεσαι αλλά η κοσμετολογία έχει δουλέψει και για εσένα που θέλεις βαφή χωρίς ρίσκο. Υπάρχουν βαφές χωρίς αμμωνία τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο φαρμακείο.

inoa.png

Στο κομμωτήριο μπορείς να ζητήσεις από τον colorist σου να χρησιμοποιήσει τη βαφή iNOA της L’ Oreal Professionnel. Είναι μια επαναστατική μόνιμη βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία που, με τη δύναμη του ελαίου, εξασφαλίζει αξιόπιστο χρώμα μέσα από μια υπέροχη, προσωποποιημένη εμπειρία στο κομμωτήριο.

argan-oil.png

Στο σπίτι μπορείς να πάρεις από το φαρμακείο την Argan Oil Advanced Colorant της Korres που δεν περιέχει αμμωνία και δεκάδες άλλα χημικά αλλά έχει την τεχνολογία pigment lock που εξασφαλίζει ζωντανό χρώμα και φροντίδα στα μαλλιά! Η επιλογή λοιπόν είναι δική σου! Είτε θέλεις να συνεχίσεις να βάφεις τα μαλλιά σου όπως τόσο καιρό είτε θέλεις πιο φυσικές επιλογές, το θέμα είναι ένα: Η βαφή δεν θα σε βλάψει. Το τσιγάρο, η μόλυνση του περιβάλλοντος και άλλα πολλά ναι. Η βαφή όχι!

Hair color trend alert! Το σοκολατί χρώμα μαλλιών επιστρέφει δυναμικά το 2022