Τα βήματα και τα προϊόντα καθαρισμού που θα «γεμίσουν τις μπαταρίες» της επιδερμίδας σου

Τα βήματα και τα προϊόντα καθαρισμού που θα «γεμίσουν τις μπαταρίες» της επιδερμίδας σου
Dimitris Skordas Photography

Κάποιες φορές, η επιδερμίδα μας χρειάζεται ένα energy boost και έχουμε τα tips, αλλά και τα προϊόντα που μπορούν να της το χαρίσουν άμεσα

Εκτός από τον χρόνο (γιατί η μέρα να έχει μόνο 24 ώρες;), η ενέργεια να αντεπεξέλθουμε σε όλες μας τις υποχρεώσεις, είναι κάτι που θα θέλαμε να έχουμε σε αφθονία. Γι’ αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ένα παραπάνω power nap μες στη μέρα, παραγγέλνουμε έναν ακόμη καφέ, πίνουμε μία βιταμίνη με ginseng. Είναι συνήθειες που μας βοηθούν να πάρουμε μία μικρή ώθηση, για να συνεχίσουμε την ημέρα μας. Το ίδιο έχει ανάγκη και η επιδερμίδα μας!

Όταν έχει την ενέργεια που χρειάζεται, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Δείχνει πιο «ζωντανή» και πιο ξεκούραστη. Αντιθέτως, όταν της λείπει ενέργεια, φαίνεται πιο θαμπή και ταλαιπωρημένη. Πώς μπορούμε όμως να «γεμίσουμε τις μπαταρίες» της επιδερμίδας μας; Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να κάνουμε τις σωστές κινήσεις και να επιλέξουμε τα σωστά προϊόντα.

Nivea_001.jpg

Ένας «λευκός καμβάς»

Το πρώτο βήμα για οποιαδήποτε skincare routine, είναι ο καθαρισμός. Διότι χρειαζόμαστε έναν «λευκό καμβά» επάνω στον οποίο θα «δουλέψουμε». Τι μπορείς να κάνεις όμως, για να δώσεις στην επιδερμίδα σου ενέργεια; Αρχικά να την απαλλάξεις από ρύπους και μακιγιάζ. Ξεκίνα, λοιπόν, τον καθαρισμό σου με ένα Micellar νερό καθαρισμού. Το δικό μας αγαπημένο, όποτε θέλουμε να δώσουμε στην επιδερμίδα ένα energy boost, είναι το NIVEA Micellar Νερό Καθαρισμού Sensitive.

1666262521694-63209502-micellaire.jpg

Τα μικκύλια που περιέχει, αφαιρούν άμεσα μακιγιάζ και ρύπους, ενώ η σύνθεσή του καταπραΰνει και δροσίζει την επιδερμίδα, δημιουργώντας μία σωστή βάση επάνω στην οποία θα βασίσουμε τo energizing skincare routine μας.

Extra tip: Τα μαύρα στίγματα στη μύτη, το πιγούνι και το μέτωπο, κάνουν το πρόσωπο να δείχνει κουρασμένο, ακόμα και αν δεν είναι, καθώς «χαλούν» την ομοιομορφία του. Για να απαλλαγείς άμεσα από αυτά, δηλαδή με μία κίνηση, δεν έχεις παρά να χρησιμοποιήσεις τις ταινίες NIVEA Clear-Up Strips. Μέσα σε λίγα λεπτά, αφαιρούν το σμήγμα, απελευθερώνουν τους πόρους από τη σκόνη και χαρίζουν μία εμφανώς αναζωογονημένη εμφάνιση.

clear.png

Η εντατική περιποίηση

Οι μάσκες περιποίησης και καθαρισμού, είναι προϊόντα εντατικής φροντίδας, που δίνουν ένα επιπλέον boost στην επιδερμίδα. Μία μάσκα για αναπλήρωση της χαμένης ενέργειας επομένως, είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που τα επίπεδα ενέργειας της επιδερμίδας μας είναι χαμηλά.

Η NIVEA Q10 Energy Υφασμάτινη Μάσκα για Αναπλήρωση Ενέργειας είναι το δικό μας must. Διότι είναι εμπλουτισμένη με συστατικά, που μπορούν πραγματικά «μεταμορφώσουν» την θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα. Πιο αναλυτικά, συνδυάζοντας δύο πανίσχυρα αντιοξειδωτικά, το συνένζυμο Q10 και τη βιταμίνη C, η συγκεκριμένη μάσκα μπορεί μέσα σε 10 λεπτά να επαναφορτίσει την κουρασμένη και θαμπή επιδερμίδα, να λειάνει τις λεπτές γραμμές και να την ενυδατώσει σε βάθος.

q10.png

Το απαραίτητο μασάζ

Το μασάζ δεν είναι απλώς μία τεχνική χαλάρωσης. Όταν γίνει απαλά και σωστά, μπορεί να γεμίσει ενέργεια την επιδερμίδα, τονώνοντας την μικροκυκλοφορία ώστε το αίμα να μεταφέρει στην επιφάνεια του δέρματος περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Δοκίμασε να εφαρμόσεις, λοιπόν, την αγαπημένη σου κρέμα με απαλές κυκλικές κινήσεις και ελαφριά πίεση, ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου και φορά προς το περίγραμμά του.

Δεν θα χρειαστείς παραπάνω από ένα λεπτό για την όλη διαδικασία, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι άμεσα ορατό. Αν το επιθυμείς, μάλιστα, μπορείς να τονώσεις ακόμα περισσότερο το δέρμα σου χρησιμοποιώντας ένα face roller.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, δεν είναι απαραίτητο να υιοθετήσεις μία πολύπλοκη, χρονοβόρα ρουτίνα περιποίησης προκειμένου να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου το boost ενέργειας που έχει ανάγκη. Πρέπει απλά να την καθαρίσεις σωστά, να της προσφέρεις άφθονες βιταμίνες και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για το μασάζ της.

Συνολικά, η Energizing Skincare Routine δεν θα σου πάρει παραπάνω από 15 λεπτά (μαζί με την εφαρμογή της μάσκας) και το αποτέλεσμα θα σε κάνει να χαμογελάσεις λίγο πιο πλατιά, ακόμα και εκείνες τις ημέρες που χρειάζεται να παραγγείλεις ίσως και τρίτο καφέ!