Η ρουτίνα καθαρισμού που θα χαρίσει φρεσκάδα στην επιδερμίδα σου και θα σε κάνει να νιώθεις so fresh

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η ρουτίνα καθαρισμού που θα χαρίσει φρεσκάδα στην επιδερμίδα σου και θα σε κάνει να νιώθεις so fresh
Dimitris Skordas Photography

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την αίσθηση φρεσκάδας στην επιδερμίδα και σήμερα θα σου εξηγήσουμε πώς ακριβώς θα πετύχεις αυτό το feeling με απλά tips και μόλις δύο προϊόντα-«κλειδιά»

Υπάρχουν μερικές ημέρες που ξυπνάμε και νιώθουμε… «κάπως». Ίσως να έχει προηγηθεί ένας μαραθώνιος με σειρές, που μας κράτησε ξύπνιες ως αργά. Ίσως τα after work drinks να κατέληξαν σε μία βραδιά με παραπάνω κοκτέιλ, από όσα είχαμε σκοπό να πιούμε. Ίσως πάλι, απλά να μην καταφέραμε να ξεκουραστούμε, όσο θα θέλαμε, γιατί μας έχει αγχώσει ένα project στο γραφείο. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, είναι το ίδιο: Έχουμε ανάγκη από μία αίσθηση φρεσκάδας. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για την επιδερμίδα μας.

Κάθε φορά που δεν κοιμόμαστε αρκετά, που δεν τρεφόμαστε σωστά, που δεν πίνουμε αρκετό νερό ή απλά αγχωνόμαστε πολύ, η επιδερμίδα μας καταλήγει να δείχνει… όπως ακριβώς αισθανόμαστε. Υπάρχει όμως τρόπος για να νιώσουμε πάλι so fresh and so clean, αρκεί να ακολουθήσουμε μερικά -απολαυστικά- βήματα.

Nivea_009.jpg

Μία «ανάσα δροσιάς»

Κάθε σωστό skincare routine ξεκινά με καθαρισμό όμως, τις ημέρες που θέλουμε λίγη παραπάνω φρεσκάδα, το προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε για να απομακρύνουμε τους ρύπους από την επιδερμίδα μας παίζει σημαντικό ρόλο. Το NIVEA Hydra Skin Effect Micellar Νερό Καθαρισμού, λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

hydra.png

Εκτός από πανίσχυρα μικκύλια, που αιχμαλωτίζουν ακόμα και το τελευταίο ίχνος ακαθαρσίας, περιέχει και super ενυδατικό αγνό υαλουρονικό οξύ. Έτσι, αφαιρεί ρύπους και μακιγιάζ χωρίς καθόλου τρίψιμο, ενώ παράλληλα γεμίζει την επιδερμίδα με πλούσια ενυδάτωση, αφήνοντάς την απαλή και δροσερή.

Ο βαθύς καθαρισμός

Όταν οι πόροι της επιδερμίδας μας είναι γεμάτοι ρύπους, σμήγμα και ακαθαρσίες, επηρεάζεται τόσο η όψη, όσο και η συνολική αίσθηση που έχουμε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αποσυμφορήσουμε τους πόρους και να φρεσκάρουμε την επιδερμίδα μας. Αυτό το πετυχαίνουμε με δύο απλά βήματα και δύο ακόμα πιο απολαυστικά προϊόντα:

#1 Με τις ταινίες NIVEA Clear-Up Strips: Μέσα σε λίγα λεπτά, οι «μαγικές» ταινίες NIVEA Clear-Up Strips αιχμαλωτίζουν το σμήγμα και τις ακαθαρσίες, αφαιρώντας τις από τους πόρους και αφήνοντάς τους λιγότερο εμφανείς και λιγότερο διεσταλμένους. Δοκίμασε να τις εφαρμόσεις στη μύτη, το πιγούνι και το μέτωπο και ετοιμάσου να ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα, όταν θα τις αφαιρέσεις.

clear.png

#2 Με τη NIVEA Urban Skin Detox Υφασμάτινη Μάσκα 10 λεπτών: Η NIVEA Urban Skin Detox Υφασμάτινη Μάσκα 10 λεπτών είναι μία απολαυστική μάσκα, εμποτισμένη με πράσινο τσάι και ενεργό άνθρακα, που καθαρίζει σε βάθος, τονώνει και φρεσκάρει την επιδερμίδα σε μόλις 10 λεπτά. Το πράσινο τσάι γεμίζει την επιδερμίδα με αντιοξειδωτικά και την φρεσκάρει, ενώ ο ενεργός άνθρακας απορροφά ρύπους και επιπλέον σμήγμα, για απόλυτη αίσθηση και όψη φρεσκάδας.

q10.png

Must tip: Η μάσκα είναι εμποτισμένη με μία πολύ πλούσια ποσότητα θρεπτικού υγρού, οπότε πέρνα το υγρό που θα περισσέψει στη συσκευασία από το λαιμό και το ντεκολτέ σου. Έχουν και αυτά τα σημεία ανάγκη για φρεσκάδα!

Σε κάθε περίπτωση, για να ενισχύσεις την αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς, και για να βοηθήσεις ακόμα περισσότερο την όψη των διεσταλμένων πόρων στην επιδερμίδα σου… σπεύσε στο ψυγείο. Αφενός μπορείς να αποθηκεύεις εκεί τις μάσκες σου και να τις χρησιμοποιείς παγωμένες και αφετέρου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παγωμένο κουτάλι για να κάνεις ελαφρύ μασάζ πάνω από τη μάσκα, αυτά τα 10 λεπτά που τη φοράς.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα βήματα για να νιώσεις και πάλι so fresh and so clean δεν είναι πολύπλοκα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην περιποίησή της επιδερμίδας σου, και να εμπιστευτείς την λατρεμένη μας NIVEA, που δημιουργεί προϊόντα με σκοπό να σε κάνει να δείχνεις, αλλά και να νιώθεις όμορφη!