Τα 5 σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας και όσα πρέπει να ξέρεις για να την περιποιηθείς

Τα 5 σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας και όσα πρέπει να ξέρεις για να την περιποιηθείς

Η επιδερμίδα μας επικοινωνεί ξεκάθαρα τα προβλήματά της και αν παρουσιάζει αυτά τα σημάδια, τότε είναι ευαίσθητη και χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα

Σε αντίθεση με άλλα όργανα του σώματος, το δέρμα μας είναι ιδιαίτερα… επικοινωνιακό. To ευαίσθητο δέρμα, μάλιστα, επικοινωνεί ακόμα πιο έντονα τις ανάγκες του. Αυτή η επικοινωνία δεν είναι πάντοτε ευχάριστη, είναι όμως ο τρόπος με τον οποίο το δέρμα ζητά βοήθεια. Σήμερα, λοιπόν, θα αναλύσουμε τα πέντε σημάδια που μαρτυρούν ότι το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, αλλά και πώς θα το περιποιηθείς σωστά, δίνοντάς του τη βοήθεια που χρειάζεται.

Ερεθισμοί: Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά σε μία πολύ ευρεία γκάμα από παράγοντες και η αντίδραση αυτή, παρουσιάζεται με τη μορφή ερεθισμών, κυρίως με την εμφάνιση ερυθρότητας και αίσθησης κνησμού. Τα αίτια αυτών των ερεθισμών ποικίλλουν σημαντικά και διαφέρουν από δέρμα σε δέρμα. Μπορεί να προκληθούν εξαιτίας κάποιου απορρυπαντικού, εξαιτίας της σκόνης, της εναλλαγής της θερμοκρασίας από ζεστό σε κρύο ή να οφείλονται και σε έναν συνδυασμό αιτιών.

Τραχύτητα: Το δέρμα μας ανανεώνεται, αποβάλλοντας νεκρά κύτταρα συνεχώς. Όταν ένα δέρμα είναι ευαίσθητο, ωστόσο, αυτός ο φυσικός μηχανισμός ανανέωσης των κυττάρων λειτουργεί διαφορετικά και έτσι, το δέρμα γίνεται πιο τραχύ, φαίνεται πιο θαμπό και αποκτά ανομοιόμορφη υφή.

pexels-angela-roma-7480014.jpg

Αίσθημα τραβήγματος: Το ευαίσθητο δέρμα αδυνατεί να απορροφήσει και να συγκρατήσει επαρκή ποσότητα υγρασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μόνιμο αίσθημα τραβήγματος. Αυτή η απώλεια ελαστικότητας που οφείλεται κυρίως στην απουσία της επαρκούς υγρασίας, δημιουργεί μία άβολη και ανεπιθύμητη αίσθηση.

Ξηρότητα: Η ξηρότητα οφείλεται, επίσης, στην έλλειψη υγρασίας στο δέρμα και μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή ξηρών σημείων σε όλο το σώμα, αλλά κυρίως στους αγκώνες και τα γόνατα, σημεία που δέχονται και περισσότερη τριβή καθημερινά. Οι άνθρωποι που έχουν ξηρή επιδερμίδα, είναι τρεις φορές πιο πιθανό να έχουν και ευαίσθητο δέρμα.

Διαταραγμένος δερματικός φραγμός: Ο διαταραγμένος δερματικός φραγμός, αφήνει το δέρμα εκτεθειμένο απέναντι στο περιβάλλον και τους ερεθιστικούς παράγοντες. Το δέρμα που έχει διαταραγμένο δερματικό φραγμό -και κατά συνέπεια ευαισθησία- κοκκινίζει με το παραμικρό και παρουσιάζει εξανθήματα.

pexels-sora-shimazaki-5938645.jpg

Αν η επιδερμίδα παρουσιάζει όλα αυτά τα σημάδια ταυτόχρονα ή έναν συνδυασμό αυτών, τότε ξεκάθαρα επικοινωνεί την ανάγκη της για εξειδικευμένη φροντίδα και περιποίηση. Πώς όμως θα επιλέξεις εκείνα τα προϊόντα που μπορούν να φροντίσουν, να περιποιηθούν, να καταπραΰνουν και να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας σου;

Οι επιστήμονες στα εργαστήρια του Cetaphil, ερευνώντας σε βάθος την επιστήμη του δέρματος, δημιούργησαν έναν συνδυασμό προϊόντων, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος, ανακουφίζοντας τα πέντε βασικότερα σημάδια και παρέχοντάς του την ολοκληρωμένη φροντίδα που χρειάζεται.

Cetaphil Απαλή Καθαριστική Λοσιόν

Eikona1.png

Πρόκειται για μία δερματολογικά ελεγμένη απαλή λοσιόν καθαρισμού, η οποία καθαρίζει πρόσωπο και σώμα, βοηθώντας το δέρμα μας να διατηρεί την ενυδάτωση που έχει τόσο ανάγκη. Δεν περιέχει σαπούνι και άρωμα, η σύνθεσή του σέβεται τον δερματικό φραγμό και διατηρεί ουδέτερο το pH της επιδερμίδας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με ή χωρίς νερό, ενώ μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά και χωρίς τριβή, ρύπους αλλά και μακιγιάζ. Είναι η ιδανική λύση που προστατεύει από τα πέντε σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας, στο πρόσωπο και το σώμα.

Cetaphil Ενυδατική Λοσιόν

Eikona2.png

Πρόκειται για μία δερματολογικά ελεγμένη λοσιόν σώματος, η οποία ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, αποκαθιστά την υδρολιπιδική στοιβάδα της επιδερμίδας και ενισχύει τον δερματικό φραγμό, έως και για τέσσερις ημέρες. Η σύνθεσή της απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή, χωρίς ίχνη λιπαρότητας.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά προστατεύοντας και ανακουφίζοντας από τα πέντε σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας. Δεν περιέχει άρωμα και parabens και είναι ιδανική τόσο για ευαίσθητες επιδερμίδες, όσο και για ξηρές ή κανονικές.

Συνδυαστικά, η απαλή καθαριστική λοσιόν και η ενυδατική λοσιόν σώματος είναι η πλέον ολοκληρωμένη, αλλά και ειδική φροντίδα που απαντά στα πέντε σημάδια της ευαίσθητης επιδερμίδας, με την υπογραφή του Cetaphil. Αναζήτησέ τις σε φαρμακεία και καταστήματα Hondos Center, και δώσε στο ευαίσθητο δέρμα σου τη φροντίδα που του αξίζει!