#SkinMatters: 4 tips για τη σωστή περιποίηση της ευαίσθητης επιδερμίδας

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#SkinMatters: 4 tips για τη σωστή περιποίηση της ευαίσθητης επιδερμίδας

H ευαίσθητη επιδερμίδα απαιτεί ειδική φροντίδα και θα της την χαρίσεις με τα πολύτιμα tips μας, αλλά και με τα κατάλληλα προϊόντα

Ήξερες ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, έχει ευαίσθητη επιδερμίδα χωρίς να το γνωρίζει; Κι όμως, αν υποφέρεις συχνά από ερεθισμούς, ξηρότητα και αίσθημα τραβήγματος, αν το δέρμα σου είναι τραχύ και έχει διαταραγμένο δερματικό φραγμό, τότε οι πιθανότητες να έχεις και εσύ ευαίσθητο δέρμα, είναι πολλές.

Βλέπεις, το ευαίσθητο δέρμα θέλει ειδική φροντίδα προκειμένου να ανακουφιστεί και να λειτουργήσει σωστά και επιμένοντας σε μία ρουτίνα περιποίησης που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, δεν το βοηθάς. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι η δημιουργία ενός φαύλου κύκλου, ο οποίος παρατείνει τα συμπτώματα και τη δυσφορία. Τι πρέπει να κάνεις όμως; Θα σου εξηγήσουμε αμέσως!

pexels-angela-roma-7480001.jpg

#1 Προσοχή

Η επιδερμίδα είναι το όργανο του σώματος που επικοινωνεί τις ανάγκες του πολύ ξεκάθαρα. Πρέπει, λοιπόν, να της δίνουμε σημασία και προσοχή, «ακούγοντας» αυτά που θέλει να μας πει. Η ευαίσθητη επιδερμίδα, παρουσιάζει πέντε συνηθισμένα σημάδια που είναι ενδεικτικά ότι χρειάζεται ειδική φροντίδα. Και εμείς, δεν έχουμε παρά να τα εντοπίσουμε. Αυτά είναι:

  1. Ερεθισμοί
  2. Τραχύτητα
  3. Αίσθημα τραβήγματος
  4. Ξηρότητα
  5. Διαταραγμένος δερματικός φραγμός

#2 Απαλός καθαρισμός

Ο καθαρισμός της ευαίσθητης επιδερμίδας πρέπει να είναι απαλός και να μην γίνεται με σαπούνια και σκληρά καθαριστικά. Τα σκληρά καθαριστικά, αφυδατώνουν περαιτέρω την ευαίσθητη επιδερμίδα και τα λάθος συστατικά την ερεθίζουν. Πρέπει, λοιπόν, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή των καθαριστικών που κάνεις και να προτιμάς καθαριστικά που παρέχουν ειδική φροντίδα στο δέρμα σου, όπως η Cetaphil Απαλή Καθαριστική Λοσιόν.

Eikona1.png

Είναι μία ήπια, δερματολογικά ελεγμένη απαλή λοσιόν καθαρισμού, που μπορείς να χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ, με νερό ή χωρίς. Καθαρίζει απαλά, αλλά πολύ αποτελεσματικά την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα τη βοηθά να διατηρεί τα επίπεδα ενυδάτωσής της. Δεν περιέχει σαπούνι και άρωμα, η σύνθεσή της σέβεται τον δερματικό φραγμό και βοηθά στο να διατηρεί ουδέτερο το pH της επιδερμίδας.

#3 Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για την καλή υγεία, την αίσθηση και την εμφάνιση της ευαίσθητης επιδερμίδας. Καθώς όμως οι ανάγκες του ευαίσθητου δέρματος δεν μπορούν να καλυφθούν από ενυδατικές κρέμες γενικής χρήσης, είναι απαραίτητο να επιλέξεις ένα προϊόν ενυδάτωσης που να προσφέρει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φροντίδα στην επιδερμίδα σου.

Η Cetaphil Ενυδατική Λοσιόν είναι ιδανική για το δικό σου δέρμα, καθώς ενυδατώνει σε βάθος, αποκαθιστά την υδρολιπιδική στοιβάδα και ενισχύει τον δερματικό φραγμό, έως και για τέσσερις ημέρες. Απορροφάται άμεσα και αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή χωρίς ίχνη λιπαρότητας.

1666103142378-102533544-Eikona2.png

#4 Χλιαρό νερό

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να είναι απολαυστικό -ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα- όμως, διαταράσσει τον δερματικό φραγμό και αφυδατώνει το δέρμα. Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, γιατί το πολύ ζεστό νερό είναι απαγορευτικό για τα ευαίσθητα δέρματα. Προτίμησε να κάνεις το μπάνιο σου με χλιαρό νερό.

Αυτά τα πολύ απλά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ευαίσθητο δέρμα. Συνδυαστικά, μάλιστα, με τις εξειδικευμένες συνθέσεις των ολοκληρωμένων προτάσεων φροντίδας του Cetaphil, το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να προστατευτεί αποτελεσματικά από τα πέντε σημάδια ευαισθησίας, να ανακουφιστεί και να λάμψει ξανά.

Επίλεξε, λοιπόν, σωστά τα προϊόντα περιποίησης για το ευαίσθητο δέρμα σου, εμπιστεύσου την ολοκληρωμένη φροντίδα Cetaphil και δώσε στο ευαίσθητο δέρμα σου τη φροντίδα που του αξίζει. Μπορείς να αναζητήσεις τα προϊόντα Cetaphil σε φαρμακεία και καταστήματα Hondos Center.