Τα καυτά ντους, η λάθος ενυδατική & 9 ακόμη λόγοι που έχει αφυδατωθεί το δέρμα σου

Μαρία Ροδίτη
Τα καυτά ντους, η λάθος ενυδατική & 9 ακόμη λόγοι που έχει αφυδατωθεί το δέρμα σου

Αν παρόλο που ενυδατώνεις το δέρμα σου, βλέπεις ότι αποτέλεσμα δεν υπάρχει, τότε πρέπει να τσεκάρεις τι κάνεις λάθος. Γιατί σίγουρα κάτι δεν κάνεις σωστά.

Το αφυδατωμένο δέρμα, αυτό που σε τραβάει και συγχρόνως είναι θαμπό, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Σε όλες μας έχει συμβεί, ανά περιόδους επανέρχεται αυτή η κατάσταση και σίγουρα η αιτία δεν είναι μόνο οι περιβαλλοντικές συνθήκες.

Γιατί συνήθως όταν έχει πάρα πολύ κρύο ή πάρα πολλή ζέστη βλέπουμε το δέρμα μας ξηρό και ταλαιπωρημένο. Τις άλλες φορές είναι δικό μας το φταίξιμο και αν αυτήν την περίοδο το δέρμα σου δεν είναι και στα καλύτερά του… ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τι φταίει. Και να το διορθώσεις, φυσικά!

8 λάθη που κάνουμε το βράδυ και ξυπνάμε αφυδατωμένες το πρωί

Οι λόγοι που το δέρμα σου έχει αφυδατωθεί πολύ

Κάνεις συχνά καυτό ντους

Μπορεί να είναι άκρως απολαυστικό και χαλαρωτικό το καυτό ντους, αλλά… απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας αφήνοντάς τη ξηρή και ταλαιπωρημένη. Προτίμησε, λοιπόν, χλιαρό νερό και γρήγορα θα δεις το δέρμα σου να επανέρχεται στα φυσιολογικά του.

kauto_ntous.jpg

Δεν υπάρχει η απαραίτητη υγρασία στο δωμάτιό σου

Η συνεχής χρήση θέρμανσης τον χειμώνα ή air condition το καλοκαίρι απομακρύνει την υγρασία από τον χώρο και αυτό έχει επίπτωση στην επιδερμίδα σου. Τι να κάνεις; Πριν κοιμηθείς, τοποθέτησε ένα μπολ με νερό δίπλα στο κρεβάτι σου. Αρκεί!

Έχεις περιορίσει κατά πολύ την κατανάλωση φρούτων

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν άμεση επίδραση στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αν, λοιπόν, τα έχεις περιορίσει, είναι λογικό να έχεις αφυδατωθεί, αλλά και να παρατηρείς σημάδια κούρασης πάνω σου.

Χρησιμοποιείς πολύ βαριά ενυδατική κρέμα

Μήπως νομίζεις ότι όσο πιο πλούσια και βαριά είναι η ενυδατική κρέμα προσώπου ή σώματος που χρησιμοποιείς, τόσο το καλύτερο; Χμμ… Όχι πάντα! Συχνά, οι παχιές και λιπαρές ενυδατικές κρέμες μπορούν να αποδυναμώσουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος και να το αφυδατώσουν. Συνεπώς, δοκίμασε μια πιο ελαφριά ενυδατική σε συνδυασμό με ένα serum και θα δεις ότι όλα θα γίνουν καλύτερα.

enydatwsi_prosopo.jpg

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Για να ενυδατωθείς πραγματικά χρειάζεσαι καθημερινά 2-3 λίτρα νερού. Το έχεις αμελήσει τελευταία, έτσι δεν είναι; Βάλε ASAP το παγούρι με το νερό σου πάνω στο γραφείο και πίνε ξανά και ξανά.

Τα ρούχα ή τα κλινοσκεπάσματα δεν είναι καθαρά

Τα ρούχα που ακουμπούν στο πρόσωπο, όπως ένα φουλάρι, μπορούν πραγματικά να μεταφέρουν βακτήρια κι έτσι να επηρεάσουν την επιδερμίδα σου. Το ίδιο ισχύει και για τα κλινοσκεπάσματα. Οπότε, αν έχεις καιρό να τα πλύνεις, βάλ’το στο πρόγραμμα. Κρίμα είναι να ταλαιπωρείς το δέρμα σου χωρίς λόγο.

Συνέχισε στην gallery να δεις άλλους 5 λόγους για τους οποίους ίσως το δέρμα σου έχει αφυδατωθεί.

DPG Network