Matte skin alert: Οι 10 καλύτεροι οροί προσώπου για λιπαρά δέρματα

Μαρία Ροδίτη
Matte skin alert: Οι 10 καλύτεροι οροί προσώπου για λιπαρά δέρματα

Πες «αντίο» στην επίμονη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου, αλλά και στις ατέλειες.

Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει το λιπαρό δέρμα. Βλέπεις, η κολλητή μου έχει αυτόν τον τύπο δέρματος και έχουμε συζητήσει ξανά και ξανά για τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημά της. Της έχω πει, λοιπόν, το εξής: χρειάζεσαι ένα εξειδικευμένο προϊόν που να περιορίζει τη λιπαρότητα, να περιορίζει τις ατέλειες και να χαρίζει στο δέρμα ματ αποτέλεσμα.

Και ο σωστός ορός προσώπου μπορεί να προσφέρει και σε εσένα όλα τα παραπάνω, αν έχεις λιπαρό δέρμα. Ποιος είναι, όμως, ο σωστός ορός; Αυτό είναι το ερώτημα και η απάντηση δεν είναι καθόλου δύσκολη. Το serum, λοιπόν, που πρέπει να διαλέξεις χρειάζεται να έχει σαλικυλικό οξύ, ρετινόλη, γλυκολικό οξύ ή νιασιναμίδη.

Say What? 3 πράγματα δεν φανταζόσουν πως μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σου λιπαρή

Τα συστατικά που χρειάζεσαι αν έχεις λιπαρό δέρμα

Πριν δούμε τους 10 καλύτερους ορούς για λιπαρό δέρμα, μάθε μερικά infos για τα συστατικά που… θα σε σώσουν και θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου.

derma_liparotita.jpg

Σαλικυλικό οξύ: Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, διαπερνά τους πόρους και απελευθερώνει το περίσσιο σμήγμα, βοηθώντας έτσι να διατηρείται η λιπαρότητα σε μια ισορροπία, αλλά και να μην προκαλείται ακμή ή μαύρα στίγματα.

Ρετινόλη: Ναι, είναι το #1 συστατικό αντιγήρανσης, όμως πολλοί δερματολόγοι τη συστήνουν και για την αντιμετώπιση της ακμής.

Νιασιναμίδη: Η βιταμίνη Β3, όπως αλλιώς λέγεται, ελέγχει την παραγωγή σμήγματος, απαλύνει τα σημάδια ακμής, ενώ έχει και αντιγηραντική δράση μειώνοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Γλυκολικό οξύ: Απομακρύνει τους ρύπους που φράσσουν τους πόρους και βελτιώνει τις ατέλειες της επιδερμίδας.

Πάμε για shopping

Παρακάτω θα δεις 10 ορούς προσώπου για λιπαρά δέρματα, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου.

youthlab_liparotita.JPG

YOUTH LAB., BLEMISH CONTROL SERUM

Απολεπιστικός ορός καθημερινής χρήσης με γλυκολικό οξύ, που αφαιρεί ήπια και σε βάθος ακαθαρσίες και πλεονάζον σμήγμα, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, εξυγιαίνει τους πόρους της επιδερμίδας και τους κρατά καθαρούς, ενώ μειώνει ερεθισμούς, σημάδια αλλά και την όψη των πόρων.

caudalie_liparotita.JPG

Caudalie, Vinopure Blemish Control Salicylic Serum

Ορός με σαλικυλικό οξύ, που μειώνει τις ατέλειες, αποφράσσει και συσφίγγει τους πόρους. Βελτιώνει την υφή του δέρματος χαρίζοντας υγιή λάμψη, χωρίς γυαλάδα.

estee_lauder_liparotita.JPG

ESTÉE LAUDER, IDEALIST PORE MINIMIZING SKIN REFINISHER

Με αυτόν τον ορό οι πόροι δείχνουν μικρότεροι, ενώ η επιδερμίδα αποκτά έναν συνολικά ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

sephora_liparotita.JPG

SEPHORA COLLECTION, The Antidote Clarifying Serum

Χάρη στην απολεπιστική δράση του σαλικυλικού οξέος φυσικής προέλευσης, αυτός ο ορός καθημερινής χρήσης απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα και βοηθά στη μείωση των ατελειών.

mariobadescu_liparotita.JPG

MARIO BADESCU, Anti Acne Serum

Αυτό το ελαφρύ, γρήγορα απορροφήσιμο gel περιέχει σαλικυλικό οξύ και εκχύλισμα θυμαριού που θα βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης και την ενίσχυση μιας επιδερμίδας με υγιή όψη.

Συνέχισε στην gallery για να δεις ακόμη 5 ορούς προσώπου για λιπαρά δέρματα.