Let’s Change Beauty: Η Δέσποινα Καμπούρη και η καλεσμένη της ανοίγουν μία συζήτηση που αφορά όλες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Let’s Change Beauty: Η Δέσποινα Καμπούρη και η καλεσμένη της ανοίγουν μία συζήτηση που αφορά όλες

Η αυτοπεποίθηση των κοριτσιών στην εποχή των social media, βάλλεται καθημερινά. Η ώρα για αλλαγή όμως έφτασε και το Dove πρωτοστατεί σε ένα κίνημα που έχει σκοπό να κάνει την ομορφιά… πραγματικά όμορφη.

Η έννοια της ομορφιάς στην σύγχρονη εποχή, αυτή των social media, έχει αλλάξει. Ορίζεται από άπιαστα standards, τα οποία γίνονται εμμονή των κοριτσιών από πολύ μικρή ηλικία. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Dove, στα πλαίσια του Dove Self Esteem Project, με σκοπό να ρίξει φως στο ζήτημα της επιρροής των Social Media στην αυτοπεποίθηση των νέων στην Ελλάδα –και την επέκταση αυτού- , ανακάλυψε ότι:

  • Το 80% των κοριτσιών 10-17 ετών θα χρησιμοποιούσαν φίλτρα στις selfie τους.
  • Το 67% των κοριτσιών (10-13 ετών) έχουν ήδη εφαρμόσει ένα φίλτρο ή έχουν χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για να αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισής τους στις φωτογραφίες τους.
  • Το 76% των κοριτσιών (14-17 ετών) προτιμούν την επεξεργασμένη εικόνα τους στις φωτογραφίες σε σχέση με την μη επεξεργασμένη.
  • Το 44% των κοριτσιών (10-17 ετών) θα εύχονταν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.
  • Το 40% των κοριτσιών (10-17) θα εύχονταν να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση αναφορικά με το σώμα τους.

Το ζήτημα της χαμένης αυτοπεποίθησης λοιπόν έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και επιδεινώνεται. Τώρα όμως είναι η ώρα για αλλαγή, και πιο σημαντικό από ποτέ να μάθουμε στα νέα κορίτσια να αγαπούν τον εαυτό και την μοναδικότητά τους. Αυτή είναι και η συζήτηση που θα ανοίξει η Δέσποινα Καμπούρη με την Δανάη Μπάρκα.

Δύο δυναμικές γυναίκες, θα μιλήσουν με ειλικρίνεια για το τι σημαίνει αυτοπεποίθηση για εκείνες, για την έννοια της ομορφιάς όπως θα έπρεπε να είναι, και θα θυμίζουν στα κορίτσια αλλά και σε όλες μας, ότι πολλές φορές ο κόσμος των Social Media δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα αλλά μια «ιδεατή» πλευρά της.

Συντονίσου λοιπόν την Τετάρτη 23/11 στη 13:30 στο Instagram account του @queengr για να ακούσεις (και να συμμετάσχεις) τη συζήτηση που μας αφορά όλες.