Perfection! 5 skincare hacks για επιδερμίδα που σχεδόν δεν χρειάζεται μακιγιάζ

Perfection! 5 skincare hacks για επιδερμίδα που σχεδόν δεν χρειάζεται μακιγιάζ
Gregory Scaffidi / Imaxtree.com

H περιποίηση είναι μέρος του μακιγιάζ και αυτό το καταλάβαμε καλά στα fashion weeks. Ώρα να μοιραστούμε μαζί σου όλα τα tips & tricks που μάθαμε.

Το μακιγιάζ μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα. Μπορεί να σμιλέψει γωνίες ακόμα και αν δε τις έχουμε, μπορεί να κάνει τα μάτια και τα χείλη μας διπλάσια σε μέγεθος, να μικρύνει τη μύτη και το περίγραμμα του προσώπου μας… Το μακιγιάζ λειτουργεί like some king of magic, όχι όμως όταν η επιδερμίδα μας δεν είναι σωστά προετοιμασμένη.

331850844_881876983087439_8649488507224141307_n.jpeg

Βλέπεις, ο «καμβάς» για τον καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικός, και προκειμένου να έχεις ένα seamless αποτέλεσμα, πρέπει να φροντίσεις την επιδερμίδα σου στο 100%, τόσο καθημερινά, όσο και ακριβώς πριν από το μακιγιάζ. Αυτό είναι κάτι που μάθαμε πολύ καλά κατά τη διάρκεια των Fashion Weeks στο Μιλάνο και το Παρίσι, και σήμερα θα σου τα πούμε όλα! Και μην ανησυχείς, δεν σκοπεύουμε να διπλασιάσουμε τον χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσεις στο μακιγιάζ σου. Θα προσθέσουμε σε αυτόν μόλις 20 λεπτά τα οποία ναι μεν είναι πολύτιμα όταν έχεις ήδη αργήσει, αλλά το αποτέλεσμα που θα σου προφέρουν θα σε κάνει να οργανώνεις τον χρόνο σου πολύ καλύτερα. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

332165301_133268839658269_3191931119778643841_n.jpeg

Ο καθαρισμός πριν από το μακιγιάζ

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε γιατί πρέπει να ξεκινήσεις το μακιγιάζ σου με καθαρή επιδερμίδα. Χρειάζεται όμως να σου τονίσουμε ότι παίζει ρόλο ποια προϊόντα χρησιμοποιείς. Αυτό που παρατηρήσαμε στις εβδομάδες μόδας, ήταν ότι ο καθαρισμός γινόταν γρήγορα μεν, αλλά αποτελεσματικά και χωρίς να αφυδατώνει την επιδερμίδα. Αυτό που χρειάζεσαι λοιπόν είναι ένα καθαριστικό που αφαιρεί τα πάντα, το κάνει αποτελεσματικά και δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα σου. Παρακάτω έχουμε για εσένα 3 προϊόντα καθαρισμού που κάνουν ακριβώς αυτό.

Focus στα μάτια

Τα μάτια σου μπορούν να προδώσουν την κούραση, την αφυδάτωση, ακόμα και τη στεναχώρια σου. Πρέπει λοιπόν να τα φροντίζεις καθημερινά, και ιδιαίτερα πριν κάνεις το μακιγιάζ σου. Τα concealers δεν μπορούν να κάνουν από μόνα τους μαγικά άλλωστε, απαιτούν βοήθεια. Μία μάσκα ματιών πριν από το μακιγιάζ σου επομένως είναι απαραίτητη, και είναι δεκάδες οι φορές που είδαμε μοντέλα να φορούν eye patches όσο περίμεναν τη σειρά τους για να καθίσουν στην καρέκλα του makeup artist στα παρασκήνια. Παρακάτω θα βρεις 3 eye patches που πραγματικά αλλάζουν την όψη των ματιών σου σε μόλις λίγα λεπτά.

Παγωμένο μασάζ

Αφού καθάρισες το πρόσωπό σου, και όσο φοράς τα eye patches σου, θα κάνεις λίγο παγωμένο μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Το κρύο βοηθά στη μείωση των πρηξιμάτων, φρεσκάρει την επιδερμίδα, ενεργοποιεί την μικροκυκλοφορία στην επιφάνεια της επιδερμίδας, και γενικά σε κάνει να δείχνεις φρέσκια. Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις ώρες σε αυτό το μακιγιάζ, μόλις 3 λεπτά αρκούν, και για να σε βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, σου προτείνουμε να επενδύσεις στα Cryo Balls του αγαπημένου μας brand Hey Beauty! Seriously, θα εθιστείς στο αποτέλεσμα…

HEY.jpeg

Πολύ καλή ενυδάτωση

Η ενυδάτωση -προφανώς- είναι απαραίτητη και πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία σε αυτή, κυρίως πριν από το μακιγιάζ. Στα παρασκήνια, είδαμε τις artists να χρησιμοποιούν ορό και κρέμα, όχι μόνο κρέμα, στα πρόσωπα των μοντέλων και το ίδιο θα κάνεις και εσύ. Μόνο λίγη ενυδατική δεν αρκεί, αν θέλεις ένα φρέσκο και plump αποτέλεσμα. Αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο για να βάλεις έναν ενυδατικό ορό αλλά και κρέμα, ή ακόμα καλύτερα, βάλε τον ορό καθώς κάνεις μασάζ με τα Cryo Balls. Οι ενυδατικές που λατρεύουμε, και ντουμπλάρουν ως βάση για το μακιγιάζ σου, είναι αυτές που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

Ένα τελευταίο mist

Αυτό μπορείς να το αποφύγεις, αλλά σου προτείνουμε να μην το κάνεις. Το mist προσώπου σου προφέρει ένα επιπλέον boost ενυδάτωσης, φρεσκάδας, και λάμψης και θα κάνει πραγματικά ορατή διαφορά στην επιδερμίδα σου. Παρακάτω θα βρεις 3 αγαπημένα μας, και ξέρεις ήδη με ποιο έχουμε εμμονή εδώ στο beauty department.

Αν ακολουθήσεις όλα αυτά τα βήματα, που μπορεί να φαίνονται χρονοβόρα αλλά δεν είναι, το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου αλλά και όλη η εμπειρία της εφαρμογής του, θα αλλάξουν ολοκληρωτικά. Δοκίμασέ το τώρα το ΣΚ που θα έχεις χρόνο και θα μας θυμηθείς!