Smart makeup: Δεν χρειάζεσαι περισσότερο concealer, πρέπει απλά να αλλάξεις τον τρόπο που το φοράς

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Smart makeup: Δεν χρειάζεσαι περισσότερο concealer, πρέπει απλά να αλλάξεις τον τρόπο που το φοράς
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Η μόδα προστάζει καθαρά, fresh looks και οι μαύροι κύκλοι δεν έχουν θέση σε αυτά. Τι γίνεται όμως αν σε δυσκολεύουν στο καμουφλάζ; Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να γίνει, είναι να αυξηθεί η ποσότητα concealer που φοράς. Διάβασε και θα καταλάβεις.

Οι μαύροι κύκλοι, και γενικότερα οι σκιές γύρω από τα μάτια, είναι κάτι που ποτέ δεν θέλαμε. Με την μόδα ωστόσο, να προστάζει απόλυτα fresh επιδερμίδες και looks, έχουμε έναν παραπάνω λόγο να θέλουμε να καμουφλάρουμε οτιδήποτε κάνει τα μάτια μας να δείχνουν κουρασμένα. Σε αντίθεση όμως με το τι μπορεί να σου λέει το ένστικτό σου, το περισσότερο concealer (ή το πιο βαρύ), δεν είναι η λύση. Βλέπεις, μαζί με την τάση για πιο δροσερά μακιγιάζ, έχουν έρθει και ανανεωμένες τεχνικές.

Ashi-HC-bks-S23-041.jpeg

Μέχρι πρόσφατα, ο κανόνας ήθελε το κονσίλερ να τοποθετείται σε μορφή ανάποδου τριγώνου κάτω από τα μάτια, και πριν από αυτό φορούσαμε το προϊόν σε ημικύκλιο. Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι «λάθος». Δημιουργούν όμως διαφορετικό αποτέλεσμα. Για να πετύχεις επομένως το trending look πρέπει να ξεχάσεις τους παραπάνω τρόπους, και να κάνεις αυτό που είδαμε τους makeup artists να κάνουν στις εβδομάδες μόδας. Τι έκαναν λοιπόν;

Zimmermann-bbt-S23-117.jpeg

Αυτό το concealer έχει 3.6 δις προβολές στο TikTok και υπόσχεται το πιο φωτεινό βλέμμα ever

Αντί να εφαρμόζουν το concealer κάτω ακριβώς από τα μάτια, ξεκινούσαν την εφαρμογή από την εσωτερική γωνία του ματιού συνεχίζοντας παράλληλα με τη μύτη. Απέφευγαν τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων και συνέχιζαν στην εξωτερική γωνία του ματιού. Με λίγα λόγια, έβαζαν το concealer στα σημεία που δημιουργείται πιο έντονη σκιά, ώστε να «φωτίσουν» την περιοχή.

Copy of Copy of Untitled Design - 1

Προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), το δοκίμασα και είδα τεράστια διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και δε νομίζω να ξαναβάλω το concealer μου με τον ίδιο τρόπο. Η μέθοδος είναι τέλεια όποια και αν είναι η υφή του αγαπημένου σου κονσίλερ (κρεμώδες, υγρό κοκ) και μπορείς να κάνεις την εφαρμογή είτε με τα δάχτυλα, είτε με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι. Αν με ρωτάς, τα δάχτυλα είναι ιδανικά γιατί σε βοηθούν να κάνεις το σωστό blending, αλλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα πρέπει να έχεις πολύ καλά πλυμένα χέρια.

Ashi-HC-bks-S23-018.jpeg

Το χρώμα που εξουδετερώνει τους μαύρους κύκλους είναι το ροδακινί και θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος

Και κάτι τελευταίο: Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις βάλει κρέμα ματιών πριν κάνεις οτιδήποτε. Όπως έχουμε ξαναπεί, το skincare είναι πλέον μέρος του μακιγιάζ, και για να έχεις απόλυτη επιτυχία, καθώς και seamless αποτέλεσμα, δεν θα πρέπει να αμελήσεις την περιποίηση αυτού του τόσο ευαίσθητου σημείου του προσώπου σου.

Όσο για το concealer που θα διαλέξεις… Παρακάτω θα βρεις τα 5 που λατρεύουν τόσο οι editors όσο και οι makeup artists. Enjoy Queen!