Πανάδες: Για να απαλλαγείς από αυτές, χρειάζεσαι συνέπεια και… έναν ορό

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πανάδες: Για να απαλλαγείς από αυτές, χρειάζεσαι συνέπεια και… έναν ορό

Οι πανάδες ταλαιπωρούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού και εδώ, στο Queen.gr, γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από αυτές. Σου τα λέμε όλα αναλυτικά και μοιραζόμαστε μαζί σου το προϊόν-«κλειδί» που θα σε βοηθήσει.

Οι πανάδες μοιάζουν να εμφανίζονται από το πουθενά. Τις παρατηρούμε να κάνουν το «ντεμπούτο» τους –κυρίως- κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και μένουν μαζί μας για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Είναι σημάδια που δεν θέλουμε στο πρόσωπό μας και η πρώτη μας σκέψη μόλις τις εντοπίσουμε, είναι το πώς θα απαλλαγούμε από αυτές. Όσο γρήγορα και εύκολα όμως εμφανίζονται οι πανάδες, τόσο δύσκολα απομακρύνονται.

Οι πανάδες, βλέπεις, δημιουργούνται όταν το σώμα μας –τοπικά- παράγει μεγαλύτερη ποσότητα μελανίνης από το κανονικό. Αυτή η υπερ-παραγωγή μελανίνης μπορεί να οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες (ακμή ή/και εγκυμοσύνη), όμως η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η έκθεση στον ήλιο. Καθώς είμαστε διαρκώς εκτεθειμένες στον ήλιο, οι πανάδες που έχουν ήδη εμφανιστεί τονίζονται, και ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν νέες. Ομοίως, καθώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις ορμονικές διαταραχές, οι πανάδες εξαιτίας τους δεν είναι κάτι που μπορούμε επίσης να ελέγξουμε.

1683122386945-779484949-image003.jpg

Προκειμένου, λοιπόν, να αντιμετωπίσεις τις πανάδες, θα πρέπει αρχικά να οπλιστείς με υπομονή. Οι πανάδες δεν θα εξαφανιστούν σε λίγες ημέρες, θα χρειαστεί λίγος καιρός. Έπειτα, θα πρέπει να καταστρώσεις ένα αποτελεσματικό σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης, και να παραμείνεις συνεπής σε αυτό. Πώς θα τα κάνεις όλα αυτά; Θα σου τα εξηγήσουμε όλα.

Πρώτα από όλα προστασία

Καθώς οι πανάδες –όπως είπαμε- είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, πρέπει πρώτα από όλα να προστατέψεις το δέρμα σου από αυτές. Το αντηλιακό επομένως, είναι το προϊόν που θα πρέπει να υπάρχει καθημερινά στη ρουτίνα σου, χειμώνα και καλοκαίρι. Πρέπει να επιλέξεις μία φόρμουλα που να είναι κατάλληλη για τη δική σου επιδερμίδα, και με δείκτη SPF όχι λιγότερο από 30. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται το πρωί αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα όταν βρίσκεσαι έξω.

Το αντηλιακό θα προστατέψει τις ήδη υπάρχουσες πανάδες από το να γίνουν εντονότερες, και το δέρμα σου από τη δημιουργία νέων πανάδων. Μόνο του όμως δεν είναι αρκετό.

image005.jpg

Έπειτα η αντιμετώπιση

Το επόμενο βήμα, μετά την προστασία, είναι το να επιλέξεις ένα προϊόν περιποίησης, με αποτελεσματικά συστατικά που δρουν ενάντια στις πανάδες, οι οποίες έχουν ήδη σχηματιστεί. Έχοντας δοκιμάσει τα περισσότερα προϊόντα που υπόσχονται «θαύματα» απέναντι στις πανάδες, μπορούμε με βεβαιότητα να σου πούμε ποιο είναι το καλύτερο: Ο ορός Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting.

image007.jpg

Το star συστατικό αυτής της σούπερ αποτελεσματικής φόρμουλας της Caudalie, είναι η Βινιφερίνη. Πρόκειται για ένα -πατενταρισμένο από τα εργαστήρια της Caudalie- δραστικό και αντιοξειδωτικό συστατικό, πλούσιο σε πολυφαινόλες. Τι κάνει; Αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πανάδων στον πυρήνα τους, ρυθμίζοντας και περιορίζοντας την υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Δεν δρα μόνη της όμως. Η φόρμουλα του Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting περιέχει ακόμα νιασιναμίδη, η οποία αναστέλλει τη μεταφορά της μελανίνης στα κερατινοκύτταρα, λευκή παιώνια η οποία επίσης βοηθά στην αναστολή της υπερ-έκκρισης μελανίνης, καθώς και απολεπιστικούς παράγοντες οι οποίοι ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση.

image009.jpg

Έχουμε λοιπόν έναν ορό ο οποίος δρα σούπερ εντατικά ενάντια στις πανάδες, στοχεύοντας στους μηχανισμούς οι οποίοι τις προκαλούν, αλλά τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Μελέτες έδειξαν ότι, μετά από ένα μπουκάλι Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting, η ένταση των πανάδων μειώνεται κατά 63%, ποσοστό εξαιρετικά σημαντικό δεδομένου ότι η δυσκολία της αντιμετώπισης των πανάδων είναι παροιμιώδης. Δεν μιλάμε όμως για απλές μελέτες και νούμερα. Έχοντας δώσει τη δική μας «μάχη» με τις κηλίδες εδώ στο beauty department (η κάθε μία για τους δικούς της λόγους), έχουμε δει τα αποτελέσματα τόσο απέναντι στις δυσχρωμίες, όσο και στην επιδερμίδα μας συνολικά.

image011.jpg

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας την ολοκληρωμένη σειρά Caudalie Vinoperfect, έχουμε παρατηρήσει σημαντικές διαφορές στη λάμψη της επιδερμίδας, ιδίως στην περιοχή των ματιών. Και κάπως έτσι ερχόμαστε σε ένα ακόμα προϊόν «αποκάλυψη» που δεν έχει να κάνει με τις πανάδες, αλλά με τους μαύρους κύκλους. Η σειρά Vinoperfect της Caudalie, περιλαμβάνει μία κρέμα ματιών που πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα για το βλέμμα σου.

Λίγη επιπλέον φροντίδα

Η Caudalie, Vinoperfect Brightening Eye Cream διορθώνει όλους τους τύπους κύκλων που εμφανίζονται κάτω και γύρω από τα μάτια (μπλε, μωβ, καφέ, μαύρους). Το καταφέρνει -και πάλι- χάρη στη Bινιφερίνη, την καφεΐνη και τη νιασιναμίδη, οι οποίες δημιουργούν ένα αποτελεσματικό «κοκτέιλ» φροντίδας. Το στόμιο της κρέμας μάλιστα, είναι κεραμικό ώστε να διευκολύνει στο απαλό μασάζ και τη δροσιά που είναι απαραίτητα κατά την εφαρμογή της κρέμας για maximum αποτέλεσμα.

image013.png

Fun fact: Οι μπλε και μωβ κύκλοι ονομάζονται αγγειακοί και προκαλούνται από την κακή μικροκυκλοφορία του αίματος. Οι καφέ και μαύροι κύκλοι ονομάζονται μελαγχρωματικοί, και είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής παραγωγής μελανίνης.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, για να αντιμετωπίσεις τις πανάδες το αντηλιακό πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σου ρουτίνας. Έπειτα, θα πρέπει να προσθέσεις στην περιποίησή σου τον ορό Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting, ο οποίος με τη δύναμη της Bινιφερίνης και με συστηματική χρήση, θα σβήσει τις πανάδες που έχεις ήδη, φροντίζοντας να επαναφέρει τη λάμψη στην επιδερμίδα σου. Κάνε αυτά τα βήματα καθημερινά, και το αποτέλεσμα που θα παρατηρήσεις θα κάνει και εσένα Caudalie addict, όπως εμάς.

Αναζήτησε τον ορό Caudalie, Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting καθώς και όλη τη σειρά Vinoperfect, στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο ή e-φαρμακείο.