Βιωσιμότητα και Επιστήμη «πίσω» από το πιο hot -αυτή τη στιγμή- ελληνικό skincare brand

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Βιωσιμότητα και Επιστήμη «πίσω» από το πιο hot -αυτή τη στιγμή- ελληνικό skincare brand

Το brand Athonites, εφαρμόζει πρακτικές συγκομιδής και παραγωγής που «παντρεύουν» το μέλλον με το παρελθόν και δημιουργούν έναν αέναο κύκλο αειφορίας και ομορφιάς.

Για το brand Athonites, τη νέα hot άφιξη στον κόσμο της ομορφιάς, έχουμε ήδη μιλήσει αρκετές φορές. Εδώ στο beauty department, έχουμε λατρέψει τα προϊόντα της γκάμας του και δεν έχουμε κρύψει την αδυναμία που τους έχουμε. Από τον μοναδικό αντιγηραντικό ορό Stimulate And Revitalize Antioxidant Moisturizing Serum Face & Neck έως το πολυτελές έλαιο Protect And Rescue Precious Oil Face & Neck, τα προϊόντα του brand Athonites έχουν βρει περίοπτη θέση στο μπουντουάρ και την καρδιά μας, όχι όμως μόνο χάρη στην αποτελεσματικότητά τους.

image002.jpg

Βλέπεις, το brand Athonites δεν είναι ένα skincare brand όπως όλα τα άλλα. Στον πυρήνα του βρίσκεται η αγάπη για το ανθρώπινο κάλλος, αλλά και για τη Φύση και την ομορφιά της. Όλα τα προϊόντα του brand Athonites είναι φυσικά, φυτικά, βιολογικά και πιστοποιημένα, cruelty free. Όμως δεν σταματούν εκεί. Το DNA του brand, βασίζεται στη στενή και διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τη Φύση. Γι’ αυτό οι πρακτικές που ακολουθεί, από τη σπορά, την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ξήρανση την εκχύλιση, την παραγωγή, τη συσκευασία έως και τη μεταφορά, την παράδοση των τελικών προϊόντων, δεν μοιάζουν με άλλες.

image003.jpg

Συγκομιδή με το χέρι

Ενώ άλλα brands βασίζονται στη χρήση μηχανημάτων για τη συγκομιδή των βοτάνων και των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν στις συνθέσεις τους, το brand Athonites επιλέγει τη συγκομιδή με το χέρι, και μόνο όταν το φυτό είναι έτοιμο. Τα βότανα, τα άνθη και τα φυτά εξετάζονται και το ωφέλιμο μέρος συλλέγεται, χωρίς να δημιουργούνται φθορές και να ασκείται πίεση στον κύκλο ζωής τους. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται η υγεία του φυτού για τις μελλοντικές παραγωγές, αλλά κυρίως για τις επόμενες γενιές.

image004.jpg

Οι καλλιέργειες του brand άλλωστε, βρίσκονται σε έναν τόπο με μοναδική βιοποικιλότητα, σε ένα μοναδικό κομμάτι γης που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο: Το όρος Άθως. Η μοναδική θέση και διαχείρισή του, δημιουργεί τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες για τις καλλιέργειες των φυτών και των βοτάνων με αποτέλεσμα να διασφαλίζει το brand την ενίσχυση αλλά και τη διατήρησή τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Επεξεργασία και εκχύλιση

Αφού η ομάδα του brand Athonites συλλέξει τις πρώτες ύλες με το χέρι, ακολουθεί η ξήρανση και η εκχύλισή τους, ώστε τα πολύτιμα συστατικά τους να μεταμορφωθούν στις απολαυστικές συνθέσεις που φτάνουν στα χέρια μας. Και σε αυτό το στάδιο, η μάρκα παραμένει πιστή στη φιλοσοφία της χρησιμοποιώντας αποκλειστικά φυσικούς και βιολογικούς φορείς εκχύλισης ενώ παράλληλα, διατηρεί χαμηλό το ενεργειακό της αποτύπωμα ώστε να αποφεύγει στο μέγιστο την επιβάρυνση του Περιβάλλοντος.

Fun fact: Tα τμήματα των φυτών που δεν προχωρούν σε επόμενο στάδιο, δεν απορρίπτονται αλλά επιστρέφουν στη Γη μέσω της διαδικασίας κομποστοποίησης, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας οργανικό λίπασμα.

image005.jpg

Minimum waste συσκευασίες

Αφού τα εργαστήρια του brand Athonites έχουν δημιουργήσει τα αγαπημένα μας προϊόντα στα πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ εργαστήριά τους, αυτά συσκευάζονται σε ανακυκλώσιμο packaging και μεταφέρονται σε ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο χαρτί ώσπου να φτάσουν στα χέρια μας. Ταυτόχρονα, η επικοινωνία του brand αποφεύγει τη χρήση επιπλέον χαρτιού, επιλέγοντας αντ’ αυτού τη χρήση QR codes.

Fun fact: Στο πλαίσιο της minimum waste πολιτικής του, το brand Athonites επιλέγει συνειδητά να μην αποσύρει συσκευασίες που μπορεί να φέρουν κάποιο μικρό ελάττωμα.

Μια 360ο βιώσιμη προσέγγιση

Όπως αντιλαμβάνεσαι, από τη σπορά μέχρι και το τελικό προϊόν, το brand Athonites έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν αέναο κύκλο αειφορίας. Μια «αλυσιδωτή αντίδραση» ομορφιάς που έχει στόχο να προσφέρει σε εμάς το καλύτερο και να φροντίζει το Περιβάλλον όπως οφείλουμε όλοι μας να το φροντίζουμε.

image006.jpg

Έχουμε επομένως ένα brand που μας παρέχει ολοκληρωμένες προτάσεις ομορφιάς και μας δίνει τα εφόδια για να μπορέσουμε να κάνουμε την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Δείχνοντας την προτίμησή μας στην αγαπημένη μας κρέμα από την γκάμα του brand Athonites λοιπόν, επιλέγουμε ένα brand που σέβεται το Περιβάλλον και το φροντίζει, ένα brand που μας βοηθά έμπρακτα να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, ένα brand τόσο αγνό όσο και ο τόπος από τον οποίο κατάγεται.

Οι συνθέσεις άλλωστε περιλαμβάνουν μεταξύ 84 και 100% συστατικά φυσικής προέλευσης, αξιολογημένες και πιστοποιημένες από ευρωπαϊκούς οργανισμούς σύμφωνα με τους Γενικούς Κανονισμούς και τα Διεθνή Πρότυπα. Όλες οι καλλιέργειες είναι πιστοποιημένες ως βιολογικές. Το νερό που χρησιμοποιείται στις φόρμουλες προέρχεται από τις φυσικές πηγές του Όρους Άθω. Όλες οι συνθέσεις είναι δερματολογικά ελεγμένες για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι 100% απαλλαγμένες από GMO, τοξίνες, fillers, συνθετικά χρώματα και αρώματα.

1686900652365-751029569-image007.jpg

Γι’ αυτό αναφερόμαστε στο brand Athonites ως την πιο hot νέα άφιξη στον κόσμο της ομορφιάς, και γι’ αυτό -μέσα σε μόλις λίγο χρόνο- σχεδόν όλα τα προϊόντα της γκάμας έχουν γίνει best sellers. Γνώρισε και εσύ τα προϊόντα του νέου αγαπημένου μας brand με ένα κλικ στο επίσημο site και γίνε μέρος της αλλαγής που θέλεις να δεις στον κόσμο.