Confidence is Enough! Μία κουβέντα για την επιρροή των social media στην ζωή των παιδιών

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Confidence is Enough! Μία κουβέντα για την επιρροή των social media στην ζωή των παιδιών

Η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Άννα Παπαδημητρίου μας μιλά για το ρόλο των social media στην αυτοπεποίθηση των νέων παιδιών και μοιράζεται συμβουλές για τους γονείς που θέλουν να εφοδιάσουν σωστά τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με μελέτες του Dove, 1 στα 2 κορίτσια υποστηρίζει ότι οι τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ευθύνονται για τη χαμηλή του αυτοπεποίθηση και αυτό είναι μία πραγματικότητα, με την οποία έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς ολοένα και συχνότερα.

Τα social media έχουν δημιουργήσει ένα τοξικό περιβάλλον το οποίο άμεσα επηρεάζει τους νέους σήμερα και σε αυτή την τοξικότητα θέλει να βάλει ένα μεγάλο stop το αγαπημένο μας brand Dove. To Dove άλλωστε, είναι το brand που μας παροτρύνει να είμαστε ο εαυτός μας και να αγαπάμε όλα όσα είμαστε χωρίς φίλτρο. Πώς μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να αποβάλλει την τοξικότητα των social media; Πόσο τελικά τους επηρεάζει και τι αντίκτυπο έχει αυτή η επιρροή στην αυτοπεποίθησή τους;

Για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα, απευθυνθήκαμε στην ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Άννα Παπαδημητρίου η οποία μοιράστηκε μαζί μας συμβουλές και πολύτιμη γνώση. Παρακολούθησε το vidcast πατώντας play παρακάτω και συνέχισε να διαβάζεις.

Για να σε βοηθήσει ακόμα περισσότερο να κάνεις το βήμα για την αλλαγή, το Dove δημιούργησε και έναν οδηγό αυτοπεποίθησης ώστε να μπορέσει να παρέχει σε γονείς και παιδιά, όλα τα εργαλεία που. Δες τον πατώντας play στο παρακάτω video.

Με τη βοήθεια των ειδικών και του Dove, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο των social media Πιο ασφαλή για τα παιδιά, και την ομορφιά πηγή αυτοπεποίθησης!