Το μικροβίωμα της επιδερμίδας,η ακμή & η νέα φροντίδα που μειώνει τις ατέλειες από τις 8 πρώτες ώρες

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Το μικροβίωμα της επιδερμίδας,η ακμή & η νέα φροντίδα που μειώνει τις ατέλειες από τις 8 πρώτες ώρες

Ξέχνα όσα ήξερες για την ακμή και την αντιμετώπισή της! Μία νέα φροντίδα ανατρέπει τα δεδομένα και προσφέρει την πιο αποτελεσματική θεραπεία ever.

Η ακμή είναι ένα θέμα που απασχολεί γυναίκες και άνδρες, κορίτσια, αλλά και αγόρια. Όπως ίσως γνωρίζεις, η εμφάνισή της οφείλεται στο βακτήριο C.acnes. Αυτό το βακτήριο κρύβεται πίσω (ή μάλλον μέσα) από τις ατέλειες και στόχος των περισσότερων θεραπειών -μέχρι σήμερα- ήταν η καταπολέμηση αυτού του βακτηρίου. Είναι λογικό άλλωστε, όταν ανακαλύπτεις τη «ρίζα του κακού» στοχεύεις στην εξάλειψή της. Τι θα έλεγες όμως αν σε πληροφορούσαμε ότι το βακτήριο C. acnes έχει και κάποιους υπότυπους ακόμη πιο ένοχους; Θα σου εξηγήσουμε τι εννοούμε...

Όπως γνωρίζεις, επάνω στην επιδερμίδα σου ζουν και δρουν βακτήρια και άλλοι μικροοργανισμοί, οι οποίο αποτελούν το μικροβίωμά της. Όταν όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους, τότε το δέρμα μας δεν έχει κανένα πρόβλημα. Κάθε ανισορροπία που προκύπτει ωστόσο, παρουσιάζεται με διαφόρους τρόπους επάνω στο δέρμα μας και ένας από αυτούς είναι η ακμή. Μέχρι πρότινος, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η ακμή οφείλεται στην αύξηση του πληθυσμού του βακτηρίου C.acnes στο μικροβίωμα της επιδερμίδας. Εκείνο που ανακάλυψαν πρόσφατα ωστόσο, είναι ότι o C.acnes χωρίζεται σε έξι φυλότυπους και δεν ευθύνονται όλοι τους το ίδιο για την έξαρση των ατελειών.

Ο φυλότυπος ΙΑ1

Μετά από έρευνες, οι επιστήμονες στα εργαστήρια της La Roche Posay, ανακάλυψαν ότι μόνο όταν αυξηθεί ο πληθυσμός κυρίως του φυλότυπου ΙΑ1 του βακτηρίου C.acnes, προκύπτει η εμφάνιση ατελειών. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι αλλάζει τα δεδομένα. Πλέον, για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την ακμή, θα πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο τον φυλότυπο ΙΑ1 του βακτηρίου C.acnes και αυτό ακριβώς κάνει η νέα φροντίδα της La Roche-Posay. Ετοιμάσου να μάθεις για τον No1 σύμμαχό σου στη μάχη ενάντια στις ατέλειες: Τη νέα Effaclar Duo+M.

LRP_EFFACLAR_DUO_M_TEXTURE_HAND_V2.jpg

H Effaclar Duo +M

Πρόκειται για μία ανέωση στην οικογένεια Effaclar της La Roche Posay, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να στοχεύει στον φυλότυπο ΙΑ1 του βακτηρίου C.acnes. Πώς; Χάρη στο Phylοbioma, ενός επαναστατικού, δραστικού συστατικού φυσικής προέλευσης το οποίο μειώνει τον φυλότυπο ΙΑ1 ενώ παράλληλα ενισχύει τη ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος και μειώνει την φλεγμονή. Έχουμε λοιπόν μία σύνθεση με πολύ στοχευμένη δράση η οποία μειώνει τις ατέλειες και τα μαύρα στίγματα με ορατά αποτελέσματα σε 8 ώρες και δεν σταματά εκεί. Η Effaclar Duo+M επιταχύνει τη μείωση των σημαδιών που μπορεί να αφήσει πίσω της η ακμή και δρα ενάντια στην υποτροπή.

Πιο αναλυτικά, η νέα κρέμα κατά της ακμής Effaclar Duo+M είναι εμπλουτισμένη με ένα επαναστατικό σύμπλοκο συστατικών που προσφέρει ορατό και -σχεδόν- άμεσο αποτέλεσμα κατά της ακμής:

Aqua Posae Filiformis (fancy όνομα), ένα «σούπερ συστατικό» το οποίο βοηθά στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος.

Νιασιναμίδη (που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε), η οποία καταπραΰνει την ερεθισμένη από την ακμή επιδερμίδα και μειώνει τις κοκκινίλες.

LHA, ή αλλιώς βήτα-λιποϋδροξύ. Είναι ένα παράγωγο του σαλικυλικού οξέος, που προσφέρει τον πιο απαλό, μη ερεθιστικό τρόπο απολέπισης ενάντια στην ακμή, αλλά και απαλό για το ευαίσθητο δέρμα.

ProceradTM , ένα κεραμίδιο το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση των δυσχρωμιών ρυθμίζοντας την έκκριση μελανίνης.

Το star συστατικό Phylοbioma σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, χαρίζει θεαματικά αποτελέσματα σε όλες τις δερματολογικές πρακτικές, ακόμα και σε επιδερμίδες με σοβαρές ατέλειες! Και μιας που μιλήσαμε για το teamwork των συστατικών της Effaclar Duo+M, πρέπει να μιλήσουμε για την «ομαδική δουλειά» που προσφέρει ο συνδυασμός αυτής της επαναστατικής κρέμας ενάντια στην ακμή, με τον πλέον δημοφιλή και αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου.

LRP_EFFACLAR_DUO_M_ROUTINE_8_2_2.jpg

Effaclar Duo M+ και Effaclar Foaming Gel

Ναι, προφανώς και θα μιλούσαμε για τον «μαγικό» καθαρισμό προσώπου Effaclar. Βλέπεις και αυτό εμπλουτίστηκε με το Phylobioma και μάλιστα μειώθηκε το το pH του, προκειμένου να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του μικροβιώματος και την αποτελεσματική καταπολέμηση του ΙΑ1 φυλότυπου του βακτηρίου C.acnes.

Βλέπεις, οι επιστήμονες της La Roche Posay δεν ταυτοποίησαν μόνο τους φυλότυπους του C.acnes, μελέτησαν και το μικροπεριβάλλον τους. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι το pH παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αύξηση του πληθυσμού τού C.acnes, καθώς το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής εμφανίζει pH άνω του 6, που ευνοεί τον πολλαπλασιασμό του. Το νέο Effaclar Foaming Gel καταφέρνει και εξισορροπεί το pH του δέρματος, επαναφέροντας το στο επίπεδο 5, όπως στο υγιές δέρμα.

Μαζί με την κρέμα Effaclar Duo+M, δρα ενάντια στον συγκεκριμένο φυλότυπο του C.acnes που προκαλεί ατέλειες και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιδερμίδα που θέλουμε: Μία επιδερμίδα χωρίς ατέλειες, με υγιές μικροβίωμα και χωρίς σημάδια από την ακμή. Είναι μία πραγματική καινοτομία και μία επανάσταση που άλλαξε τα δεδομένα για την αντιμετώπιση της ακμής… Δεν περιμέναμε όμως κάτι λιγότερο από τη La Roche Posay.

LRP_EFFACLAR_DUO_M_PACK_SWATCH_2_2.jpg

Αυτό που πρέπει λοιπόν να κάνεις, αν σε απασχολούν οι ατέλειες και η ακμή, είναι να σπεύσεις στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο για να κάνεις και τα δύο μέρος της καθημερινής σου beauty routine και να πεις αντίο στις ατέλειες. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζεις πάντα ότι αν θεωρείς πως έχεις να αντιμετωπίσεις σοβαρές ατέλειες, καλό είναι να επισκεφθείς τον δερματολόγο σου, για πλήρη διάγνωση και πρόταση αντιμετώπισης.