Κολλαγόνο: Ο ρόλος του για την επιδερμίδα και ο vegan τρόπος για να το εντάξεις στη ρουτίνα σου

Κολλαγόνο: Ο ρόλος του για την επιδερμίδα και ο vegan τρόπος για να το εντάξεις στη ρουτίνα σου

Ανοίγουμε τη συζήτηση για το κολλαγόνο, μαθαίνουμε τα πάντα για αυτό και πώς θα το εντάξουμε στη ρουτίνα μας πιο αποτελεσματικά -χωρίς να βλάπτουμε το περιβάλλον.

Τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος επάνω στην επιδερμίδα είναι ένα θέμα που απασχολούσε, απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί τις γυναίκες, όσο έχουμε καθρέφτες -ή όσο ο κόσμος ασχολείται με την εμφάνισή μας. Τι ρόλο παίζει λοιπόν το κολλαγόνο στα σημάδια του χρόνου, και γιατί είναι το ένα πράγμα για το οποίο ακούμε συνέχεια όποτε ανοίγει η κουβέντα για την αντιγήρανση; Το κολλαγόνο είναι ένα από τα βασικότερα δομικά στοιχεία του σώματός μας, καθώς είναι το κύριο συστατικό του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών μας. Βρίσκεται επίσης στις αρθρώσεις, τους τένοντες και τα κύρια όργανά μας, καθώς και στα μάτια και τα δόντια μας. Είναι επομένως κάτι πολύ σημαντικό για το σώμα και ο ρόλος του για το γήρας είναι τεράστιος, αφού το δέρμα μας είναι εκείνο που «μαρτυρά» την ηλικία μας.

image003.jpg

Το σώμα μας παράγει κολλαγόνο όμως, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται καθώς ο χρόνος περνά. Υπολογίζεται ότι, μέχρι να φτάσουμε τα 50 έτη, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται ως και 30% στο σώμα μας και κάπως έτσι εξηγούνται οι ρυτίδες και τα λοιπά σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν είμαστε πλέον 20. Με το βασικό δομικό στοιχείο της επιδερμίδας μας να αποκτά φθίνουσα πορεία επομένως, είμαστε σαφώς πιο ευάλωτες στις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τα λοιπά σημάδια του γήρατος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε άρα είναι να προσφέρουμε στην επιδερμίδα μας κολλαγόνο. Δεν είναι όμως όλα τα κολλαγόνα ίδια. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι κολλαγόνου.

Οι τύποι του κολλαγόνου

Το κολλαγόνο τύπου Ι βρίσκεται στο δέρμα, τους τένοντες, τα οστά και τα δόντια μας. Ο τύπος II βρίσκεται σε ελαστικούς χόνδρους και αρθρώσεις. Ο τύπος III βρίσκεται στις αρτηρίες, τους μύες και τα όργανά μας. Ο τύπος IV βρίσκεται στα layers του δέρματός μας όπως και ο τύπος XVIII. Μία από τις σημαντικές λειτουργίες του κολλαγόνου είναι να παρέχει δύναμη και ελαστικότητα στο δέρμα. Συγκεκριμένοι τύπου κολλαγόνου παρουσιάζουν επομένως μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματος και είναι εκείνοι που μας προσφέρουν λύσεις στη μάχη για την αντιγήρανση. Περίμενε, όμως, δεν λύθηκε το θέμα του κολλαγόνου ακόμα…

image005.jpg

Το κολλαγόνο που βρίσκουμε συνήθως μέσα στα προϊόντα περιποίησης, είναι ζωικής προέλευσης και δεν αφομοιώνεται σωστά από την επιδερμίδα. Δεν είναι, με λίγα λόγια, 100% αποτελεσματικό και δεν μπορεί να εισχωρήσει σε βάθος, ώστε το δέρμα μας να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί. Αυτό δεν είναι το μόνο θέμα που προκύπτει από τη χρήση κολλαγόνου στα καλλυντικά όμως. Η ομορφιά του πλανήτη μας, είναι εξίσου σημαντική με τη δική μας, επομένως οφείλουμε να αναζητάμε cruelty free και πιο sustainable εναλλακτικές. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο φυτικό, vegan κολλαγόνο που φέρει την υπογραφή της αγαπημένης μας Caudalie.

Το Vegan Κολλαγόνο I

Θέλοντας να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και «πράσινο» προϊόν αντιγήρανσης, η Caudalie δημιούργησε το Vegan κολλαγόνο Ι, μία επαναστατική και «πράσινη» τεχνολογία που ανοίγει τον δρόμο για μία πιο βιώσιμη και αποτελεσματική αντιγήρανση. Τι είναι όμως το vegan κολλαγόνο Ι και τι έκανε με αυτό η Caudalie; Για πρώτη φορά, η Caudalie εμπνεύστηκε από μία τεχνολογία αιχμής και την εφάρμοσε στα φυτά ώστε να δημιουργήσει κολλαγόνο Ι φυτικής προέλευσης. Το κολλαγόνο αυτό προέρχεται από ένα ποώδες φυτό της Αυστραλίας το οποίο είναι προϊόν βιώσιμης Γεωργίας. Η δομή του είναι πανομοιότυπη με αυτή του δικού μας, φυσικού κολλαγόνου και αφομοιώνεται τέλεια από την επιδερμίδα μας.

image007.jpg

Η Caudalie άρα, ανακάλυψε την πλέον «πράσινη», sustainable και cruelty free λύση για την προσθήκη του κολλαγόνου στη ρουτίνα μας, και την έκλεισε μέσα στη σύνθεση της νεάς Resveratrol-Lift. Επειδή όμως μιλάμε για την Caudalie, το αμπέλι και οι μοναδικές του ιδιότητες, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σύνθεση. Η σύνθεση της νέας Resveratrol-Lift, συνδυάζει τη δύναμη του αμπελιού με την βιοτεχνολογία, «παντρεύοντας» τη Ρεσβερατρόλη με το υαλουρονικό οξύ και το Vegan κολλαγόνο Ι. Το αποτέλεσμα είναι μία απολαυστική κρέμα η οποία σέβεται την επιδερμίδα και το περιβάλλον, ενώ παράλληλα προσφέρει μία πιο σφριγηλή, γεμάτη και νεανική επιδερμίδα σε λιγότερο από 3 εβδομάδες.

image009.jpg

Αυτή η επαναστατική νέα τεχνολογία του Vegan κολλαγόνου Ι, βρίσκεται μέσα σε όλη την ανανεωμένη σειρά Resveratrol-Lift, η ανανέωση της οποίας δεν περιορίστηκε στη σύνθεση, αλλά και στο packaging. Θέλοντας να συμβαδίζει η ομορφιά με την υπευθυνότητα, η Caudalie επανασχεδίασε τις συσκευασίες της σειράς, ώστε να είναι όλες ανακυκλωμένες και ανακυκλώσιμες, με τις Firming Cashmere Cream και Firming Night Cream να μπορούν να ξαναγεμίσουν. Αναζήτησε όλη τη σειρά στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο, στο e-pharmacy της επιλογής σου και σε επιλεγμένα καταστήματα, και βάλε το Vegan κολλαγόνο στη ρουτίνα σου!