Think positive! Εμμηνόπαυση είναι ένα τέλος, αλλά και μία υπέροχη αρχή!

Think positive! Εμμηνόπαυση είναι ένα τέλος, αλλά και μία υπέροχη αρχή!

Σε αντίθεση με το τι μπορεί να νομίζεις, η εμμηνόπαυση δεν σημαίνει το τέλος. Όλα είναι θέμα οπτικής και συζήτησης!

Ακόμα και αν η εμμηνόπαυση δεν ήταν ποτέ ένα από τα θέματα που σε απασχολούσαν, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, η οποία θα έρθει στη ζωή μας είτε τη σκεφτόμαστε, είτε όχι. Δυστυχώς, ωστόσο, η εμμηνόπαυση έχει ταυτιστεί με πολύ αρνητικά συναισθήματα. Για παράδειγμα, για πολλά χρόνια κυριαρχούσε η σκέψη ότι, όταν μία γυναίκα παύει να είναι γόνιμη, παύει να είναι ένα παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Παράλληλα, εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών και των επιπτώσεών τους στη διάθεση και την εμφάνιση μίας γυναίκας, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση θεωρούνταν… δύσκολες. Κάπως έτσι, η εμμηνόπαυση άρχισε να είναι ένα θέμα taboo, το οποίο πολλές γυναίκες επέλεγαν να περνούν μόνες τους, χωρίς να το συζητούν. Δεν είναι όμως έτσι! Η εμμηνόπαυση είναι μία περίοδος γεμάτη δημιουργικότητα, όρεξη, ώριμη σκέψη και γνώσεις. Δεν είναι ένα τέλος, αλλά μία υπέροχη αρχή στην οποία δεν είμαστε μόνες, και έτσι πρέπει να την προσεγγίζουμε πάντα: Με θετική σκέψη και αγάπη!

Η δεύτερη άνοιξη

Βλέπεις, η κουβέντα για την εμμηνόπαυση δεν γινόταν ανοιχτά, αυτό όμως αλλάζει. Έχοντας αντιληφθεί ότι η εμμηνόπαυση δεν είναι κάτι το αρνητικό, ολοένα και περισσότερες γυναίκες συζητούν ανοιχτά και μιλούν για την εμμηνόπαυση με θετικό τρόπο. Άλλωστε, η εμμηνόπαυση -όπως είπαμε και νωρίτερα- δεν είναι ένα τέλος, αλλά μία υπέροχη αρχή και στην αρχαία Κίνα το ήξεραν καλά αυτό. Ήξερες ότι, στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, η εμμηνόπαυση ονομάζεται «Δεύτερη Άνοιξη» στη ζωή μιας γυναίκας; Ναι, είναι μία δεύτερη άνοιξη και αντιπροσωπεύει την ανανέωση της ενέργειας και των ευκαιριών καθώς υπάρχει μια στροφή από τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, στη διατήρηση και τη φροντίδα του εαυτού. Στην κινεζική κουλτούρα, υπάρχει μια αίσθηση ανυπομονησίας για τα γηρατειά, καθώς το γήρας δεν είναι κάτι ανεπιθύμητο αλλά μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη για κάθε άνθρωπο. Οι ηλικιωμένες γυναίκες είναι πολύτιμα μέλη της κοινωνίας καθώς, με την ηλικία έρχεται το δώρο της σοφίας, της έμφυτης εμπιστοσύνης και της εμπειρίας ζωής και αυτό είναι κάτι το υπέροχο.

image002.jpg

Ένας πολύτιμος σύμμαχος

Η εμμηνόπαυση ωστόσο, παραμένει μία μεταβατική περίοδος, με μεγάλες αλλαγές οι οποίες προκαλούν θέματα στην καθημερινότητα. Όλα αυτά όμως η επιστήμη είναι πλέον σε θέση να τα λύσει σε μεγάλο βαθμό και εταιρίες οι οποίες αφιερώνουν χρόνια και ενέργεια σε μελέτες, ώστε να μας προσφέρουν προϊόντα που θα μας βοηθήσουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής μας. Πάρε για παράδειγμα τη Vichy, την εταιρία που λατρεύει το δέρμα μας. Η Vichy έχει αφιερώσει 20+ ολόκληρα χρόνια στην έρευνα, έτσι ώστε να μας προσφέρει λύσεις για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που παρατηρούμε κατά την εμμηνόπαυση: Αυτή στην επιδερμίδα μας. Η ξηρότητα, η απώλεια όγκου, η ευαισθησία, η χαλάρωση και όλα τα προβλήματα που παρατηρούμε στο δέρμα μας καθώς περνάμε στην εμμηνόπαυση, αλλά και καιρό αφού περάσουμε σε αυτή, μπορούν να αντιμετωπιστούν πλέον (και μάλιστα με τον πιο απολαυστικό τρόπο) χάρη στη σειρά της Vichy, Neovadiol.

image003.jpg

Η Neovadiol έχει διαφορετικά πρωτόκολλα περιποίησης με στόχο να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα στην επιδερμίδα μας στην εμμηνόπαυση, αλλά και κατά την μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο. Έχοντας σύμμαχο τη Neovadiol, μπορούμε κάθε μέρα να νιώθουμε καλά, να νιώθουμε ότι προσφέρουμε φροντίδα και αγάπη στον εαυτό μας κατά την εμμηνόπαυση, και να βλέπουμε τα αποτελέσματα στον καθρέφτη. Με τα παιδιά μας (αν έχουμε) να έχουν μεγαλώσει, με τις πιέσεις της κοινωνίας να έχουν μειωθεί, με τον «αγώνα δρόμου» που δίναμε μέχρι πρότινος να έχει…παύσει, στην εμμηνόπαυση μπορούμε να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και την ευεξία μας. Μπορούμε να κοιτάζουμε τη ζωή απαλλαγμένες από βάρη και άγχη.

Με τη βοήθεια της επιστήμης, με συμμάχους όπως τη Vichy, και με διαρκή συζήτηση για την εμμηνόπαυση, μπορούμε όλες να ζήσουμε τη δεύτερη άνοιξή μας. Όχι, η εμμηνόπαυση δεν είναι ένα τέλος, είναι μία καινούργια αρχή για όλες μας. Μία δεύτερη ευκαιρία, το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου που περνάμε όλες και δεν είμαστε μόνες. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την εμμηνόπαυση και το δέρμα σου, μπορείς να μείνεις συντονισμένη εδώ, γιατί στο Queen.gr κρατάμε την κουβέντα ανοιχτή και φυσικά μην παραλείψεις να επισκεφθείς το vichy.gr όπου υπάρχουν αμέτρητα εφόδια για εσένα, που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις τον εαυτό σου και την επιδερμίδα σου.