The power of serums: Γιατί είναι το πιο σημαντικό βήμα στo skincare μας και τι κάνουν για εμάς

The power of serums: Γιατί είναι το πιο σημαντικό βήμα στo skincare μας και τι κάνουν για εμάς

Οι οροί είναι στ’ αλήθεια ο απόλυτος σύμμαχος της επιδερμίδας μας, όποια και αν είναι η ανάγκη της ή η επιθυμία μας. Σήμερα θα μάθουμε το γιατί, αλλά και ποιοι οροί είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα που βλέπουμε στον καθρέφτη.

«Αν είχα την ελευθερία να σχεδιάσω αυτά που ήθελα χωρίς να πρέπει να λάβω υπόψη κοινωνικές, εμπορικές ή και πολιτισμικές παραμέτρους, θα έφτιαχνα –ενώ κυριαρχεί η κρέμα σαν προϊόν- ακόμα περισσότερους ορούς» - Ιουλία Αρμάγου Χημικός & Προέδρος της Juliette Armand

Αυτή η φράση της Ιουλίας Αρμάγου, είναι η τέλεια αφετηρία για το σημερινό μας θέμα: Τους ορούς προσώπου. Βλέπεις, οι οροί είναι ένα επιπλέον βήμα στην ρουτίνα της περιποίησής μας, βήμα που πολλές γυναίκες επιλέγουν να παραλείψουν για δύο σημαντικούς ρόλους: α) Εξαιτίας της αυξημένης τιμής τους σε σχέση με τις κρέμες και β) εξαιτίας της έλλειψης χρόνου στην καθημερινότητά τους. Τι μπορεί άλλωστε να κάνει ένας ορός για εμάς που δεν μπορεί να το κάνει μία καλή κρέμα; Η απάντηση είναι «πολλά» και για να κατανοήσουμε την εντατική τους δράση, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι οι οροί ως προϊόντα.

1699437295995-55791836-image003.jpg

Τι είναι οι οροί προσώπου

Οι οροί είναι προϊόντα περιποίησης, τα οποία «αιχμαλωτίζουν» πληθώρα ευεργετικών για το δέρμα συστατικών σε μία υγρή, λεπτόρρευστη μορφή (ή σε μορφή gel). Στόχος τους είναι να ενισχύσουν τις θεραπείες ή τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν στην skincare routine μας και το καταφέρνουν πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν, χάρη στη σύνθεση και τη σύστασή τους.

Κάπως έτσι εξηγείται λοιπόν η αγάπη της Ιουλίας Αρμάγου για τους ορούς, αλλά και η αγάπη όλης της beauty κοινότητας για αυτόν τον πραγματικό σύμμαχο του skincare μας. Πώς όμως επιλέγουμε σωστά τον ορό ή τους ορούς που έχει ανάγκη η επιδερμίδα μας;

1699438682976-726497455-image005.jpg

Οι οροί που πρέπει να επιλέξεις

Η αγορά είναι γεμάτη με ορούς που υπόσχονται πολλά, όμως δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για κάθε επιδερμίδα. Γι’ αυτό η επιστημονική ομάδα της Juliette Armand δημιούργησαν ειδικά διαμορφωμένα collection boxes, τα οποία περιέχουν 5 ορούς οι οποίοι δύνανται να ικανοποιήσουν ακόμα και τις πιο απαιτητικές επιδερμίδες. Ονομάζονται «The Power of Serums» και διατίθενται σε 2 πολύ προσεκτικά curated συνθέσεις. Παρακάτω θα τις ανακαλύψεις όλες, και αν αναρωτιέσαι τι σημαίνουν τα σύμβολα Ec, Hy, Pr, Ag κοκ, ρίξε μία ματιά στον πίνακα που έχει δημιουργήσει η Juliette Armand και θα καταλάβεις…

Collection Box Option 1

1699438697499-906992856-image009.jpg

Είναι μία συλλογή ορών για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας, αντιοξείδωση, ενυδάτωση, αναδόμηση, ανάπλαση, αντιγήρανση, καθώς και ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους ορούς ξεχωριστά ή με layering ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Eye Shine Serum Ec

image011.png

Ορός πολλαπλών δράσεων ειδικός για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Ενυδατώνει και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας με οιδήματα και μαύρους κύκλους.

Vitamin C Serum – Pr

image013.png

Ενυδατικός, αντιοξειδωτικός ορός για όλους τους τύπους δέρματος. Ενυδατώνει, βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας με ατέλειες και χαλάρωση και προσφέρει ζωντάνια και ενιαίο χρωματικό τόνο.

Hydra Bonding Serum – Hy

image015.png

Ενυδατικός, καταπραϋντικός ορός ειδικός για ακραίες συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας. Για όλους τους τύπους δέρματος. Ανακουφίζει την επιδερμίδα από ευαισθησίες και ερεθισμούς λόγω ξηρασίας και προσφέρει ενυδάτωση που διαρκεί.

Bioplacenta Serum - Ag

image017.png

Αναπλαστικός, αναζωογονητικός ορός για όλους τους τύπους δέρματος. Ενυδατώνει και ενισχύει τη φυσική λειτουργία ανανέωσης και συνοχής της επιδερμίδας, βελτιώνοντας την όψη και τη ζωντάνια της.

Ceramide Serum - Ag

image019.png

Ενυδατικός ορός για αφυδατωμένα και κουρασμένα δέρματα. Ενυδατώνει και προστατεύει τον δερματικό φραγμό. Παράλληλα βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας με ατέλειες και ρυτίδες και ενισχύει τη συνοχή της.

Προτεινόμενοι συνδυασμοί:

Ξεκίνα την πρωινή ρουτίνα σου εφαρμόζοντας στην περιοχή των ματιών τον Eye Shine Serum, συνέχισε κάνοντας layering τα Vitamin C και Hydra Bonding serums. Το βράδυ, άπλωσε το πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, Bioplacenta Serum, σε όλο το πρόσωπο, και στην περιοχή των ματιών, και ολοκλήρωσε με το Ceramide Serum. Ο συνδυασμός τους θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου αντιοξείδωση, ενυδάτωση, αναδόμηση, ανάπλαση, αντιγήρανση, καθώς και ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού.

Collection Box Option 2

image021.jpg

Μία συλλογή ορών για ενυδάτωση, αντιγήρανση, λάμψη, αναδόμηση, ανάπλαση, καταπράυνση, καθώς και ενίσχυση της υγείας του δέρματος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους ορούς ξεχωριστά ή με layering ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Eye Shine SerumEc

image023.png

Ορός πολλαπλών δράσεων ειδικός για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Ενυδατώνει και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας με οιδήματα και μαύρους κύκλους.

Retinoid C Serum Re

image025.png

Αναπλαστικός, αντιοξειδωτικός ορός για όλους τους τύπους δέρματος. Βελτιώνει την εμφάνιση και την ποιότητα της επιδερμίδας με λεπτές γραμμές, ρυτίδες, μελάγχρωση και λεκέδες, ενισχύοντας τη φωτεινότητα και την ομοιομορφία της.

Sirtuin Hyaluronic Serum Pr

image027.png

Ενυδατικός ορός για όλους τους τύπους δέρματος. Ενυδατώνει και ενισχύει τη ζωντάνια και τη συνοχή της επιδερμίδας του προσώπου. Συνιστάται για επιδερμίδες με πρόωρα σημάδια γήρανσης και προληπτικά για προστασία.

Vitamin B Complex Serum Se

image029.png

Καταπραϋντικός ορός, ενισχυμένος με τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, για ερεθισμένα και ευαίσθητα δέρματα. Ενυδατώνει και ανακουφίζει την επιδερμίδα από ερεθισμούς και ερύθημα. Ιδανικός για δέρματα με δερματίτιδες και ευρυαγγείες.

Bioplacenta Serum - Ag

1699438942282-455605027-image017.png

Αναπλαστικός, αναζωογονητικός ορός για όλους τους τύπους δέρματος. Ενυδατώνει και ενισχύει τη φυσική λειτουργία ανανέωσης και συνοχής της επιδερμίδας, βελτιώνοντας την όψη και τη ζωντάνια της.

Προτεινόμενοι συνδυασμοί:

Ξεκίνα την πρωινή ρουτίνα σου εφαρμόζοντας στην περιοχή των ματιών τον Eye Shine Serum, συνέχισε κάνοντας layering το Retinoid C Serum και το σύμπλεγμα βιταμινών B, Vitamin B Complex Serum. Το βράδυ, άπλωσε το πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, Bioplacenta Serum, σε όλο το πρόσωπο, και στην περιοχή των ματιών και ολοκλήρωσε με το Sirtuin Hyaluronic Serum. Ο συνδυασμός τους θα χαρίσει στην επιδερμίδα σου ενυδάτωση, αντιγήρανση, λάμψη, αναδόμηση, ανάπλαση, καταπράυνση, καθώς και ενίσχυση της υγείας του δέρματος.

image032.jpg

Και τα δύο «The Power of Serums» collection boxes είναι κατασκευασμένα από υπεύθυνους πόρους (FSC Certified Packaging), υπενθυμίζοντας ότι η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Juliette Armand και της ταυτότητάς της. Για να τα ανακαλύψεις, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το www.juliettearmand.gr ή να μιλήσεις με τον/την αισθητικό ή δερματολόγο σου.