Gel ή Shellac; Μάθε τη διαφορά τους για να μην τα μπερδέψεις πριν πας για το γιορτινό σου μανικιούρ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Gel ή Shellac; Μάθε τη διαφορά τους για να μην τα μπερδέψεις πριν πας για το γιορτινό σου μανικιούρ

Όχι, δεν μιλάμε για την ίδια υπηρεσία ούτε το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν διαφορές και θα σου τις πούμε πάνω στην ώρα, πριν από το Χριστουγεννιάτικο μανικιούρ σου.

Για πότε έφτασε η 10η Δεκεμβρίου δεν το καταλάβαμε, αλλά δεν θα το σχολιάσουμε κιόλας. Μας νοιάζει μόνο ότι τα Χριστούγεννα είναι λίγο πιο κοντά και σήμερα ξυπνήσαμε με πολύ γιορτινή διάθεση. Θα μιλήσουμε λοιπόν για ένα λίγο… τεχνικό θέμα: Το gel και το Shellac. Μήπως ήρθε η ώρα να καταλάβεις τι είναι το ένα και τι το άλλο; Ναι, δεν είναι ίδια και θα σε βοηθήσουμε να διαλέξεις σωστά μία ανάσα πριν από το ραντεβού σου για τα γιορτινά νύχια των ημερών.

Ο όρος shellac έχει γίνει συνώνυμος με το gel μανικιούρ. Πολλές γυναίκες, όταν λένε Shellac εννοούν το μανικιούρ που στεγνώνει κάτω από UV λάμπα και κρατά 2 εβδομάδες… το gel δηλαδή. Δεν είναι όμως το ίδιο πράγμα. Το Shellac διαφέρει από το gel όπως το τσιρότο από το hansaplast. Θα σου εξηγήσω και θα ξεκινήσω από το Shellac.

https://www.instagram.com/p/C0Wto64KG5H/

Το Shellac

Το Shellac ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που βάφουμε τα νύχια μας. Είναι δημιουργία της εταιρίας CND και πρόκειται για ένα υβριδικό προϊόν που συνδυάζει το βερνίκι (για χρώμα και λάμψη) και το gel για ανθεκτικότητα. Το Shellac λοιπόν είναι brand όχι όρος που περιγράφει κάτι. «Ψήνεται» κάτω από λάμπα UV και είναι ιδανικό για λεπτά, εύθραυστα νύχια. Μάλιστα, είναι ιδανική επιλογή και για νύχια που υποφέρουν από παθήσεις όπως η ψωρίαση. Είναι λοιπόν πολύ φιλικό προς το νύχι και ΔΕΝ διαρκεί τόσο πολύ όσο το gel.

https://www.instagram.com/p/CzhQIbUScbB/

To gel

Και μιας που το έφερε η κουβέντα…Το gel από την άλλη δεν είναι brand, είναι κατηγορία βερνικιών και περιλαμβάνει την OPI, την Blue Sky αλλά ΟΧΙ τη Shellac! Το gel άρα, αναφέρεται στη φόρμουλα που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία των ακρυλικών μονομερών και ολιγομερών που σκληραίνουν με την UV ακτινοβολία. Το gel επίσης ΔΕΝ περιέχει βερνίκι όπως το Shellac. Είναι ιδανικό για σκληρά νύχια και διαρκεί πράγματι ως και 2 εβδομάδες.

pexels-cottonbro-studio-3997378.jpeg

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το Shellac και το gel διαφέρουν επίσης στην αφαίρεση. Το Shellac αφαιρείται πολύ πιο εύκολα από ότι το gel. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι δεν μπορείς να ζητάς Shellac και να περιμένεις να λάβεις gel ούτε και να κάνεις gel νομίζοντας ότι είναι το ίδιο με το Shellac.

Ποιο είναι καλύτερο; Είναι όλα θέμα γούστου και ανάγκης. Η μανικιουρίστ σου μπορεί να σου προτείνει ποιο από τα δύο είναι καταλληλότερο για τα νύχια σου. Αρκεί να ξέρεις ότι δεν μιλάμε για το ίδιο πράγμα! Τώρα μένει να διαλέξεις σχέδιο και μην ανησυχείς, έχουμε προτάσεις και για αυτό…