Μετατρέποντας τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας σε πηγή αυτοπεποίθησης

Μετατρέποντας τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας σε πηγή αυτοπεποίθησης

Αλήθεια, αν μας ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που μας κάνει μοναδικές, τι θα απαντούσαμε;

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας αποτελεί ένα σταθερό ορόσημο για όλες μας, μία σημαντική ετήσια υπενθύμιση που μας φέρνει κοντά και δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Διότι, ακόμα και αν έχουμε διανύσει περισσότερο από έναν αιώνα από τον πρώτο αγώνα των γυναικών που κατάφεραν να γυρίσουν τη σελίδα της ιστορίας υπέρ του γυναικείου φύλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε να αγαπάμε κάθε κομμάτι του εαυτού μας και να αναγνωρίζουμε όλα αυτά που μας κάνουν ξεχωριστές. Και είναι σίγουρα πολλά.

Μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες, μαμάδες, εργαζόμενες, κόρες, οι γυναίκες πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι σε μία καθημερινότητα που πάντα «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς, εμείς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, εργαζόμαστε, μαθαίνουμε, «αγωνιζόμαστε» για όλα όσα αξίζουμε, μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε, φροντίζουμε τον εαυτό μας και όλους αυτούς που αγαπάμε και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να γιορτάζουμε καθημερινά.

Αλήθεια, όμως, αν μας ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που μας κάνει μοναδικές, τι θα απαντούσαμε; Είναι οι εμπειρίες που μας έχουν διαμορφώσει; Είναι η ομορφιά μας; Είναι οι ικανότητές μας; Αν το σκεφτούμε, θα διαπιστώσουμε πως είναι η δύναμή μας, αυτή που μας κάνει να αγκαλιάζουμε κάθε κομμάτι του εαυτού μας και μας δίνει ώθηση για να καταφέρουμε όλα όσα αξίζουμε. Είναι η αυτοπεποίθησή μας.

Όταν η αυτοπεποίθησή αναδεικνύει την αληθινή μας ομορφιά

Η αλήθεια είναι πως η ομορφιά είναι πηγή αυτοπεποίθησης για κάθε γυναίκα. Δεν μιλάμε όμως για την εξωτερική ομορφιά που υπακούει σε –παρωχημένα, ίσως, σήμερα– πρότυπα. Μιλάμε για την «αληθινή ομορφιά», αυτή που πηγάζει από μέσα μας και είναι πολλά περισσότερα από την εξωτερική μας εμφάνιση. Είναι ο τρόπος που χαμογελάμε, ο τρόπος που μιλάμε, ο τρόπος που φροντίζουμε τον εαυτό μας και τον παρουσιάζουμε στους άλλους. Είναι εκείνη η ομορφιά που δεν ορίζεται από το σωματότυπο, το χρώμα, είναι απαλλαγμένη από στερεότυπα και κυρίως από…φίλτρα.

Με δυο λόγια, είναι αυτή η ομορφιά που πρέπει να γιορτάζουμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά και καθημερινά, όχι μόνο για εμάς αλλά και για κάθε νέα γυναίκα. Και εάν αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρεις αυτό, αρκεί να ανακαλύψεις τον Οδηγό Αυτοπεποίθησης εδώ!

Μήπως, τώρα, πήρες και εσύ το απαραίτητο boost για να φέρεις την αληθινή ομορφιά σε πρώτο πλάνο, ώστε να την αναδείξεις σε πηγή αυτοπεποίθησης και empowerment για εσένα αλλά και για κάθε γυναίκα που δυσκολεύεται να πιστέψει στον εαυτό της;

image003.jpg

Πώς θα αναδείξουμε την αληθινή μας ομορφιά

Κάνε μία μικρή αναδρομή, ψάξε μέσα σου και σκέψου πόσες ήταν εκείνες οι φορές που ευχήθηκες να είχες περισσότερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου, να τον αγαπούσες λίγο παραπάνω για όλα αυτά που καταφέρνει καθημερινά.

Μήπως έφτασε η στιγμή να αρχίσεις να αναγνωρίζεις και να «γιορτάζεις» όλα όσα σε κάνουν μοναδική; Εάν η απάντηση είναι θετική, μην χάνεις άλλο χρόνο διότι το Dove είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

image005.jpg

Αν διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο μπήκες σε σκέψεις, αυτός ακριβώς ήταν ο σκοπός μας για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Να σου υπενθυμίσουμε ότι η αληθινή ομορφιά, πέρα από κάθε στερεότυπο και πρότυπο, είναι πηγή αυτοπεποίθησης για κάθε γυναίκα του σήμερα. Είναι σημαντικό να φροντίζεις τον οργανισμό και την ψυχολογία σου και να μετατρέπεις για εσένα, αλλά και για κάθε νέο κορίτσι εκεί έξω, την αληθινή ομορφιά σε πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους. Αυτό είναι το μήνυμα που αξίζει να κρατήσεις, από το αγαπημένο σου skin care essential Dove, με το Dove Self Esteem Project και τον Οδηγό Αυτοπεποίθησης, εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, για όλες εμάς και για ένα αύριο, καλύτερο από το σήμερα.