5 λάθη που κάνουμε όλες στην ενυδάτωση του προσώπου μας!

Βιβή Αγγελάκη
5 λάθη που κάνουμε όλες στην ενυδάτωση του προσώπου μας!

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για μία καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, όμως παρόλο που η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπό μας είναι must βήμα της καθημερινής beauty ρουτίνας μας, συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη (και από τα λάθη πρέπει να μαθαίνουμε)...

Για αυτό συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τα 5 βασικότερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες όταν ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας:

- Πιστεύουμε πως μόνο το νερό αρκεί να έχουμε μία καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα

Μπορεί το νερό να θεωρείται πηγή ζωής, όμως, σε καμία περίπτωση από μόνο του δεν αρκεί για να έχουμε μία τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα! Φροντίζουμε να καταναλώνουμε λοιπόν, εκτός από τη συνιστώμενη ποσότητα νερού σε καθημερινή βάση (8-10 ποτήρια νερό) , τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (όπως το καρπούζι, οι ντομάτες, το αγγούρι, τα γκρέιπφρουτ, οι πράσινες σαλάτες...), ενώ παράλληλα δεν ξεχνάμε την ενυδατική μας κρέμα.

resize 05

Hydrabio Crème της Biodema: Κρεμώδης περιποίηση με πλούσια υφή, που δημιουργεί άμεση και με διάρκεια ενυδάτωση! Η υφή της θα σε ενθουσιάσει επαναφέροντας στην αφυδατωμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα σου τη χαμένη της λάμψη.


- Δεν ξεκινάμε με τη σωστή βάση

Η ενυδάτωση θέλει -όπως και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας- τρόπο και σωστές βάσεις! Ξεκινάμε, λοιπόν, να εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα σε ΚΑΘΑΡΗ επιδερμίδα, όπου τα νεκρά κύτταρα θα έχουν απομακρυνθεί και οι πόροι δεν θα είναι φραγμένοι από ρύπους. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθούν καλύτερα και γρηγορότερα από την επιδερμίδα μας τα ενεργά συστατικά της ενυδατικής κρέμας και η επιδερμίδα σου θα είναι λαμπερή και ελαστική!

resize 04

Sensibio Light της Bioderma: Ενυδατική και άκρως καταπραϋντική ενισχύει βιολογικά την αντίσταση του δέρματος στις επιθέσεις και αυξάνει το όριο ανοχής του ευαίσθητου και δυσανεκτικού δέρματος.


- Δεν αλλάζουμε εύκολα (και δεν εννοώ άλλη κάθε μέρα) ενυδατική...
Μπορεί να λατρεύεις την ενυδατική κρέμα που είχες στα... 20 σου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως τώρα, στα «άντα» σου, οι ανάγκες της επιδερμίδας σου είναι οι ίδιες (και λογικό είναι)... Ανάλογα με την ηλικία, την εποχή και τον τύπο της επιδερμίδας μας, αλλάζουν και οι ανάγκες μας (aka οι απαιτήσεις από την ενυδατική μας). Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να πειραματίζεσαι (σε λογικό πλαίσιο πάντα)!

resize 03

Sensibio Tolerance+ της Bioderma: Κρέμα περιποίησης που μειώνει τη δερματική υπερευαισθησία χάρη από το τετραπεπτίδιο και σε ένα συνδυασμό καταπραϋντικών ενεργών συστατικών.

- Θεωρούμε πως οι λιπαρές επιδερμίδες ή με σπυράκια δεν χρειάζονται ενυδάτωση!
Η ενυδάτωση τύπο επιδερμίδας δεν κοιτά, με την έννοια ότι ακόμη και οι πιο λιπαρές ή ακνεϊκές επιδερμίδες έχουν ανάγκη ενυδάτωσης! Το αντίθετο μάλιστα! Στις περιπτώσεις που εκκρίνεται σμήγμα ή τα σπυράκια σου βρίσκονται σε έξαρση, η ανάγκη για ενυδάτωση είναι πιο έντονη από ποτέ! Το μόνο που θα χρειαστείς να προσέξεις είναι να επιλέξεις τον κατάλληλο τύπο ενυδατικής (με λεπτόρρευστη υφή και ειδική σύνθεση για λιπαρές επιδερμίδες).

resize 02

Sebium Hydra της Bioderma: Είναι η ενυδατική και καταπραϋντική περιποίηση για την ερεθισμένη επιδερμίδα που έχει αποδυναμωθεί από δερματολογικές θεραπείες ή για τη λιπαρή επιδερμίδα με τάση προς ακμή!

- Είμαστε υπερβολικές με την ποσότητα...
Η υπερβολή δεν βοήθησε ποτέ και κανέναν! Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της ενυδάτωσης. Φρόντισε να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου δύο φορές την ημέρα απλώνοντας μία ποσότητα σε όλο σου το πρόσωπο!

resize 01

Hydrabio Gel-Crème της Bioderma: Καταπραΰνει την υφή του δέρματος και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Εξαλείφοντας τα νεκρά κύτταρα και μειώνοντας προοδευτικά την λέπτυνση της κεράτινης στοιβάδας, το σαλικυλικό οξύ καταπραΰνει το δέρμα, χαρίζοντας λάμψη επιδερμίδας με μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε βοηθάει στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες και καταπολεμά την δερματική γήρανση.