Απολέπιση προσώπου: Όλα όσα πρέπει να προσέχεις!

Απολέπιση προσώπου: Όλα όσα πρέπει να προσέχεις!

Διάβασε προσεκτικά...

Απολέπιση. Μπορεί να μην την έχεις εντάξει στην ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς ή να κάνεις peeling μόνο στο σώμα σου. Ωστόσο, αν θες να βοηθήσεις το πρόσωπό σου να λάμψει και να είναι πιο υγιές, τότε καλό θα ήταν να αρχίσεις και το face scrub (aka απολέπιση προσώπου)!

Για να κάνεις, όμως, σωστή απολέπιση προσώπου και να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορεί να σου προσφέρει, προσπάθησε να την κάνεις σωστά. Πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό; Αν ακολουθήσεις τις τρεις συμβουλές που παραθέτουμε παρακάτω και αφού μάθεις τα πάντα για τα ευεργετικά της οφέλη.

a694a97007a883fa6baf27639fc28d4b

Μην ξεχνάς πως η απολέπιση συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κύτταρων από το δέρμα, στην καλύτερη αιμάτωση της επιδερμίδας, λειαίνει το τραχύ και ξηρό δέρμα και θεραπεύει τις ουλές από την ακμή αλλά και τις κηλίδες του δέρματος. Με την απολέπιση θα βοηθήσεις τα κύτταρά σου να ανανεωθούν πιο γρήγορα και το δέρμα σου δεν θα είναι πια θαμπό.

4 exfoliating new

Tips

1. Κάνε απολέπιση δυο φορές την εβδομάδα
Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος αναφορικά με το πόσες φορές μέσα στην εβδομάδα μπορείς να κάνεις απολέπιση, καθώς αυτό εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας σου και το προϊόν που χρησιμοποιείς, αλλά καλό θα ήταν να μην ξεπερνάς τις δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, αν μετά από μια απολέπιση παρατήσεις ερεθισμούς ή αν υποφέρεις από ακμή, τότε περιορίσου στη μία φορά κάθε εβδομάδα.


2. Διώξε τα νεκρά κύτταρα με απαλές κινήσεις
Όχι, το επίμονο και δυνατό τρίψιμο δεν θα κάνει θαύματα στην περίπτωση της απολέπισης. Για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου κάνε απαλές, κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένο πρόσωπό σου και εστίασε περισσότερο στα ξηρά σημεία. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, μπορείς να εφαρμόσεις σου ένα έλαιο προσώπου πριν την απολέπιση, ενώ καλό θα ήταν να αποφύγεις την περιοχή κάτω από τα μάτια.

3. Όταν τελειώσεις μην ξεχάσεις να βάλεις την ενυδατική σου
Όταν τελειώσεις με την απολέπιση, πλύνε το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό και καθάρισέ το απαλά με μια καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια, όμως, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις την ενυδατική σου κρέμα ή ένα σέρουμ, προκειμένου να «κλειδώσεις» την υγρασία μέσα στο καθαρό σου δέρμα.


Αν θες, λοιπόν, να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να ανανεωθεί, μην ξεχνάς τη απολέπιση. Θυμήσου, όμως, να την κάνεις πάντα με προσοχή και σεβασμό στο δέρμα σου! Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές!