Πέντε συμβουλές για λιπαρές επιδερμίδες

Βιβή Αγγελάκη
Πέντε συμβουλές για λιπαρές επιδερμίδες

Μικρά tips για να αντιμετωπίσεις την ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπό σου!

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, τότε οι λέξεις γυαλάδα, μακιγιάζ χωρίς διάρκεια, φραγμένοι πόροι είναι ο εφιάλτης και ακούγονται σαν story of your life!Και εντάξει, μπορεί τώρα η θερμοκρασία να «πέφτει» και η λιπαρότητα να μην είναι τόσο έντονη, αλλά το καλοκαίρι πραγματικά δεν υποφέρεται.

Σου έχουμε ευχάριστα νέα καθώς υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπό σου και να κάνουν την επιδερμίδα σου πιο... ματ δώδεκα μήνες το χρόνο, εφτά ημέρες την εβδομάδα!

oily skin care

1. Δώσε προσοχή στη διατροφή σου: Το γνωρίζουμε πως δε θα χαρείς και πολύ αλλά θα πρέπει να μειώσεις τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνεις όπως και αυτή των γαλακτοκομικών προϊόντων. Το παν είναι το μέτρο, καθώς η υπερβολική τους κατανάλωση θα είναι και η αιτία έκκρισης υπερβολικού σμήγματος στο πρόσωπό σου. Όχι, δεν το θες, το ξέρουμε!

2. Μην αμελείς την ενυδάτωση: Μπορεί να έχεις συνδυάσει την ενυδάτωση με τη λιπαρότητα αλλά καμία σχέση. Χρησιμοποίησε τα ιδανικά προϊόντα και στην κατάλληλη ποσότητα. Να θυμάσαι δηλαδή πως επιδιώκεις ένα πρόσωπο ενυδατωμένο και όχι λιπαρό!

3. Less is more: Το παν για να κρατήσεις την επιδερμίδα σου (άρα και το μακιγιάζ σου) σε ματ υφή είναι να αρκεστείς στα βασικά προϊόντα. Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα! Ναι, σε καλούμε να μειώσεις τόσο τις στρώσεις πάνω στο πρόσωπό σου και να δεις που δε θα βγεις χαμένη.

4. Κάτω τα χέρια σου: Μην πειράζεις το πρόσωπό σου συνεχώς καθώς κάνεις την επιδερμίδα σου όλο και πιο λιπαρή. Πες το και σαν μήνυμα της ημέρας αλλά μάθε πως τα χέρια σου δεν έχουν θέση πάνω στο πρόσωπό σου αν δε θες να «υποφέρεις» από γυαλάδες.

5. Μην ξεχνάς το... scrub: Το πιο λιπαρό σημείο του προσώπου σου είναι το Τ (μέτωπο, μύτη) αλλά αφιέρωσε τα πρωινά της Κυριακής σου για ένα scrub. Ο σωστός καθαρισμός θα φέρει και τα επιθυμητά ματ αποτελέσματα.