3 SOS συμβουλές για σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα!

Βιβή Αγγελάκη
3 SOS συμβουλές για σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα!

Εσύ τις ξέρεις;

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω όσο αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας μας και το μυστικό που την κάνει να δείχνει πάντα φρέσκια, φωτεινή και λαμπερή, αποτρέποντας την αφυδάτωση. Κι ενώ, σχεδόν καμία από εμάς δεν παραλείπει αυτό το βήμα από την καθημερινή της, beauty ρουτίνα, υπάρχουν μερικά tips που δεν πρέπει να αγνοούμε ποτέ αν θέλουμε να έχουμε μία σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

- Όλα είναι θέμα επιλογών...

Με βασικά κριτήρια τον τύπο της επιδερμίδας, αλλά και το κατά πόσο το πρόσωπό μας έιναι ξηρό ή αφυδατωμένο (πολλές φορές ακόμη και οι πιο λιπαρές επιδερμίδες εμφανίζουν μεγάλο βαθμό ξηρότητας), επιλέγουμε τους κατάλληλους ενυδατικούς συμμάχους! Θα πρέπει να δώσουμε βάση λοιπόν, στα συστατικά που θα θρέψουν και θα διατηρήσουν τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα, θα εξασφαλίσουν την ισορροπία της κυτταρικής δραστηριότητας από τις εξωτερικές επιθέσεις (ρύπανση, άγχος, κρύο κλπ) και θα δράσουν καταπραϋντικά κατά των όποιων ερεθισμών.

photo 03

Χάρη στο γαλάκτωμα το οποίο εμπνέεται από την δομή της επιδερμίδας, τα ενεργά συστατικά της πατέντας Aquagénium® της νέας Hydrabio Crème της Bioderma εισχωρούν βαθιά και πιο στοχευμένα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το δέρμα να επανακτά τις φυσικές ενυδατικές δυνατότητές του, για έντονη λάμψη και με διάρκεια. Παράλληλα, η πλούσια και κρεμώδης υφή της θρέφει την επιδερμίδα, ενώ το σαλικυλικό οξύ καταπραΰνει το δέρμα, εξαλείφοντας τα νεκρά κύτταρα και μειώνοντας προοδευτικά την λέπτυνση της κεράτινης στοιβάδας. Τέλος, η βιταμίνη Ε βοηθάει στην προστασία του δέρματος από το οξειδωτικό στρες και καταπολεμά την δερματική γήρανση. Αν πάλι, σου αρέσουν οι λεπτόρευστες, gel υφές, τότε η Hydrabio Gel-Crème είναι η τέλεια επιλογή που θα περιποιηθεί απαλά την επιδερμίδα ενυδατώνοντάς την και δίνοντάς της πίσω τη χαμένη της λάμψη.


- Η μέθοδος που αποδίδει...

Το μασάζ εκτός από γεγονός ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπό μας, βοηθά στην άμεση και βαθιά απορρόφηση των ενεργών συστατικών της ενυδατικής κρέμας στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η επιδερμίδα να δείχνει σαφώς νεότερη και ξεκούραστη, ενώ παράλληλα, το πρήξιμο- ιδίως μετά το βραδινό ύπνο- μειώνεται. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλώσουμε την ενυδατική μας σε καθαρή επιδερμίδα κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις από το κέντρο του προσώπου και με φορά προς τα έξω για περίπου 2 λεπτά.

photo 01

Extra tip: Για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της ενυδατικής σου εφάρμοσε τον ορό Hydrabio Serum πρωί ή/και βράδυ στο πρόσωπο και το λαιμό σου, μετά από καθαρισμό με το νεράκι Hydrabio H2O!


- Η επανάληψη μήτηρ πάσης ενυδατώσεως (aka Τι κάνω στην περίπτωση που η επιδερμίδα μου με «τραβάει» κατά τη διάρκεια της ημέρας;)

Αν παρόλα αυτά κατά τη διάρκεια της ημέρας νιώθουμε την επιδερμίδα μας σε ορισμένα σημεία να μας «τραβάει»... τότε δεν παραλείπουμε να έχουμε στην τσάντα μας την αγαπημένη ενυδατική μας! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλώσουμε στο/στα σημεία του προσώπου που είναι αφυδατωμένα την ενυδατική μας.

photo 02

Από τις αγαπημένες μας, η Hydrabio Perfecteur SPF 30 της Bioderma, η οποία χάρη στον συνδυασμό απαλής powder υφής προσφέρει στο δέρμα άμεση λάμψης, χαρίζει απαλό δέρμα με ομοιόμορφο τόνο και έντονη λάμψη δρα ενάντια στη πρόωρη γήρανση χάρη στον δείκτη προστασίας SPF30 με αποτέλεσμα να αφήνει την επιδερμίδα 95% πιο ενυδατωμένη.