Πέντε κακιές συνήθειες που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό σου

Πέντε κακιές συνήθειες που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό σου

Πόσες από αυτές ξέρεις;

Δεν είναι μυστικό ότι το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, αλλά και η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία κάνουν κανό στην επιδερμίδα σας και προσθέτουν χρόνια στα πρόσωπά μας.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες συνήθειες που εκ πρώτης όψεως φαίνονται «αθώες», ωστόσο, αν τις παρατηρήσεις και τις αναλύσεις επί της ουσίας, θα δείς ότι επισπεύδουν τη διαδικασία του γήρατος. Αν, λοιπόν, θέλεις να διατηρήσεις νεανική την όψη της επιδερμίδας σου για αρκετά ακόμη χρόνια, προσπάθησε να πεις «αντίο» στις συνήθειες αυτές.

epidermida

Οι... κακές συνήθειες:

-Κάνεις γυμναστική μόνο όταν θέλεις να χάσεις βάρος

Προσπάθησε να κάνεις την άσκηση κομμάτι της καθημερινότητας σου. Ακόμη και 30 λεπτά την ημέρα αρκούν για την βελτίωση της υγείας σου και τη διατήρηση της ομορφιάς σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι η γυμναστική αντιστρέφει τη γήρανση της επιδερμίδας. Με την άσκηση θα ενεργοποιηθούν στα κύτταρα σου ορισμένοι βιολογικοί μηχανισμοί οι οποίοι θα επιβραδύνουν τον ρυθμό της γήρανσης του οργανισμού σου. Και αν δεν σας αρέσουν τα γυμναστήρια, δοκίμασε να ασκηθείς χορεύοντας ή κάνοντας ποδήλατο!


-Πίνεις το ποτά σου με καλαμάκι

Μπορεί η κατανάλωση των ποτών με καλαμάκια να κάνει καλό στα δόντια, ωστόσο, μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα για το πρόσωπό σου. Εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων γύρω από το στόμα και τα μάτια είναι οι αρνητικές επιδράσεις που η μακροχρόνια κατανάλωση ποτών με καλαμάκι μπορεί να έχει.

kalamaki

-Κοιμάσαι μπρούμυτα, με το πρόσωπο στο μαξιλάρι

Ναι, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι η χειρότερη στάση ύπνου για την υγεία σου αλλά και την επιδερμίδα σου. Αν κοιμάσαι κάθε βράδυ με το πρόσωπό σου κολλημένο στο μαξιλάρι, τότε -άθελά σου- προσθέτεις χρόνια στο δέρμα σου. Η τριβή που έχει το πρόσωπο με το μαξιλάρι τραυματίζει την επιδερμίδα σου, ενώ η κυκλοφορία του αίματος δεν γίνεται σωστά και συνεπώς, το δέρμα δεν ανανεώνεται όπως θα έπρεπε κατά τη διάρκεια της νύχτας.


-Δεν προσέχεις τα μάτια σου

Είναι σημαντικό να περιποιείσαι καθημερινά την περιοχή γύρω από τα μάτια σου, όπου το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό. Χρησιμοποιήσε μια πλούσια αλλά κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας κρέμα ματιών κάθε μέρα, ώστε να μην αποκτήσεις ρυτίδες πριν την ώρα σου. Ωστόσο, να είσαι προσεκτική όταν βάζεις την κρέμα. Κάνε απαλό μασάζ και ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς να τρίβεις τα μάτια σου. Μπορεί να νυστάζεις ή να νιώθεις κουρασμένη αλλά το τρίψιμο καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστικότητα του δέρματος στην περιοχή των ματιών.

-Δεν βάζεις σωστά την ενυδατική σου

Σίγουρα γνωρίζεις ότι είναι σημαντικό να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου με τις κατάλληλες κρέμες κάθε μέρα. Ωστόσο, για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς και να μην βλάψεις το δέρμα σου, είναι καλό να μάθεις να εφαρμόζεις τις κρέμες σου με σωστές κινήσεις. Κάνε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και ποτέ μην βάζεις την κρέμα σου, «τραβώντας» την επιδερμίδα από πάνω προς τα κάτω. Επίσης, μην ξεχνάς τον λαιμό σου και φρόντισε να περιμένεις λίγα λεπτά να απορροφηθεί η ενυδατική, προτού εφαρμόσεις το make up.