Ακμή στα 30; Μην πανικοβάλλεσαι και ακολούθησε τα παρακάτω tips!

Ακμή στα 30; Μην πανικοβάλλεσαι και ακολούθησε τα παρακάτω tips!

Δεν είσαι η μόνη!

Αν έμαθες πρόσφατα με άσχημο τρόπο ότι η ακμή δεν «χτυπάει» μόνο κατά τη διάρκεια της εφηβείας, τότε έχουμε μια συμβουλή για εσένα: Μην πανικοβάλλεσαι!

Δυστυχώς, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και στην ηλικία των 30 ετών και να είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ακόμη χειρότερα είναι, όμως τα συναισθήματα που συχνά προκαλεί σε όσους πάσχουν από αυτή. Στρες, άγχος, θλίψη. Τα σπυράκια και τα σημάδια στο πρόσωπο κάνουν πολλούς ανθρώπους να κλειδώνονται στα σπίτια τους. Όμως, το να κρύβεσαι από το πρόβλημα δεν θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, αν η ακμή χτυπήσει και τη δική σου πόρτα και εσύ δεν βρίσκεσαι πλέον στην εφηβεία;

shutterstock 410381080

Άγχος, ορμονικές διαταραχές και αρκετά φάρμακα είναι μερικές από τις βασικές αιτίες που μπορούν προκαλέσουν ακμή στους ενήλικες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αρχικά είναι να απευθυνθείς σε έναν δερματολόγο. Εκτός από την φαρμακευτική αγωγή που ίσως σου ζητηθεί να ακολουθήσεις, θα πρέπει να υιοθετήσεις σε καθημερινό επίπεδο μια αυστηρή ρουτίνα ομορφιάς βασισμένη σε καλά και αξιόπιστα προϊόντα, σχεδιασμένα για τύπους δέρματος με προβλήματα ακμής.

- Φρόντισε να πλένεις δύο φορές την ημέρα το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό ή ένα gel που θα καθαρίζει σε βάθος το δέρμα σου και θα περιορίζει την έκκριση σμήγματος. Μετά τον καθαρισμό πρέπει να σκουπίζεις απαλά το πρόσωπό σου με μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια να εφαρμόζεις την ενυδατική σου. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και σε αυτή την περίπτωση ή να επιλέξεις μια ενυδατική και ένα Serum δερματολογικά ελεγμένα και κατάλληλα για επιδερμίδες με ακμή.

- Να είσαι προσεκτική με τα καλλυντικά που θα επιλέξεις. Ψάξε για προϊόντα oil-free που απευθύνονται σε άτομα με προβλήματα με ακμή και φρόντισε να μην είναι βαριά για το δέρμα σου.

- Προσπάθησε να αλλάξεις για λίγο τη διατροφή σου. Αν καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα, καλό είναι να τα περιορίσεις γιατί ορισμένα περιέχουν ορμόνες που «πυροδοτούν» την ακμή. Επίσης, φρόντισε να αποφεύγεις όσο πιο συχνά μπορείς τα τηγανητά και λιπαρά φαγητά και προσπάθησε να τρως κάθε μέρα τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

- Κάνει ό,τι μπορείς για να μειώσεις τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό σου. Κάνε γιόγκα, ξεκίνα χορό ή τρέξιμο ή διάβασε ένα βιβλίο. Βρες τη δραστηριότητα που σε ηρεμεί και προσπάθησε να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου γιατί όπως προαναφέραμε, το άγχος και το στρες ευθύνονται σε πολλές περιπτώσεις για την εμφάνιση ακμής.

- Προσπάθησε να μιλάς λιγότερο στο κινητό! Ναι, όσο παράξενη και αν σου φαίνεται αυτή η συμβουλή, αξίζει να μάθεις ότι όταν μιλάς στο κινητό σου, όλα τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω στη συσκευή μεταφέρονται στο πρόσωπό.