Έχετε σκεφτεί ότι κι αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που καταστρέφονται τα μαλλιά σας;

Βιβή Αγγελάκη
Έχετε σκεφτεί ότι κι αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που καταστρέφονται τα μαλλιά σας;

Δεν πάει ο νους σας!

Οι περισσότερες, όταν τα μαλλιά σας αρχίζουν να πέφτουν ή να εμφανίζουν ψαλίδα, σπασίματα και γενικότερα αποκτήσουν μια θαμπή και άτονη όψη , εφοδιάζεστε με βιταμίνες ή βελτιώνετε τη διατροφή σας . Γνωρίζετε όμως, ότι σε αρκετές περιπτώσεις η αιτία που καταστρέφει την κόμη σας είναι πολύ πιο απλή και μπορεί να τη δημιουργείτε άθελά σας;

O λάθος τρόπος, λοιπόν, που χτενίζετε τα μαλλιά σας μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που τα καταστρέφουν και γενικότερα τα φθείρουν.

Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος που πρέπει να χτενίζεστε, οι κομμωτές συμβουλεύουν:

Αποφύγετε να χτενίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι βρεγμένα ή νωπά. Μετά το λούσιμο, η τρίχα είναι ακόμα πιο εύθραυστη και οι πιθανότητες να «σπάσει» μεγιστοποιούνται. Προσοχή επίσης, θα πρέπει να δίνετε και στον τρόπο που χτενίζεστε.

Αφού τα μαλλιά σας στεγνώσουν, επιλέξτε τη σωστή βούρτσα, αυτή που είναι κατάλληλη για τα δικά σας μαλλιά και ξεκινήστε να τα ξεμπλέκετε από τις άκρες προς τα πάνω, δηλαδή τις ρίζες.

Μη βάζετε δύναμη ή κάνετε απότομες κινήσεις προκειμένου να ξεμπερδέψετε τους κόμπους, που τυχόν έχουν δημιουργηθεί.

Για να κάνετε τη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ελαφρύ σπρέι ή λοσιόν που θα βοηθήσει να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας ακόμη πιο γρήγορα, αφήνοντάς τα λεία και απαλά.

Διαβάστε ακόμα:

Ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής; Καταπολεμήστε τη με λάδι καρύδας!

Κυτταρίτιδα: οι σωστές κινήσεις μασάζ για το σπίτι!