3 φυσικά conditioners που θα τιθασεύσουν τα σγουρά μαλλιά σας !

Βιβή Αγγελάκη
3 φυσικά conditioners που θα τιθασεύσουν τα σγουρά μαλλιά σας !

 Θα τα αγαπήσετε!

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με φυσικά σγουρά μαλλιά, τότε σίγουρα η καθημερινή περιποίησή τους και το styling θα σας προκαλούν πονοκέφαλο.

Τα υπέροχα μπουκλάκια σας- που για τις γυναίκες με ίσια μαλλιά αποτελούν όνειρο- ειδικά τις βραδιές με υγρασία μεταμορφώνονται στο χειρότερο εφιάλτη σας.

Η αλήθεια είναι, πως τα φυσικά σγουρά μαλλιά φριζάρουν γρηγορότερα απ' ότι τα ίσια φυσικά μαλλιά, ενώ παράλληλα έχουν την τάση να ξηρά και άγρια από τις ρίζες τους.

Αν λοιπόν είστε σε απόγνωση και δεν θέλετε να τρέχετε στο κομμωτήριο κάθε τρεις και λίγο, δοκιμάστε τις παρακάτω φυσικές συνταγές conditioner για σγουρά μαλλιά που υπόσχονται να ενυδατώσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα των μαλλιών σας, εμποδίζοντας το φριζάρισμα!

1) Conditioner με αυγό.

Θα χρειαστείτε μόνο αυγό και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ρίξτε ένα αυγό με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε προσεκτικά σε στεγνά μαλλιά. Φορέστε ένα πλαστικό σκουφάκι μπάνιου και χρησιμοποιήστε το πιστολάκι για περίπου 10 λεπτά. Προσοχή! Κρατάτε στη σωστή απόσταση το πιστολάκι από τα κεφάλι σας , χωρίς να το πλησιάζετε πολύ κοντά. Ειδάλλως, μπορείτε να αφήσετε το μείγμα στα μαλλιά σας για περίπου μισή ώρα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι. Ξεβγάλτε τα μαλλιά με σαμπουάν και όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό , γιατί έτσι κλείνουν τα λέπια των τριχών και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, λαμπερά και το πιο σημαντικό δεν φριζάρουν!

2) Conditioner με μέλι.

Θα χρειαστείτε μόνο 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας και 1/4 φλιτζάνι μέλι.

Σ' ένα γυάλινο μπολ και προσθέστε το γάλα καρύδας και το μέλι. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό νωπά μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με όσο το δυνατόν κρύο νερό. Το μέλι εξασφαλίζει τα σωστά επίπεδα υγρασίας στη τρίχας, ώστε τα μαλλιά σας να παραμένουν ενυδατωμένα. Παράλληλα, το γάλα καρύδας εισχωρεί σε βάθος στην τρίχα, χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.

3) Conditioner με μπανάνα.

Θα χρειαστείτε μόνο 1 μέτρια μπανάνα και 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα.

Αφού κόψετε σε μικρά κομματάκια τη μπανάνα, ρίξτε τη σε ένα μπολ. Προσθέστε το γάλα και αναμίξτε τα 2 υλικά με τη βοήθεια του μίξερ.Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, εφαρμόστε στα μαλλιά σας, απλώνοντάς το από τις ρίζες μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας.
Αφήστε τη μάσκα για περίπου 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν. Η μπανάνα περιέχει υδατάνθρακες, θρεπτικές ουσίες, κάλιο και βιταμίνες που βοηθούν την ανάπτυξη υγιών και λαμπερών μαλλιών.

Δοκιμάστε κάποιο από τα παραπάνω σπιτικά conditioners στα σγουρά μαλλιά σας και τότε σίγουρα θα νιώσετε την αλλαγή μετά από λίγες εβδομάδες!


Απαλά, λαμπερά, ενυδατωμένα μπουκλάκια, που θα κρατήσουν το φριζάρισμα μακριά!

Διαβάστε ακόμα:

Κάντε τα δύσκολα απλά και εντυπωσιάστε με ένα τέλειο χτένισμα!

Ευαίσθητα μάτια; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για ένα τέλειο μακιγιάζ ματιών!