Δαφνέλαιο: Πώς ωφελεί τα μαλλιά μας;

Βιβή Αγγελάκη
Δαφνέλαιο: Πώς ωφελεί τα μαλλιά μας;

Από τα πιο αρχαία φυσικά καλλυντικά!


Η φύση έχει προνοήσει για όλα και εμείς μέσα από αυτή εδώ τη στήλη προσπαθούμε να σας αποκαλύψουμε όσα περισσότερα μυστικά κρύβουν τα αγνά φυσικά υλικά για την υγεία και την ομορφιά.Ένα, λοιπόν, από αυτά είναι η δάφνη.

Γνωστή από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων και των καρπών της, χρησιμοποιήθηκε από πολλούς αρχαίους ως φάρμακο σε διάφορες περιπτώσεις.

Ειδικότερα όμως, το έλαιο που παράγεται από το εκχύλισμα φύλλων δάφνης σε ελαιόλαδο, το δαφνέλαιο, είναι από τα πιο γνωστά φυσικά καλλυντικά που εδώ και αιώνες οι γυναίκες και οι άντρες το χρησιμοποιούν για την περιποίηση των μαλλιών τους και την αντιμετώπιση διάφορων προβλημάτων σε αυτά. Οι πιο συνηθισμένες αιτίες χρήσης του είναι, η τριχόπτωση, η ενδυνάμωση και η λάμψη των μαλλιών.


Χάρη στις βιταμίνες Α,Ε και τα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στη βάση του, το δαφνέλαιο έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας από τη ρίζα ως την άκρη της.

Παράλληλα, τα ευεργετικά συστατικά του, εισχωρούν τόσο στα λέπια της τρίχας όσο και στους θύλακες της τρίχας που βρίσκονται στο δέρμα του κεφαλιού μας και τους δυναμώνουν, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς ανανέωσης της τρίχας. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η τριχόπτωση.


Τέλος, αποτελεί ιδανικό «όπλο» στην περιποίηση των ξηρών και ταλαιπωρημένων μαλλιών μιας και συμβάλλει στην τόνωση και αναζωογόνησή τους.


Το σίγουρο είναι, ότι η συχνή εφαρμογή του θα χαρίσει στα μαλλιά σας υγεία και λάμψη.

Διαβάστε ακόμη:

Όλες οι ξεχασιάρες fans της κοτσίδας θα το λατρέψουν: Κοτσίδα χωρίς λαστιχάκι!

Αμυγδαλέλαιο: Μια πανεύκολη συνταγή-βάλσαμο για τα σκασμένα χείλη σας!