Καστορέλαιο: H πιο εύκολη λύση σε 5 προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας!

Βιβή Αγγελάκη
Καστορέλαιο: H πιο εύκολη λύση σε 5 προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας!

5 λόγοι που θα το αγαπήσετε!


Έχετε ποτέ ονειρευτεί ένα προϊόν που να λύνει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας; Το καστορέλαιο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο θαυματουργά φυσικά έλαια για τα μαλλιά και όχι τυχαία. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται και είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του αλλά και τα εξαιρετικά, ζωτικής σημασίας, θρεπτικά συστατικά του για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και του δέρματος.

Δείτε, λοιπόν, 5 από τις πιο ευεργετικές ιδιότητές του στα μαλλιά σας και είμαι σίγουρη πως θα το εντάξετε στην καθημερινή περιποίησή τους!

1. Καστορέλαιο κατά της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση αποτελεί ένα αρκετά σύνηθες πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές από εσάς , ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Όμως, μην πανικοβάλεστε! Το καστορέλαιο είναι γνωστό για την ικανότητά του να αντιμετωπίζει την τριχόπτωση ή την αραίωση των μαλλιών σας , ενισχύοντας τις ρίζες τους. Εφαρμόστε, λοιπόν, καστορέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ απαλά, με κυκλικές κινήσεις . Αφήστε το για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια λουστείτε με σαμπουάν.


2. Καστορέλαιο για μακριά πυκνά μαλλιά

Πόσες φορές από αυτές που έχετε κουρευτεί δεν το έχετε μετανιώσει την ίδια μέρα κιόλας; Και τι δε θα δίνατε για να μακρύνουν τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με φυσικό τρόπο; Το καστορέλαιο είναι το μαγικό φίλτρο που ζητάτε! Συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες της τρίχας κάνοντας τα να μακραίνουν πιο γρήγορα απ' ότι φαντάζεστε. Ακόμη, χάρη στα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, που περιέχει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πυκνώσει τα μαλλιά σας στα σημεία που έχετε παρατηρήσει αραίωση. Λόγω του παχύρευστης υφής του, μπορείτε να το αναμίξετε με έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο και να το εφαρμόσετε τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής σας.

3. Καστορέλαιο για την καταπολέμηση της ξηροδερμίας

Τι πιο ενοχλητικό από την ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής; Το καστορέλαιο έρχεται να σας βγάλει από την αμήχανη στιγμή που τα βλέμματα όλων θα πέφτουν στα μαλλιά σας, καθώς, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής. Χάρη στα πολύτιμα συστατικά του, ενυδατώνει και θρέφει τόσο τα λέπια της τρίχας όσο και τις ρίζες της, διατηρώντας τα σωστά επίπεδα υγρασίας . Μπορείτε, απλά, να βυθίσετε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με καστορέλαιο, αφού όμως πρώτα το ζεστάνετε και να κάνετε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών σας. Αφήστε το όλη τη νύχτα στα μαλλιά σας και λουστείτε την επόμενη μέρα.

4. Καστορέλαιο για τα ταλαιπωρημένα αφυδατωμένα μαλλιά

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε μετατρέπει το καστορέλαιο σε ένα σούπερ, εξαιρετικά ενυδατικό προϊόν για τα ξηρά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά σας. Παράλληλα, βελτιώνει την υγεία τους, ενυδατώνοντάς τα και αφήνοντάς τα απαλά και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα σε μια θεραπεία περιποίησης των μαλλιών σας.

5. Καστορέλαιο για τις κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών και την ψαλίδα

Η καθημερινή χρήση προϊόντων styling, η ελλιπής και μη ισορροπημένη διατροφή, η συχνή χρήση εργαλείων κομμωτικής (όπως η ισιωτική, το πιστολάκι...) αδυνατίζουν την τρίχα πόσο μάλλον τις άκρες των μαλλιών σας, οι οποίες είναι ακόμη πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο. Η βιταμίνη Ε, τα αμινοξέα και τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που περιέχει το καστορέλαιο, ενισχύουν την τρίχα, λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας από το σπάσιμο και την ψαλίδα. Απλώστε μια μικρή σταγόνα καστορέλαιο μόνο στις άκρες των μαλλιών και πραγματικά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Διαβάστε ακόμη:

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τη βαφή μαλλιών από το δέρμα σας

Καθαρό πρόσωπο χωρίς πανάδες. Δείτε πώς!