Σγουρά μαλλιά: 3 τρόποι που θα τα ενυδατώσουν

Βιβή Αγγελάκη
Σγουρά μαλλιά: 3 τρόποι που θα τα ενυδατώσουν

Αν έχετε σγουρά μαλλιά σίγουρα αυτό το post σας ενδιαφέρει άμεσα!


Αν τα σγουρά μαλλιά σας είναι το όνειρο πολλών γυναικών - κυρίως αυτών που δεν τα έχουν και δεν γνωρίζουν τι περνάτε – για εσάς, σίγουρα τις μέρες με υγρασία μεταμορφώνονται στον χειρότερο εφιάλτη σας. Για να μην έρχεστε όμως συχνά στη δύσκολη θέση να κυκλοφορείτε και μαζί με τη «ζούγκλα» στο κεφάλι σας και για να έχετε πάντα όμορφες περιποιημένες μπούκλες θα πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή ενυδάτωση των μαλλιών σας. Τα αφυδατωμένα και ξηρά μαλλιά εξάλλου, είναι πιο εύκολο να φριζάρουν απ' ότι τα ενυδατωμένα!

Σας προτείνουμε, λοιπόν, 3 τρόπους που θα χαρίσουν μια σούπερ ενυδάτωση στα μαλλιά σας και θα τα προστατέψουν από το φριζάρισμα.


1. Conditioner!

Εφαρμόστε στα μαλλιά σας conditioner μια με δυο φορές την εβδομάδα . Προτιμήστε προϊόντα ειδικά για σγουρά μαλλιά που θα κάνουν τα μαλλιά σας απαλά και τιθασευμένα. Βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το προϊόν στο χέρι σας και τρίψτε το ανάμεσα στα δύο σας χέρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και απλώστε το conditioner ανάμεσα στα μαλλιά σας . Απλώστε το κατά μήκος των μαλλιών, από τη ρίζα ως τις άκρες. Ενώ στο τέλος ξεβγάλτε καλά.


2. Μαλακτική κρέμα διαρκείας!

Μια άλλη συμβουλή για να κρατήσετε ο φριζάρισμα μακριά είναι να προμηθευτείτε μια μαλακτική κρέμα που δεν χρειάζεται να την ξεβγάζετε στο τέλος. Απλώστε τη, ξεκινώντας από τις άκρες και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας σε μισοβρεγμένα, νωπά μαλλιά. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και αποφύγετε όσο το δυνατόν το πιστολάκι μιας και η θερμότητα ξηραίνει περισσότερο τα σγουρά μαλλιά σας . Αν όμως είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε ρυθμίστε το σε χαμηλή θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρούνται τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας στα μαλλιά σας , χωρίς να φριζάρουν.

3. Χρησιμοποιήστε τα σωστά προϊόντα!

Μη διστάσετε να δοκιμάσετε αρκετά προϊόντα ώσπου να βρείτε το ιδανικό για τα σγουρά μαλλιά σας. Ψάξτε τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείτε να ενυδατώνουν τα μαλλιά σας! Μερικά από αυτά είναι: το Shea butter, τα φυτικά έλαια, το έλαιο jojoba, το ελαιόλαδο και το φύτρο σιταριού που θρέφουν την τρίχα, περιβάλλοντάς την με μια προστατευτική μεμβράνη . Προσοχή στην επιλογή του σαμπουάν και των προϊόντων styling που χρησιμοποιείτε καθημερινά!

Μπούκλες, ελαστικές, υπέροχες και απόλυτα τιθασευμένες!

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικές ανταύγειες; Μπορείτε να τις κάνετε και μόνες σας από το σπίτι!

Καστορέλαιο: H πιο εύκολη λύση σε 5 προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα μαλλιά σας!