Η κολοκύθα ομορφαίνει: 5 λόγοι για να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας!

Βιβή Αγγελάκη
Η κολοκύθα ομορφαίνει: 5 λόγοι για να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας!

Δοκιμάστε τη!


Μπορεί να είναι νόστιμη και οι περισσότεροι να την προτιμούν στη γλυκιά κολοκυθόπιτα, όμως η κολοκύθα έχει ευεργετικές ιδιότητες και για την ομορφιά κάθε γυναίκας! Πλούσια σε βιταμίνες , όπως οι βιταμίνες Α και C, αλλά και σε μέταλλα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιή και πανέμορφο το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Σύμφωνα μάλιστα και με διατροφολόγους, η κατανάλωση κολοκύθας είναι ένα καταπληκτικό superfood που χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, αναζωογονεί τα κύτταρα της επιδερμίδας, ενώ κάνει και τα μαλλιά σας πιο λαμπερά.


Δείτε λοιπόν 5 από τα οφέλη της στο δέρμα και στα μαλλιά σας και εντάξτε τη στην καθημερινότητα σας.

1. Δρα κατά των ρυτίδων και των ελεύθερων ριζών

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βήτα-καροτίνη, η οποία είναι ένας πρόδρομος της βιταμίνης Α . Η βιταμίνη Α κάνει το δέρμα πιο ζωντανό και ελαστικό, ενώ παράλληλα τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το βήτα-καροτένιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθά στην πρόληψη αλλά και στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

2. «Σβήνει» τις σκούρες κηλίδες από το δέρμα

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνη Β3, η οποία «ανακουφίζει» το ξηρό δέρμα. Επίσης αναστέλλει τη μεταφορά της χρωστικής ουσίας στα κύτταρα του δέρματος, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις καφέ κηλίδες.

3. Ενυδατώνει το δέρμα σας

Με τη σειρά της, η βιταμίνη Β3 αυξάνει, επίσης, την παραγωγή δύο λιπαρών οξέων και του κεραμίδιου, μιας ειδικής κατηγορία λιπιδίων. Τα δύο αυτά βασικά συστατικά δρουν ως προστατευτικό φράγμα του δέρματός σας και ρυθμίζουν τα επίπεδα υγρασίας και ενυδάτωσής του.

4. Βοηθά στην αποτοξίνωση του δέρματός σας

Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου και ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος βελτιστοποιεί την υγιή λειτουργία του δέρματός σας, αφήνοντάς το πιο λαμπερό . Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο το οποίο συμμετέχει σε πάνω από 300 ενζυματικές αντιδράσεις στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης και της αποτοξίνωσης.

5. Κάνει τα μαλλιά σας μεταξένια

Η κολοκύθα περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα υγιή λίπη που έχουν αποδειχθεί ότι κάνουν το δέρμα πιο λείο και χαρίζουν μια λαμπερή και μεταξένια όψη στα μαλλιά σας.

Διαβάστε ακόμη:

Ξυπνήστε χωρίς ψαλίδα στα μαλλιά σας. Δείτε πώς!

Τι πρέπει να κάνετε το διάστημα μεταξύ των αποτριχώσεων;