Σπυράκι στο μέτωπο: Οι συνηθέστερες αιτίες που εμφανίζεται ξανά και ξανά

Βιβή Αγγελάκη
Σπυράκι στο μέτωπο: Οι συνηθέστερες αιτίες που εμφανίζεται ξανά και ξανά

Μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε !


Μπορεί να έχουμε προτείνει αρκετές φορές από αυτή εδώ τη στήλη φυσικούς τρόπους- συνταγές για να καταπολεμήσετε το ενοχλητικό σπυράκι, που εμφανίζεται στο πρόσωπό σας, αλλά τι θα λέγατε να δούμε τους κύριους λόγους που αυτό «επιμένει» να βγαίνει στο μέτωπό σας, καταντώντας στο τέλος κουραστικό;

Ειδικά το μέτωπο είναι από τις πιο συνηθισμένες περιοχές του προσώπου, που εμείς οι γυναίκες βγάζουμε σπυράκια.

1. Το άγχος

Το στρες και ο αγχωτικός τρόπος ζωής, σχετίζεται με την εμφάνιση μικρών σπυριών αρχικά στο μέτωπο και τα μάγουλα. Σε έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, το σώμα μας αρχίζει να απελευθερώνει περισσότερη κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται και για την εμφάνισή των αντιαισθητικών αυτών σημαδιών στο μέτωπό μας. Προσπαθήστε να ελέγξετε τους εξωτερικούς παράγοντες που σας προκαλούν στρες και με αυτό τον τρόπο να φροντίσετε να διατηρήσετε υγιή και καθαρή την επιδερμίδα σας.

2. Τα προϊόντα μαλλιών και το κούρεμά σας

Ναι το ξέρουμε... η φράντζα και οι αφέλειες μπορεί να είναι μόδα της φετινής σεζόν, αλλά τι θα λέγατε αν το χαριτωμένο αυτό hairlook ευθύνεται για την ακμής το πρόσωπό σας; Η εξήγηση βασίζεται αφενός στην λιπαρότητα που εμφανίζεται στο μέτωπο σας, αφετέρου, στο ότι το δέρμα σας δεν «αναπνέει», οπότε δεν καθαρίζεται σωστά. Ακόμη, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας, κάποιες φορές μπορεί να έχουν πολύ λιπαρή βάση- όπως τα σαμπουάν και τα conditioners βαθιάς ενυδάτωσης- και να επιβαρύνουν την επιδερμίδας σας και κυρίως το μέτωπό σας, που έρχεται σε άμεση επαφή με τα μαλλιά σας.

3. Το μακιγιάζ

Πόσες φορές κάνετε το λάθος να κοιμηθείτε χωρίς να αφαιρέσετε πρώτα το μακιγιάζ από την επιδερμίδας σας; Όσο κι αν έχετε κουραστεί να το διαβάζατε θα σας στο λέμε συνέχεια: Δεν πρέπει να ξεχνάτε να ξεβάφεστε και να καθαρίζετε την επιδερμίδα σας, λίγο πριν πάτε για ύπνο, γιατί την επόμενη μέρα ίσως κάποιο αντιαισθητικό σπυράκι κάνει την εμφάνισή του στο πρόσωπό σας.

4. Η διαταραχή στο πεπτικό σύστημα και ο τρόπος διατροφής

Η περιοχή του μετώπου είναι ο τόπος που συμπίπτει με το πεπτικό σύστημα στην κινεζική ιατρική, έτσι τα σπυράκια σε αυτή την περιοχή του προσώπου σας, μπορεί να προκαλούναι από μια ανισορροπία του εντέρου (π.χ πρόχειρο φαγητό).

Διαβάστε ακόμη:

Αποτρίχωση με ζάχαρη: η πιο οικονομική και πρακτική μέθοδος!

Εξαφανίστε τις καφέ κηλίδες της επιδερμίδας σας άμεσα!