Η καφεΐνη μακραίνει τα μαλλιά μας πιο γρήγορα!

Βιβή Αγγελάκη
Η καφεΐνη μακραίνει τα μαλλιά μας πιο γρήγορα!

Αφιερωμένο σε όλες τις coffeeholics...


Αγαπάμε τον καφέ και το αποδεικνύουμε καθημερινά, πίνοντας αρκετούς την ημέρα 'Eνας παραπάνω λόγος για να τον αγαπήσουμε ακόμη πιο πολύ είναι η δημοσίευση της παρακάτω μελέτης, που αποδεικνύει εν ολίγοις ότι ο καφές συμβάλλει στην πολυπόθητη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών μας!

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Dermatology διαπιστώθηκε ότι η καφεΐνη, εκτός του ότι λειτουργεί ως διεγερτικό για τους νευρώνες του εγκεφάλου, προκαλεί γρήγορη ανάπτυξη-επιμήκυνση των μαλλιών και παρατείνει τον κύκλο ανάπτυξής τους, διεγείροντας την τρίχα. Αυτό το πετυχαίνει, σταματώντας τη δράση της DHT (Dihydrotestosterone), της ορμόνης, δηλαδή, που είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των θυλάκων και την τριχόπτωση. Η καταστολή αυτής της ορμόνης είναι αναγκαία για την πρόληψη της αραίωσης των μαλλιών και την ενδυνάμωση της τρίχας.

Ακόμη, βρέθηκε πως οι θύλακες των μαλλιών στις γυναίκες, αν και είναι πιο ευαίσθητοι, «ανταποκρίνονται» στην επίδραση της καφεΐνης περισσότερο από αυτούς στους άνδρες.

Θα ήταν ψέμα βέβαια, αν λέγαμε πως ο πρωινός σας καφές συμβάλλει στην πυκνότητα των μαλλιών σας, καθώς σύμφωνα με τον Dr. Robert Dorin, ειδικός δερματολόγος πάνω στην αναδόμηση μαλλιών, θα πρέπει να πίνετε περίπου 50-60 φλιτζάνια καφέ την ημέρα για να δείτε αποτέλεσμα- πράγμα που σίγουρα δεν συνιστάται! Μάλιστα, σε παλαιότερη μελέτη του ίδιου επιστημονικού περιοδικού, η καφεΐνη ενίσχυσε το μήκος των τριχών κατά 33-40%.

Ιδανική λύση, που συνιστούν και ειδικοί, είναι να αναζητήσετε προϊόντα ή μάσκες για τα μαλλιά που συμπεριλαμβάνουν την καφεΐνη στον κατάλογο των συστατικών τους, τα οποία θα πρέπει να τα αφήνετε στο τριχωτό της κεφαλής σας για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Μείνετε συντονισμένες αύριο θα σας αποκαλύψουμε την πιο τέλεια σπιτική μάσκα με καφέ για τα μαλλιά σας!

Διαβάστε ακόμη:

Σπυράκι στο μέτωπο: Οι συνηθέστερες αιτίες που εμφανίζεται ξανά και ξανά

Αποτρίχωση με ζάχαρη: η πιο οικονομική και πρακτική μέθοδος!