Σας χτύπησαν τα παπούτσια σας στο χθεσινό πάρτι; Δείτε πως θα ανακουφιστείτε! (#6#)

Βιβή Αγγελάκη
Σας χτύπησαν τα παπούτσια σας στο χθεσινό πάρτι; Δείτε πως θα ανακουφιστείτε! (#6#)

#6#Μετράμε αντίστροφα για το 2015 με τις πιο SOS λύσεις στα beauty προβλήματα των ημερών!


Ναι είναι γεγονός : Μετράμε αντίστροφα για τη νέα χρονιά και πολύ χαιρόμαστε γι αυτό! Αποφασίσαμε, λοιπόν, μιας και μας χωρίζουν μόλις λίγες ημέρες από το 2015 να σας δίνουμε καθημερινά DIY λύσεις- μέσα από αυτή εδώ τη στήλη- στα πιο hot προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες γυναίκες αυτές τις ημέρες (και που πραγματικά πολλές φορές μας χαλούν τη διάθεση)! Επομένως, μείνετε συντονισμένες καθημερινά και η επιχείρηση «λαμπερές queens για το 2015» ξεκινά!!!


Νομίζω πως οι περισσότερες- αν βγήκατε χθες το βράδυ- μπορεί αυτή τη στιγμή να συμπονάτε μαζί μου και να βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση: με τα πόδια μας πρησμένα και ασήκωτα, καθώς τα παπούτσια μας, ψηλοτάκουνα και μη, μας «χτύπησαν»!


Τι κι αν ακολουθήσατε όλα τα tips για να φορέσετε τα αγαπημένα σας παπούτσια χωρίς να σας πονέσουν, τι κι αν κάνατε αρκετά διαλείμματα στο χορό σας, τι κι αν μετακινηθήκατε με αυτοκίνητο και δεν χρειάστηκε να περπατήσετε πολλή ώρα, η συνεχής τριβή και πίεση του δέρματος ή του καλσόν- που οι περισσότερες φορέσαμε χθες- με τα παπούτσια και η δημιουργία της επώδυνης φουσκάλας λίγο ψηλότερα από τη φτέρνα ήταν αναπόφευκτη! Όμως, όπως προείπα και στην εισαγωγή, τίποτα μα τίποτα δεν αφήσουμε να μας χαλάσει τη διάθεση αυτές τις ημέρες και να μας «κλείσει» στους 4 τοίχους του σπιτιού μας, πόσο μάλλον μια μικρή κυψέλη (επιστημονικός όρος της φουσκάλας) με υγρό των ιστών!


Φυσικά, η άμεση λύση είναι να εφαρμόσετε κάποιο ειδικό μαλακό επίθεμα πάνω στην προβληματική περιοχή (π.χ hansaplast)που θα την προστατέψει αμέσως από περεταίρω μόλυνση και να την απολυμάνετε με οινόπνευμα ή μπεταντίν. Αν όμως είσαι στο σπίτι μόνη σου ή όπως σήμερα τα καταστήματα είναι κλειστά... δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τους τρεις παρακάτω τρόπους που θα σε ανακουφίσουν:


1. Αλόη
Απλώστε μια μικρή ποσότητα aloe vera gel. Η αλόη είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες, που βοηθά στην ανακούφιση από ερυθρότητα και οίδημα. Διατηρεί επίσης τα σωστά επίπεδα υγρασίας στο δέρμα και βοηθά να επουλωθούν γρηγορότερα οι όποιοι ερεθισμοί.

2. Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να «απορροφήσει» το υγρό της φουσκάλας φυσικά. Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, βουτήξτε το σε καστορέλαιο και να εφαρμόστε το πάνω στη φουσκάλα. Το επόμενο πρωί θα δείτε ότι η κυψέλη έχει στεγνώσει από μόνη της.

3. Αλατόνερο
Το αλατόνερο (θαλασσινό νερό),επίσης, αποτελεί ένα από τα πιο παλιά σπιτικά γιατροσόφια, που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Προσθέστε λίγο αλάτι σε κρύο νερό και μουλιάστε τα πόδια σας σε αυτό για 5-10 λεπτά. Το θαλασσινό νερό θα δράσει αποτελεσματικά.