Δείτε πώς θα φροντίσετε την επιδερμίδα σας μετά το hangover

Βιβή Αγγελάκη
Δείτε πώς θα φροντίσετε την επιδερμίδα σας μετά το hangover

 Σε μόλις 5 βασικά βήματα!


Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που αγαπάμε αυτές τις ημέρες- τα parties , οι διακοπές, τα γλυκά, τα cocktails, τα ξενύχτια έως αργά το βράδυ – που δεν θα πρέπει να αφήσουμε τίποτα ούτε τα επακόλουθα τους στην επιδερμίδα μας να τις χαλάσουν! Η έλλειψη ύπνου και αφυδάτωση είναι οι δύο κύριοι λόγοι που κάνουν την επιδερμίδα πολλών γυναικών να φαίνεται θαμπή και άτονη, λένε οι δερματολόγοι. Γι αυτό το λόγο, αφιερώστε μόνο μερικά λεπτά πριν κοιμηθείτε για να περιορίσετε τις φθορές και να κάνετε τη διαφορά με μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Ακολουθήστε , λοιπόν, τα 5 βήματα και δε θα χάσετε!

1. Βήμα : Ξεβαφτείτε!

Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ που δεν χρειάζεται να τα ξεβγάζετε είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας μετά από μια μεγάλη βραδιά. Αφήστε τα να απορροφηθούν από το δέρμα σας ακόμη κι αν έχει φύγει όλο το make up και κοιμηθείτε. Τα συστατικά τους θα «επιδιορθώσουν» τη φθορά της επιδερμίδας σας, ενώ εσείς κοιμάστε.

2. Βήμα :Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με μάσκες!

Μάσκες και οροί (serums) έχουν θεαματικά αποτελέσματα! Χρησιμοποιήστε μάσκες προσώπου που μπορείτε να τις φτιάξετε και μόνη σας ! Οι μάσκες- θεραπείες προσώπου, ενεργοποιώντας τη βιταμίνη C, ενισχύουν τη λάμψη και το τον τόνο της επιδερμίδας σας, μειώνουν το πρήξιμο ενώ παράλληλα ενυδατώνουν το δέρμα.

3. Βήμα: Αφουγκραστείτε τις ανάγκες της!

Επιλέξτε τα προϊόντα που πραγματικά ταιριάζουν με τον τύπο και της επιδερμίδας σας (ξηρή, λιπαρή, ερεθισμένη...) και βοηθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της δική σας επιδερμίδας αποκλειστικά, όπως τα σκοτεινά σημεία και η θαμπή επιδερμίδα. Μπορείτε να επιλέξετε προιόντα που περιέχουν αιθέρια έλαια, χαμομήλι, λεβάντα, που είναι αντι-φλεγμονώδη συστατικά και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς.

4. Βήμα : Μην ξεχάσετε τα μάτια!

Τα μάτια είναι από τα σημεία κλειδιά του προσώπου μας γι αυτό η παράλειψη της φροντίδας τους, μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα στη συνολική εμφάνισή μας. «Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη στο σώμα σας. Αν το αμελείτε στην καθημερινότητά σας , τότε τα μάτια σας θα δείχνουν πάντα κουρασμένα και το βλέμμα σας άτονο.»

5. Βήμα : Το επόμενο πρωί...

Αν η επιδερμίδα σας χρειάζεται ακόμη λίγο περισσότερη ζωντάνια, το επόμενο πρωί, εφαρμόστε ένα primer πριν το make up σας, που λειτουργεί ως βάση για κάθε πετυχημένο μακιγιάζ. Απορροφώνται εύκολα από το δέρμα , καλύπτουν τους πόρους και τις ενοχλητικές ρυτίδες, χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο, προστατεύουν την επιδερμίδα, ενυδατώνουν αλλά κυρίως θα κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει αψεγάδιαστη! Μάλιστα, τα primers νέας γενιάς μπορούν να φορεθούν και μόνα τους, μιας και προσφέρουν άμεση διόρθωση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας.

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο εύκολο, ανέξοδο και μοναδικό DIY που θα σας κάνει να λάμπετε σε 2''!

Μαύροι κύκλοι και πρήξιμο κάτω από τα μάτια μετά το χθεσινό ξενύχτι;