Η μαύρη σοκολάτα ομορφαίνει: Δείτε 4 «γλυκά» οφέλη της στα μαλλιά και τo δέρμα σας

Ενδώστε στο γλυκό πειρασμό χωρίς ενοχές...

 

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται συγκεκριμένος λόγος για να φάμε σοκολάτα. Και μόνο στη σκέψη της μοναδικής γεύσης της, αλλάζουμε διάθεση. Τι θα λέγατε αν σας δίναμε τέσσερις ακόμη λόγους για να καταναλώνετε τη μαύρη σοκολάτα, χωρίς την υστερία των θερμίδων που πιάνει όλες εμάς τις γυναίκες;

 

Και όσο κι αν δεν το πιστεύετε... ναι αγαπητές μου, η μαύρη σοκολάτα μας ομορφαίνει! Πάμε να δούμε τα 4 οφέλη της!

 

1)Κάνει το δέρμα απαλό και λείο

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που κρατούν την επιδερμίδα σας λεία και απαλή. Ακόμη, υποστηρίζεται ότι η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας πλούσιας σε κακάο, ενυδατώνει το δέρμα. Μάλιστα πολλοί συγκρίνουν τα οφέλη της στο δέρμα με αυτά που έχει το πράσινο τσάι.

2)Προστατεύει την επιδερμίδα από τον ήλιο

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα φλαβονοειδή που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, προστατεύουν το δέρμα μας από τις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας του ήλιου. Έτσι, η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας δρα ως μια μορφή ήπιου αντηλιακού και ένα είδος φωτοπροστασίας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως δεν πρέπει να βάζουμε καθόλου αντηλιακό, όταν βγαίνουμε από το σπίτι.

9e41a99a4f9627d67b5cf0c397b88f86 c4480

3)Δίνει λάμψη στα μαλλιά

Αν τα θαμπά και άτονα μαλλιά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά σας... φάτε μαύρη σοκολάτα. Οι ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας είναι τόσο ευεργετικές, που μπορούν να χαρίσουν στα μαλλιά σας της παλιά τους λάμψη, ενυδατώνοντάς τα! Μπορείτε ακόμη, να χρησιμοποιήσετε τη μαύρη σοκολάτα σε σπιτικές μάσκες για τα μαλλιά, προκειμένου να τα αναζωογονήσετε.

4)Μακραίνει τα μαλλιά

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας αυξάνει το οξυγόνο και τη μικροκυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, που οφείλεται στις αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες του κακάο, κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή, προωθώντας τη γρήγορη ανάπτυξή τους.

 

Φυσικά, παρά τα τόσο σημαντικά οφέλη της, μην το παρακάνετε! Η υπερκατανάλωσή της μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας.

 

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικό botox στο πρόσωπο... με γιαούρτι!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ