Τα τοπ 4 αιθέρια έλαια κατά της τριχόπτωσης

Βιβή Αγγελάκη
Τα τοπ 4 αιθέρια έλαια κατά της τριχόπτωσης

Νικήστε τη με τα "όπλα" της φύσης

Η τριχόπτωση είναι αναμφισβήτητα, ένας από τους χειρότερους γυναικείους εφιάλτες! Η Άνοιξη και το Φθινόπωρο είναι οι περίοδοι που κατ' εξοχήν παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της εποχικής τριχόπτωσης, γι αυτό μην ανησυχείτε αν το τελευταίο διάστημα βλέπετε τα μαλλιά σας να πέφτουν με μεγαλύτερη συχνότητα.

Αν τώρα είστε στη διαδικασία αναζήτησης φυσικών όπλων που θα προστατέψουν τα μαλλιά σας από την τριχόπτωση και θα συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξή τους, τα αιθέρια έλαια είναι εδώ για να κάνουν θαύματα, εκτός από το δέρμα και στα μαλλιά σας! Δείτε λοιπόν, τα τέσσερα αιθέρια έλαια που θα σας βοηθήσουν:

Αιθέριο έλαιο θυμάρι

Γνωστό για τις αντισηπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες, ήδη από την αρχαία χρόνια, το αιθέριο έλαιο θυμαριού εκτός των άλλων χρήσεών του στην επιδερμίδα και στην υγεία γενικά (ιδανικό για πονόλαιμο και βήχα), είναι ευεργετικό και για τα μαλλιά μας. Συγκεκριμένα, λειτουργεί κατά της τριχόπτωσης, της πιτυρίδας και της λιπαρότητας.

Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

Το αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο λειτουργεί ως βάλσαμο για την καλή υγεία των μαλλιών μιας και ενισχύει τη σωστή ανάπτυξή τους! Παράλληλα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και δρα διεγερτικά στην ανάπτυξη των τριχών. Ακόμη, προστατεύει από την εμφάνιση της ξηροδερμίας και της πιτυρίδας.

Αιθέριο έλαιο κέδρου

Το αρωματικό αιθέριο έλαιο του κέδρου, που προκύπτει από την απόσταξη του ξύλου, εκτός των άλλων θαυματουργών χρήσεών του (στο αναπνευστικό και μυϊκό σύστημα), χάρη στη φυσική αντισηπτική, στυπτική και τονωτική του δράση, είναι κατάλληλο και για την περιποίηση των μαλλιών, προστατεύοντας τόσο από την τριχόπτωση, όσο και από την έντονη λιπαρότητα.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έλαια στην περιποίηση των μαλλιών. Βοηθά στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, προλαμβάνοντας διάφορα προβλήματα που συμβάλλουν στην τριχόπτωση, όπως την ενοχλητική πιτυρίδα, αλωπεκία, ψωρίαση κ.λπ

Αναμείνατε εντός της εβδομάδας την σούπερ εύκολη συνταγή με μερικά από τα παραπάνω αιθέρια έλαια που θα σας προστατέψει από την εποχική τριχόπτωση!

Διαβάστε ακόμη:

Μέλι το αναζωογονητικό: 5 απίστευτα οφέλη του στην επιδερμίδα σας!

Μακριές και δυνατές βλεφαρίδες με 4 φυσικούς τρόπους!