Δυνατά μαλλιά για πάντα: 6 tips για σωστό λούσιμο

Βιβή Αγγελάκη
Δυνατά μαλλιά για πάντα: 6 tips για σωστό λούσιμο

Βρείτε τι κάνετε λάθος μέχρι τώρα...

Πολλές φορές από αυτή εδώ τη στήλη σας έχουμε δώσει συμβουλές αλλά και σπιτικές συνταγές για να τιθασεύσετε τα μαλλιά σας ή και να φροντίσετε για την ενυδάτωσή τους, προκειμένου να είναι υγιή και λαμπερά! Όμως, η αρχή των πάντων είναι η σωστή περιποίηση και φροντίδα τους ήδη από το μπάνιο, την ώρα δηλαδή που λούζεστε.

Δείτε, λοιπόν, τι θα πρέπει να αποφεύγετε ή ποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξετε την ώρα που λούζεστε, έτσι ώστε οι bad hair days σας, να μειωθούν κατά πολύ!

1. Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν με το σωστό τρόπο

Ναι είναι κάτι απλό, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν αρχικά λάθος σαμπουάν για τις ανάγκες των μαλλιών τους και έπειτα το εφαρμόζουν μόνο κατά μήκος των μαλλιών τους, ξεχνώντας να κάνουν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ή ακόμη και στον αυχένα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το λούσιμο σε αυτές τις περιοχές είναι απαραίτητο μιας και εκεί συσσωρεύονται οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

2. Όχι στην υπερβολική ποσότητα σαμπουάν

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση σαμπουάν στις άκρες των μαλλιών αλλά και γενικότερα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα.

3. Αποφύγετε το ζεστό νερό

Ενώ ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι ο,τι πιο χαλαρωτικό ιδιαίτερα τώρα που οι θερμοκρασίες δεν είναι ακόμη πολύ υψηλές, δεν είναι το ίδιο ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Προτιμήστε τη σίγουρη λύση του χλιαρού νερού.

4. Δεν χρειάζεται να λούζεστε κάθε μέρα

Όποιο τύπο μαλλιών και αν έχετε, το καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί την τρίχα και μειώνει τη λάμψη της. Βέβαια, η συχνότητα λουσίματος διαφέρει για τα λιπαρά, ξηρά ή κανονικά μαλλιά.

5. Μη λούζεστε με τις ώρες

Ακόμη και αν δεν έχετε καλύτερο από το να κάθεστε με τις ώρες απολαμβάνοντας το μπάνιο σας, αρκετοί κομμωτές υποστηρίζουν ότι το λούσιμο στα μαλλιά δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά, μιας και με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα απαραίτητα φυσικά έλαια της τρίχας.

6. Μη βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι βρεγμένα

Καλό θα είναι να έχετε λίγο υπομονή να στεγνώσουν τα μαλλιά σας και έπειτα να προσπαθήσετε να τα χτενίσετε, μιας και τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο δύσκολο να τα ξεμπλέξετε.

Και φυσικά στο τέλος φροντίστε να ξεβγάζετε σωστά!

Διαβάστε ακόμη:

6 beauty χρήσεις των λεμονιών!

Εντυπωσίασε την τελευταία στιγμή με αυτό το πανεύκολο χτένισμα!