Νεανική επιδερμίδα με την πιο γλυκιά μάσκα προσώπου!

Βιβή Αγγελάκη
Νεανική επιδερμίδα με την πιο γλυκιά μάσκα προσώπου!

Ναι καλά καταλάβατε... έχει σοκολάτα

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σοκολάτα; Για όλες εμάς που δεν μπορούμε να διανοηθούμε άλλη απάντηση από το «κανείς», η σοκολάτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας! Εκτός όμως από τη γλυκιά της γεύση και γενικότερα τη χαρά που αισθανόμαστε και μόνο στη θέα της, η σοκολάτα - και συγκεκριμένα η μαύρη- λειτουργεί ευεργετικά και για την επιδερμίδα μας.

Τα φλαβονοειδή και πολυφαινόλες που περιέχει η μαύρη σοκολάτα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Γι αυτό το λόγο, η μαύρη σοκολάτα αποτελεί μια εξαιρετική βάση για μια DIY μάσκα προσώπου. Ακόμη, η υψηλή περιεκτικότητά της σε καφεΐνη, αλλά και σε κακάο την καθιστούν μοναδικά ωφέλιμη.

Θα χρειαστείτε:

1/8 κούπας μέλι
3-5 τετράγωνα μαύρης σοκολάτας- τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού πλιγούρι βρώμης (μπορείτε να το αλέσετε στο μπλέντερ)
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Η προετοιμασία θα σας πάρει λίγα λεπτά:

Αρχικά σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα και αφήστε τη να κρυώσει. Έπειτα, σε ένα μπολ ρίξτε το μέλι και τη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ καλά. Στο μείγμα προσθέστε το γιαούρτι και το πλιγούρι βρώμης, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να δημιουργηθεί μια απαλή, κρεμώδης πάστα. Η μάσκα είναι έτοιμη προς χρήση!

Εφαρμόστε στο πρόσωπό σας, κάνοντας μασάζ με ήπιες κυκλικές κινήσεις. Αφήστε για 15 λεπτά να απορροφηθεί από την επιδερμίδα και ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό. Φυλάξτε τη μάσκα προσώπου που σας περίσσεψε σε ένα αεροστεγές μπολ στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Διαβάστε ακόμη:

Δυνατά μαλλιά για πάντα: 6 tips για σωστό λούσιμο

6 beauty χρήσεις των λεμονιών!