Αφέλειες: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση

Βιβή Αγγελάκη
Αφέλειες: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση

Για να μην το μετανιώσεις...

Θέλεις να κάνεις μια ανοιξιάτικη αλλαγή στα μαλλιά στα μαλλιά σου; Σκέφτεσαι εδώ και καιρό να κόψεις αφέλειες αλλά ακόμη δεν έχεις οδηγηθεί στην πόρτα του κομμωτηρίου γιατί έχεις μια μικρή ανασφάλεια για το νέο σου κούρεμα; Τότε, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα στα μαλλιά σου... για να μη το μετανιώσεις!

Θα πρέπει να ξέρεις, λοιπόν:

1. Την υφή και τον τύπο των μαλλιών σου
Θα πρέπει να γνωρίζεις την υφή (σγουρά, ίσια...) αλλά και τον τύπο των μαλλιών σου (λεπτή τρίχα, πιο πιο παχιά...) πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση! Στα πιο λεπτά μαλλιά, οι αφέλειες, μπορούν να χαρίσουν ένα φυσικό όγκο, ενώ στα πολύ πυκνά μαλλιά θα δώσουν ένα πιο ανάλαφρο αέρα στο όλο look.


2. Το σχήμα του προσώπου σου
Το να δεις την αγαπημένη σου star ή την κολλητή σου, με αφέλειες και να νομίζεις οτι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις και εσύ στην κόμη σου αν πάρεις την απόφαση να κόψεις αφέλειες , λυπάμαι μπορεί να απογοητευτείς! Ο κομμωτής σου, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επέμβει και να σου ανοίξει τα μάτια, δίνοντάς σου πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το ποιος τύπος αφελειών σου πάει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

86e283d07cae5a936cf46831c633a31d 87bb7


3. Αν έχεις χρόνο για styling
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κατά νου εκ των προτέρων, οτι οι αφέλειες- όπως και πολλά άλλα πράγματα- θέλουν το χρόνο τους! Και σε αυτό το σημείο πρέπει να θέσεις το εξής κρίσιμο ερώτημα στον εαυτό σου: Είσαι διατεθιμένη να ξυπνάς μερικά λεπτά νωρίτερα κάθε πρωί για να φτιάχνεις τις αφέλειές σου;

901b33ef250aa8fc68acac0b5e0688d0 6c014


4. Το styling τους στην αρχή θα είναι δύσκολο και απαιτεί υπομονή
Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη απ' όλες τις απόψεις : ψυχικά και υλικά. Ειδικά τις πρώτες μέρες θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να ανακαλύψεις με ποιο ακριβώς τρόπο οι αφέλειές σου «στέκονται» καλύτερα στο μέτωπό σου. Εξοπλίσου αρχικά με υπομονή και έπειτα με πιστολάκι, βούρτσα και ο,τι άλλο σου φαίνεται χρήσιμο και ξεκίνα.

84e88aafa6707693444420cc5b705d30 6b4cb

5. Το μακιγιάζ σου μπορεί να αλλάξει
Μην το πάρεις κατ' ανάγκη ως αρνητικό αυτό. Απλά, ανάλογα με το μήκος που θα έχουν αφέλειές σου μπορεί να δώσεις έμφαση και σε διαφορετικά σημεία στο πρόσωπό σου. Για παράδειγμα, να δοκιμάζεις τολμηρά χρώματα στα χείλη σου και να αφήνεις τα μάτια σου ακόμη και εντελώς άβαφα!