Σκουρόχρωμα γόνατα; Δες πώς θα απαλλαγείς εντελώς φυσικά και ανέξοδα!

Βιβή Αγγελάκη
Σκουρόχρωμα γόνατα; Δες πώς θα απαλλαγείς εντελώς φυσικά και ανέξοδα!

Για να κάνεις την επιδερμίδα στα γόνατά σου απαλή και λαμπερή!

Είναι από τα προβλήματα που τώρα το καλοκαίρι γίνονται πιο εμφανή και έντονα. Η επιδερμίδα γύρω από τα γόνατά μας είναι πιο τραχιά ενώ αρκετά συχνά εμφανίζει μια πιο σκούρα όψη σε σχέση με άλλα σημεία του σώματός μας. Κι αυτό γιατί-όπως και στους αγκώνες- οι περιοχές αυτές εμφανίζουν έντονη ξηρότητα ενώ πολλές φορές και εμείς οι ίδιες αμελούμε να τις περιποιούμαστε και να τις καθαρίζουμε εντατικά.

Κι όμως, υπάρχει λύση (ανέξοδη και εντελώς φυσική) για να απαλλαγείς από την αντιαισθητική σκουρόχρωμη χροιά στα γόνατά σου σε 2 μόλις βήματα!

Πρώτο βήμα: Τακτική απολέπιση

Η απολέπιση σε τακτά χρονικά διαστήματα βοηθά στο να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, αφήνοντάς την πιο λεία και απαλή. Κι αν ψάχνεις για ένα εύκολο DIY scrub δοκιμάστε να αναμείξεις μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού με ζάχαρη.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις το scrub στα γόνατά σου και να κάνεις έντονο μασάζ στην περιοχή για περίπου δέκα λεπτά. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Οι λευκαντικές ιδιότητες του χυμού του λεμονιού, μαζί με τις απολεπιστικές ιδιότητες της ζάχαρης θα κάνει θαύματα!

593cc6802477d004d0ef1db5d20dc3f1


Δεύτερο βήμα: Ενυδάτωση

Στη συνέχεια ενυδατώσου με μια μάσκα από τα χεράκια σου!

Σε ένα μπολ ανακάτεψε πολύ καλά :
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά

Όταν το μείγμα γίνει μια ομοιόμορφη πάστα, άπλωσέ το στα γόνατα σου και άφησέ το να απορροφηθεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Εφάρμοσε τη μάσκα – μην παραλείψεις στην αρχή την απολέπιση- δύο φορές την εβδομάδα και θα δεις άμεσα τη διαφορά!