Κοκκινίλες και ερεθισμός μετά το ξύρισμα; 8 tips για να τα προλάβετε!

Βιβή Αγγελάκη
Κοκκινίλες και ερεθισμός μετά το ξύρισμα; 8 tips για να τα προλάβετε!

Την επόμενη φορά θα ξέρετε...

Μπορεί όλες μας να θέλουμε απαλά και λεία πόδια, όμως αυτό που σίγουρα δεν επιζητούμε κάθε φορά είναι να βλέπουμε μετά το ξύρισμα την επιδερμίδα μας να γεμίζει κοκκινίλες και μικρά εξανθήματα! Τι κι αν το ξύρισμα είναι είναι μια από τις σχεδόν καθημερινές μας συνήθειες, το φαινόμενο του έντονου ερεθισμού και της ξηρότητας στην επιδερμίδα μετά την επαφή με το ξυράφι είναι σύνηθες και άκρως ενοχλητικό- ιδίως όταν συνοδεύεται από φαγούρα!

Πριν απογοητευτείτε και φυσικά συμβιβαστείτε με αυτή την κατάσταση, ακολουθήστε αυτά τα 8 tips που αν μη τι άλλο θα προλάβουν τον ερεθισμό και τις κοκκινίλες μετά το ξύρισμα.

#1. Το έχετε ακούσει 18896 φορές έως τώρα αλλά άλλη μια φορά δε βλάπτει: Απολέπιση. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα να έχετε κάνει απολέπιση στα πόδια σας, προκειμένου να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα.

#2. Φροντίστε να αλλάζετε συχνά ξυραφάκι (κάθε 5-10 ξυρίσματα) ενώ ποτέ μην αγνοείτε τα σημάδια που δείχνουν οτι θα πρέπει να το αντικαθιστάτε άμεσα.

#3. Μην πηγαίνετε κόντρα, δεν ωφελεί! Η σωστή φορά του ξυρίσματος παίζει σημαντικό ρόλο, αναφέρουν αρκετοί αισθητικοί, οι οποίοι συνιστούν να ξυρίζετε τα πόδια σας πάντα προς την κατεύθυνση που αναπτύσσονται οι τρίχες.

#4 . Η θερμοκρασία του νερού στο ντους μπορεί επίσης να επηρεάσει το ξύρισμα σας. Φροντίστε πάντα να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό κατά το ξύρισμα που θα κάνει τις τρίχες πιο μαλακές.

#5. Επενδύστε σε ένα καλό ξυραφάκι και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε αυτά της μιας χρήσης.Εξάλλου, με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε παράλληλα ένα βαθύ ξύρισμα.

#6. Προσοχή στις κινήσεις σας και φυσικά μην ασκείτε πίεση! Η βιασύνη σε συνδυασμό με το άγχος και την πίεση που ενδεχομένως μπορεί να ασκείτε στα πόδια σας -χωρίς να το καταλαβαίνετε αρκετές φορές- μπορεί να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό!

#7. Μην επιμένετε στο ίδιο σημείο, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε ακόμη μεγαλύτερο ερεθισμό.

#8. Και προς Θεού: Μην ξυρίζετε τα πόδια σας εκτός μπάνιου, όταν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή!