5 λάθη που κάνουμε με το κραγιόν και μας μεγαλώνουν...

Βιβή Αγγελάκη
5 λάθη που κάνουμε με το κραγιόν και μας μεγαλώνουν...

Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Μπορεί να έχουμε αποδεχτεί- τουλάχιστον βαθιά μέσα μας- ότι μεγαλώνουμε και ότι κάθε χρόνος που περνά αφήνει το μικρό σημαδάκι του πάνω μας, αλλά αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε- με τίποτα όμως- είναι ότι εμείς οι ίδιες βάζουμε το λιθαράκι μας στο να δείχνουμε μεγαλύτερες απ' ότι είμαστε!

Κι αν πιστεύετε ότι το μακιγιάζ μπορεί μόνο να καμουφλάρει τυχόν ατέλειες της επιδερμίδας μας, κρύβοντας χρόνια... κάνετε λάθος! Πολλές φορές, μικρά λάθη μπορούν να κάνουν το λαμπερό πρόσωπό μας να δείχνει πιο κουρασμένο και εμάς πολλά χρόνια μεγαλύτερες από την κανονική μας ηλικία. Και φυσικά, κάτι τέτοιο δεν το επιδιώκουμε σε καμία περίπτωση, γι αυτό πάμε να δούμε 5 λάθη που κάνουμε με το κραγιόν και μας μεγαλώνουν.

#1. Δεν κάνουμε πολύ συχνά απολέπιση

Πρέπει να περιποιούμαστε τα χείλη μας, όπως ακριβώς κάνουμε με το υπόλοιπο σώμα μας. Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας των χειλιών μας, λοιπόν, δεν πρέπει να ξεκινά με αμέσως, με το κραγιόν αλλά με την απολέπιση. «Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα πριν από την εφαρμογή κάθε κραγιόν είναι η σωστή απολέπιση και ενυδάτωση, που μεταξύ άλλων προλαμβάνει την εμφάνιση των αντιαισθητικών, λεπτών γραμμών και κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα» αναφέρουν πολλοί makeup artists. Λέμε ναι στην απολέπιση σε τακτική βάση!

19956178c72bb9ffca70c79246fd3a14 04ae7


#2. Δεν ενυδατωνόμαστε γενικά και δεν ενυδατώνουμε τα χείλη μας ειδικότερα

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να αποφύγουμε την ξηρότητα στα χείλη που τις περισσότερες φορές συνδέεται με τα σημάδια της γήρανσης. Δεν ξεχνάμε, λοιπόν, εκτός από το να πίνουμε νερό και να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, να ενυδατώνουμε τα χείλη μας, απλώνοντας lip balm σε καθημερινή βάση. Τα χείλη μας θα είναι απαλά ενώ θα υπάρχει η τέλεια βάση για το κραγιόν.

#3. Τα λάθη με το μολύβι χειλιών

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα: Λέμε ΝΑΙ στο μολύβι χειλιών που συγκρατεί το χρώμα και μπορεί να διορθώσει τυχόν ατέλειες στο σχήμα των χειλιών. Λέμε, όμως, ένα μεγάλο ΟΧΙ στη λάθος απόχρωση μολυβιού και φυσικά στο ασύστολο overlipping. Πιο συγκεκριμένα, αποφεύγουμε να βάζουμε πιο σκούρο μολύβι στο περίγραμμα των χειλιών μας και φυσικά δε δοκιμάζουμε να μεγαλώσουμε το σχήμα τους χωρίς πρώτα να συμβουλευτούμε τη γνώμη του ειδικού. Η καλύτερη επιλογή είναι το μολύβι χειλιών να είναι στην ίδια χρωματική απόχρωση με το κραγιόν.

328a2272be2e1c188bbfa7c5e921ae40 d0f48

#4. Dark lips: Yes or No?

Ναι μπορεί τώρα, τους φθινοπωρινούς/χειμερινούς μήνες τα dark lips- κοινώς σκούρα χρώματα στα χείλη μας- να είναι trend όμως, τα πολύ σκούρα κραγιόν κάνουν το πρόσωπο να δείχνει πιο σκοτεινό, ενώ δεν είναι ιδανική επιλογή για όσες έχετε μικρά χείλη. «Mια πολύ σκούρα απόχρωση κραγιόν (ειδικά σε λεπτά χείλη) μπορεί να σας μεγαλώνει και να σας κάνει να δείχνετε κουρασμένες» λένε αρκετοί makeup artists και συνεχίζουν: «Αν θέλετε να φορέσετε μια πιο σκούρα απόχρωση, δοκιμάστε να φωτίσετε άλλα σημεία του προσώπου σας ή να φορέσετε πρώτα στα χείλη σας μια πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση κραγιόν.»

aed1e7a03a857a14bd1b94e6b0914bdb 14af4

#5. Δεν μας πηγαίνουν τα πάντα

Σε συνέχεια του προηγούμενου λάθους, πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο τέλεια χείλη και αν έχουμε, όλες οι αποχρώσεις και οι υφές κραγιόν δεν μας ταιριάζουν. Κάθε γυναίκα θα πρέπει να βρει την ιδανική απόχρωση κραγιόν ανάλογα με το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας της!

d41383936b46d8bf2379277f75e9525d f691f


Και μην ξεχνάτε: Πάντα θα πρέπει να εναρμονίζουμε το look μας με την ηλικία και την εκάστοτε περίσταση!