Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε στα βρεγμένα μαλλιά μας!

Βιβή Αγγελάκη
Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε στα βρεγμένα μαλλιά μας!

Βάλε τέλος στις κακές συνήθειες...

Μπορεί να είμαστε προσεκτικές και να αποφεύγουμε – όσο μπορούμε- συνήθειες ή πρακτικές που αποδυναμώνουν τα μαλλιά μας (όπως το να χρησιμοποιούμε συνεχώς εργαλεία hairstyling χωρίς πρώτα να έχουμε απλώσει στα μαλλιά μας τα προστατευτικά προϊόντα), διατηρώντας τα υγιή και λαμπερά, όμως, πολλές φορές, στην καθημερινή μας beauty ρουτίνα, τα λάθη είναι περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε!


Μια από τις «κακές» συνήθειες που αρκετές από εμάς κάνουμε στα βρεγμένα μαλλιά μας – εν αγνοία μας- είναι οτι τα χτενίζουμε με τη βούρτσα αμέσως μετά το μπάνιο!

f9145022f49331d11d4387af15a07fcb 466c2


Και η εξήγηση είναι η εξής: Όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα ή νωπά είναι ακόμη πιο ευαίσθητα και εύθραυστα, με αποτέλεσμα αφενός να «σπάνε» εύκολα αφετέρου να χρειάζονται προσεκτική μεταχείριση. Χτενίζοντάς τα, λοιπόν, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τα ταλαιπωρήσουμε ή να προκαλέσουμε μεγαλύτερη απώλεια απ’ ότι συνήθως.

9e23d4e7983211cb55ff6305fa52163a f3beb


Επίσης, τα μαλλιά μας μετά το μπάνιο μπορεί να είναι μπλεγμένα και με κόμπους. Το να προσπαθήσουμε να τα ξεμπλέξουμε με τη χτένα ή τη βούρτσα δε φαντάζει και το ιδανικότερο αν θέλουμε να είναι λαμπερά. Γι αυτό το λόγο, επιλέγουμε να τα χτενίζουμε πολύ καλά πριν λουστούμε ή αφού στεγνώσουν και δεν έχουν υγρασία, πάντα με τα σωστά εργαλεία και με υπομονή!