Ερεθισμένο δέρμα από το κρύο; 4 tips για να ανακουφιστείς άμεσα!

Βιβή Αγγελάκη
Ερεθισμένο δέρμα από το κρύο; 4 tips για να ανακουφιστείς άμεσα!

Δοκίμασέ τα!

Μπορεί κάθε φορά που βγαίνουμε έξω, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, να ντυνόμαστε σαν να πηγαίνουμε στην Αλάσκα (τα φιλιά μου, Εβίτα) και δικαιολογημένα, μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο είναι αρκετό, όμως η επιδερμίδα μας αντιδρά διαφορετικά στις χαμηλές θερμοκρασίες.


Κοκκινίλες, ερεθισμοί, φαγούρα, έντονη ξηρότητα και τραχύτητα είναι τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο δέρμα μας , τα οποία εντείνονται ακόμη πιο πολύ από την έλλειψη- χαμηλότερη υγρασία στους θερμαινόμενους χώρους και τη διαρκή εναλλαγή ζέστης-κρύου.

9120ecfdb1f24472b3282f5e686e1bac 4b1d4


Πώς μπορούμε, όμως, να ανακουφιστούμε άμεσα;


- Εφαρμόζουμε ειδικές, υδατικές κρέμες (όπως της Aveeno) στις ερεθισμένες περιοχές μιας και « η αντι-φλεγμονώδης δράση τους αφαιρεί την ερυθρότητα και καταπραΰνει τους μικροερεθισμούς ή τη φαγούρα»,όπως αναφέρουν αρκετοί δερματολόγοι.


-Η Αλόη Βέρα περιέχει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Ε, που κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και με τη σειρά της μειώνει τον κνησμό. Απλώνουμε, λοιπόν, gel αλόης στην περιοχή που το δέρμα μας έχει «σκάσει» και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε μια φορά την ημέρα.

5408ccd14e23008236c1718492dc0a69 54ca8


- Σε ένα μπολ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο και να κάνουμε ελαφρύ μασάζ στα χέρια, τα πόδια και το υπόλοιπο σώμα μας, πριν μπούμε για ντους. Εάν έχουμε χρόνο, μπορούμε να ζεσταίνουμε ελαφρώς τα έλαια και στη συνέχεια να τα απλώσουμε στην επιδερμίδα μας.


- Σε περίπτωση βέβαια, που βρισκόμαστε μέσα στο μπάνιο, μπορούμε να γεμίσουμε τη μπανιέρα με χλιαρό (το τονίζω όχι ζεστό νερό) και να ρίξουμε μέσα ενυδατικά έλαια. Αφού τελειώσουμε το μπάνιο μας, σκουπιζόμαστε ταμποναριστά.